Jasper Pääkkönen kertoo IS:lle, kuinka aikoo juhlia elokuvansa ensi-illan jälkeen Los Angelesissa: ”Taidan juoda ystävieni kanssa lasillisen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen kertoo IS:lle, kuinka aikoo juhlia elokuvansa ensi-illan jälkeen Los Angelesissa: ”Taidan juoda ystävieni kanssa lasillisen”

Jasper Pääkkönen ilmestyy valkokankaille ohjaaja Spike Leen elokuvassa BlacKkKlansman. Elokuvan kutsuvierasnäytös pidettiin Suomen aikaa torstaiaamuna Los Angelesissa.

9.8.2018 10:35

Ensimmäisessä suuressa Hollywood-roolissaan näyttelevä Jasper Pääkkönen kuvaili Los Angelesin Oscar-Akatemian teatterissa järjestettyä kutsuvierasensi-iltaa New Yorkin ensi-iltaa virallisemmaksi.

– New Yorkin ensi-ilta oli omalla tavallaan erityinen, sillä se järjestettiin Spike Leen huudeilla Brooklynissa, Jasper kertoi Los Angelesista.

Jasper Pääkkönen saapui ensi-iltaan puolisonsa Alexandra Escatin kanssa.­

Los Angelesin näytös oli Jasperin mielestä hieman juhlavampi ja jatkotkin pidettiin kuuluisassa Chateau Marmont -hotellissa.

– Hienoa oli sekin, että minulla oli mahdollisuus kutsua Losin näytökseen kavereitani. Jukka Hilden oli paikalla samoin kuin tällä hetkellä kaupungissa oleva ohjaaja Dome Karukoski, Jasper intoili.

Jasper painotti sitä, kuinka tärkeä on saada kokea hieno hetki ystävien kanssa.

– Kotijoukkojen kanssa on mahtava saada viettää tämänkaltainen ilta, Jasper mietti.

Jasper muisteli vielä hyvillä mielin New Yorkin ensi-illan jälkeisiä juhlia, jossa ihmiset tulivat kiittelemään Jasperin roolia.

– Tunnelma oli katossa ja ihmisten kommentit olivat elokuvan jälkeen innostuneita. Minua hymyilytti se, että porukka tuli sanomaan, etten ole siviilissä lainkaan niin paha kuin leffassa, Jasper naurahti.

New Yorkin ensi-illassa Alexandran yllä nähtiin suomalaissuunnittelija Mert Otsamon luomus.­

Spike Leen elokuva on saanut paljon näkyvyyttä ja näyttelijöitä sekä Leetä on viety haastattelusta toiseen. Jasper sanoi, ettei hän ole ollut yhtä kiireinen kuin muut näyttelijät.

– Pääosanesittäjät ovat juosseet haastattelusta toiseen, mutta tällainen tuntematon suomalaisnäyttelijä on saanut olla melko rauhassa, Jasper naurahti.

Los Angelesin näytöksen jälkeen Jasper kertoi vaihtavansa läheistensä kanssa viihteelle.

– Totean vain, että nyt taidan juoda ystävieni kanssa lasillisen. Saatamme jopa tanssia ensi-illan kunniaksi, Jasper pohtii.

Spike Leen elokuva perustuu tositapahtumiin. Se kertoo mustasta poliisista Ron Stallworthista, joka soluttautui 1970-luvulla Yhdysvaltojen Coloradossa valkoisten ylivaltaa ajaneen Ku Klux Klan -järjestön jäseneksi.

Pääkkönen esittää rotuvihaa tuntevaa Ku klux Klanin jäsentä Felix Kendricksonia.

IS kertoi jo aiemmin, että Pääkkösen näyttelemä roolihahmo on mukana elokuvan kohtauksissa peräti 33 minuutin ajan. Elokuvan kesto on 134 minuuttia lopputeksteineen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?