ET-lehti: Sikke Sumari sai sydäninfarktin kesken äitinsä hautajaisten – joutui osastolle viideksi päiväksi - Viihde - Ilta-Sanomat

ET-lehti: Sikke Sumari sai sydäninfarktin kesken äitinsä hautajaisten – joutui osastolle viideksi päiväksi

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.8.2018 11:18

Juontaja ja ravintoloitsija Sikke Sumari kertoo ET-lehdelle äidin hautajaisten olleen hänelle erittäin raskas paikka.

Sikke Sumari kertoo ET-lehdelle saaneensa huhtikuussa sydäninfarktin rakkaan äitinsä hautajaisissa.

– Äidin hautajaistilanne oli minulle paljon raskaampi kuin mitä olisin voinut kuvitella. Jotakin tapahtui jo kirkossa, kun näin äidin kauniin arkun. Itkusta ei meinannut tulla loppua ollenkaan, Sumari sanoo ET-lehdelle.

Sumari kuvailee lehden haastattelussa, että hänen oli tarkoitus pitää hautajaisissa puhe. Kun puheen aika tuli, alkoi Sumarin rintaa puristaa, eikä se hellittänyt. Puoliso soitti tutulle lääkärille, joka käski Sumarin lähteä heti päivystykseen.

Sairaalassa hänellä diagnosoitiin sydäninfarkti ja sepelvaltimotauti.

– Sain samantien lätkät, letkut ja morfiinit, ja aika nopeasti pääsin toimenpiteeseen. Tunnekuohu varmasti laukaisi kohtauksen, mutta sydämestä kyllä löytyi pieni tukos ihan pienessä verisuonessa. Olin osastolla viisi päivää.

Sikke Sumari kuvattuna Kokkisodan kuvauksissa Harri Syrjäsen ja Ali Jahangirin kanssa.

Sikke Sumari kuvattuna Kokkisodan kuvauksissa Harri Syrjäsen ja Ali Jahangirin kanssa.

Sumari sanoo ET-lehdelle, ettei oikein osannut hiljentää tahtia heti infarktin jälkeen. Hän kuvailee diagnoosin lääkkeineen tuntuneen pelottavalta.

– Infarktin jälkeen tunsin itseni pian jo terveeksi. En ihan osannut ajatella, että sydän on saanut aikamoisen tällin ja sille pitäisi antaa aikaa toipua.

Sikke Sumari on tuttu lukuisista tv-ohjelmista, etenkin suositusta Kokkisodasta, jota hän juonsi vuosina 1999-2004. Hän palasi ohjelman juontajaksi vuonna 2017. Sumari palkittiin parhaan tv-esiintyjän Venla-palkinnolla Kokkisota-ohjelmasta vuonna 2000. Sumarin puoliso on ravintoloitsija Tony Ilmoni.

Tuoreimmat osastosta