Martina Aitolehti tuomittiin Sofia Belórfin pahoinpitelystä sakkorangaistukseen: ”Myönnän ottaneeni melko kovanlaisen äidillisen otteen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti tuomittiin Sofia Belórfin pahoinpitelystä sakkorangaistukseen: ”Myönnän ottaneeni melko kovanlaisen äidillisen otteen”

Martina Aitolehti ja Sofia Belórf-Nousiainen ottivat rajusti yhteen Helsingin Kaisaniemessä viime vuoden heinäkuussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Martina Aitolehden pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon.

Martina Aitolehti (vas.) sai tuomion Sofia Belórf-Nousiaisen pahoinpitelystä.

9.8.2018 9:46

Yrittäjänäkin tunnettu Martina Aitolehti sai tuomion Sofia Belórf-Nousiaisen pahoinpitelystä, joka tapahtui Helsingissä järjestetyssä Blockfest-tapahtumassa viime vuoden heinäkuun alussa. Tapahtumassa esiintyi muun muassa Suomessa ensimmäistä kertaa vieraillut artisti The Weeknd.

Aitolehti ja Belórf-Nousiainen viettivät aikaansa vip-alueella, kun kärhämä syntyi. Belórf-Nousiainen kertoi poliisikuulusteluissa, että Aitolehti olisi vaatinut tapahtuman henkilökuntaa poistamaan hänet vip-alueelta.

Lue lisää: Näin Sofia Belórf kertoi poliisille Martina Aitolehden ”äidillisistä otteista” vip-alueella: repi hiuksista ja uhkasi heittää korkean aidan yli

Aitolehti on myöntänyt tämän väitteen jo aiemmin Ilta-Sanomille. Aitolehti ei olisi halunnut kohdata Belórf-Nousiaista. Aitolehti on kertonut Ilta-Sanomille, että syynä tähän oli tulehtuneet ihmissuhteet.

Lopulta tilanne äityi niin, että Aitolehti kävi fitness-kisoista tuttuun Belórf-Nousiaiseen käsiksi. Aitolehti on itsekin myöntänyt julkisuudessa, että hän otti Belórf-Nousiaisesta ”äidillisen otteen”.

– Sanoin, että painu vitt**n, Aitolehti kertoi poliisikuulusteluissa.

Hän myönsi poliisikuulusteluissa hiuksista repimisen, minkä jälkeen hän veti Belórf-Nousiaista alaspäin. Belórf-Nousiainen tunsi kipua.

– Myönnän kuitenkin ottaneeni kyseistä julkkisnaista melko kovanlaisen äidillisen otteen, jota näin jälkeen päin ajateltuna ei olisi pitänyt tehdä, Aitolehti on kertonut.

– Otan tekemisistäni kaiken vastuun, Aitolehti on todennut aiemmin IS:lle.

Tilanne raukesi, kun ulkopuoliset henkilöt ja järjestyksenvalvojat rauhoittelivat tilannetta.

Alun perin kaksikon oli määrä saapua Helsingin käräjäoikeuteen tänään torstaina. Oikeus ratkaisi asian kuitenkin esitutkinnassa kertyneen aineiston perusteella, eikä kumpaakaan ollut tarve kuulla.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Martina Aitolehden pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon.

Aitolehti myönsi tapahtuneet, eikä oikeuden mielestä Aitolehden esitutkinnassa kertomia seikkoja ollut syytä epäillä.

Aitolehti sai pahoinpitelystä 40 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 1320 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan rikosuhrimaksu, joka on 80 euroa.

Tästä Martina Aitolehti ja Sofia Belórf tunnetaan

Martina Aitolehti on ollut julkisuudessa vuodesta 2004 asti, jolloin hän tuli tunnetuksi salasuhteestaan jalkapalloilija Alexei Eremenkoon. Suhdekohun jälkeen Aitolehti levytti Salarakkaat-levyn.

Viimeistään omat tosi-tv-ohjelmat puolisonsa, Hunks-tanssija Esko Eerikäisen kanssa nosti naisen kaikkien tuntemaksi viihdekasvoksi. Aitolehti on nähty vuosien varrella useissa tv-ohjelmissa kuten Big Brother, Salatut elämät, Viidakon tähtöset ja Suomen pelkokerroin. Aitolehti on myös perustanut oman viihdealan yrityksen ja tanssiryhmän.

Viihdealan monitoiminainen on ollut aiemminkin syytettynä rikoksista. Vuonna 2010 Aitolehteä syytettiin ravintola Luxissa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Kesällä 2014 Aitolehti posotteli Länsiväylällä reilua ylinopeutta. Toisen kerran hän jäi poliisin haaviin juhannuksena. Hän ajoi ylinopeutta ja hänen veressään oli alkoholia 0,75 promillea.

Aitolehti on toiminut tuomarina Martina ja hengenpelastajat -sarjassa. Urheilusta elämäntavan tehnyt Aitolehti on viime vuosina osallistunut kovaa fyysistä kuntoa vaativiin kilpailuihin, kuten Ironmaniin. Hänet nähtiin myös legendaarisessa Gladiaattorit-ohjelmassa vuonna 2017 roolinimenään Pantteri.

Sofia Belórf, 28, ponnahti julkisuuteen Miss Helsinki -kilpailusta, jota Aitolehti järjesti kymmenen vuoden ajan ennen syrjään siirtymistään. Belórf voitti kilpailun vuonna 2010 oltuaan vielä nimeltään Sofia Ruusila.

Fitness-ammattilaisena menestyneen naisen suurimpiin saavutuksiin kuuluu bikinifitnessin maailmanmestaruus, jonka Belórf pokkasi itselleen marraskuussa 2015.

Belórf on ollut julkisuudessa ex-aviomiehensä Niko Nousiaisen kanssa, ja he ovat olleet mukana muun muassa Tavallista elämää -tv-sarjassa.

Fitnesstähti on niittänyt mainetta maailmalla, sillä hän on esiintynyt muun muassa rap-artisti French Montanan musiikkivideolla. Belórf asuu nykyään Lontoossa.

Hulppeasta ja ulkomaanmatkojen täyttämästä elämäntyylistä tunnettu Belórf on erittäin suosittu sosiaalisessa mediassa ja tienaa mahdollisesti osan elannostaan sen kautta.

IS kertoi heinäkuussa, että naisella on maksamatonta verovelkaa 52 552 euron edestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?