Me Naiset: Tällaista on Anni Uusivirran luksustyö lentoemäntänä Dubaissa – missikaunotar ei voi suunnitella arkeaan päivää pidemmälle - Viihde - Ilta-Sanomat

Me Naiset: Tällaista on Anni Uusivirran luksustyö lentoemäntänä Dubaissa – missikaunotar ei voi suunnitella arkeaan päivää pidemmälle

Anni Uusivirta kuvailee Me Naisille millaista hänen työnsä lentoemäntänä on Dubaissa. Työ on erittäin vaativaa, mutta se näkyy myös palkassa.

9.8.2018 9:06

Missikaunotar Anni Uusivirta, 32, on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa työskennelleensä lentoemäntänä vuodesta 2005. Uusivirta päätyi lentoemännäksi vahingossa katsoessaan itse sopuhintaisia lentoja Lontooseen Ryanair-lentoyhtiön verkkosivuilta.

– Samalla näkyviin pompahti ponnahdusikkuna, jossa luki "haluatko meille lentoemännäksi?" Uusivirta on muistellut Ilta-Sanomille.

Hetken mielijohteesta hän täytti työhakemuksen, ja sai työpaikan Euroopan suurimmasta halpalentoyhtiöstä. Nykyään hän työskentelee yksityisellä lentoyhtiöllä.

Anni Uuusivirta kertoo Me Naiset -lehdessä, että työ yksityisessä lentoyhtiössä vaatii häneltä poikkeuksellista sitoutumista.

Hänen on oltava työnantajansa käytettävissä aina tarvittaessa. Uusivirta kuvailee lehdelle, että työn vaativa luonne näkyy hänen palkassaan. Töihin on oltava valmis tuntien varoitusajalla. Uusivirran mukaan se tarkoittaa sitä, ettei arkea voi juuri suunnitella päivää pidemmälle.

– Välillä tuntuu, että olen lähestulkoon naimisissa tämän lentoyhtiön kanssa, hän sanoo Me Naisille.

Hän kuvailee, että on Dubaissa saanut kuulla ihmettelyä siitä, että hän käy töissä ja on esimerkiksi ostanut omilla rahoillaan auton.

– Kun esimerkiksi ostin Dubaissa auton, minulta kysyttiin suoraan, miksi kaltaisellani kauniilla naisella ei ole miestä maksamaan autoani. Tuollaiset kommentit suututtavat. Haluan näyttää, että pystyn itse kustantamaan elämäni, hän sanoo Me Naisille.

Uusivirta on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän on välttynyt urallaan sen pahemmalta häirikkökäyttäytymiseltä.

– Tietenkin on olemassa tietyt lomakohteet, joiden lennoilla ihmiset alkavat olla riehakkaalla lomatuulella. Silloin matkustajien läppä voi olla vähän rasittavaa kuunneltavaa, mutta se kuuluu asiaan.

Uusivirta kertoi uskovansa, että suurin osa matkustajista käyttäytyy arabilentoyhtiöissä yleisesti paremmin, koska lentokoneessa käyttäydytään maan säännöillä.

– Törkykäyttäytymistä ei hyväksytä Arabiemiraateissa. Ihmiset tietävät, miten tässä kulttuurissa käyttäydytään. Jos käytös on huono, niin ei päästetä lentokoneeseen tai pahimmassa tapauksessa saat koko maahan porttikiellon. Voi olla että tämän takia ihmiset käyttäytyvät eri tavalla kuin vaikkapa Finnairin lennoilla.

Toisinaan matkustajat flirttailevat lentoemäntien kanssa, koska lentoemännät ovat helposti lähestyttäviä.

– Mitään suoranaisia treffipyyntöjä ei ole tullut, mutta puhelinnumeroani on vuosien aikana kyselty, mutta sitä en koskaan ole antanut. Matkustajat ymmärtävät usein lentoemäntien käytöksen väärin. Lentoemäntänä olen kaikkia kohtaan huomaavainen ja puhun ystävällisesti, mutta kaikki eivät ymmärrä, että se on työtäni ja sekoittavat sen flirttailuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?