Jasper Pääkkönen saapui elokuvansa ensi-iltaan mallirakas Alexandra vierellään – avopuoliso käänsi katseita läpikuultavassa asussa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen saapui elokuvansa ensi-iltaan mallirakas Alexandra vierellään – avopuoliso käänsi katseita läpikuultavassa asussa

Julkaistu: 9.8.2018 7:38

Jasper Pääkkönen ja hänen puolisonsa Alexandra Escat juhlivat BlacKkKlansman-elokuvan ensi-illassa tyylikkäinä.

BlacKkKlansman-elokuvan tekijätiimi ja tähdet juhlistivat elokuvan ensi-iltaa Los Angeleissa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Elokuvassa ensimmäisen ison Hollywood-roolinsa tekevä Jasper Pääkkönen, 38, saapui punaiselle matolle avopuolisonsa Alexandra Escatin kanssa.

Alexandra, 33, käänsi taatusti katseita värikkäällä asukokonaisuudellaan, joka kuulsi helmasta läpi.

Kuten Ilta-Sanomat aiemmin kertoi, Jasper Pääkkösellä on elokuvassa merkittävä rooli.

Blackkklansman kertoo tositapahtumiin perustuen mustasta poliisista Ron Stallworthista, joka 1970-luvulla onnistui soluttautumaan puhelinsoittojen ja valkoisen poliisikollegansa avulla Yhdysvaltojen Coloradossa valkoisten rotuylivaltaa ajaneen Ku Klux Klan -järjestön jäseneksi.

Pääkkönen näyttelee rotuvihaa niin mustia kuin juutalaisiakin kohtaan puhkuvaa Ku Klux Klanin aktiivia Felix Kendricksonia, joka suhtautuu epäilevästi soluttautuneita poliiseja kohtaan.

Lue lisää: Tällainen on Jasper Pääkkösen ensimmäinen suuri Hollywood-rooli – hurja saldo repliikkejä ja ruutuaikaa: IS kasasi faktat

Kyse ei ole mistään pikkuosasta, vaan aivan oleellisen keskeisestä sivuroolista: Pääkkösen näyttelemä Kendrickson on mukana elokuvan kohtauksissa yhteensä peräti 33 minuutin ajan.

Jopa Hollywood-mittapuulla Pääkkösen osa on todella iso ja näkyvä. Kokoa kuvaa se, että Pääkkösellä on elokuvassa – tukkimiehenkirjanpidolla elokuvasalissa laskettuna – yhteensä 111 erillistä repliikkiä.

Roolin koosta saa käsityksen, kun sen suhteuttaa elokuvan pituuteen. Lopputeksteineen Blackkklansman kestää yhteensä 2 tuntia 15 minuuttia.

Elokuvan näyttelijäkaarti John David Washington, Damaris Lewis, Jasper Paakkonen, Laura Harrier, Topher Grace, ohjaaja Spike Lee, Adam Driver ja Corey Hawkins kuvattuna Cannesin elokuvafestivaaleilla.

Pääkkösen esittämän Kendricksonin hahmo ilmestyy elokuvaan noin 35 minuutin jälkeen. Sen jälkeen eli elokuvan lopun sadan minuutin aikana Pääkkösen hahmo on siis mukana 33 minuutin ajan – eli kolmanneksen koko loppuajasta, melkein elokuvan viimeisille minuuteille asti.

Pääkkösen avovaimo Alexandra Escat on työskennellyt vuosia huippumallina. Näyttävä kaunotar aloitti uransa jo varhain teini-iässä, kun muotialan agentti bongasi hänet ostoskeskuksesta. Hän varttui Espanjassa ja Manilassa Filippiineillä, josta hänen äitinsä on kotoisin.

Lue lisää: Tällainen on huippumalli Alexandra, 33, jonka kanssa Jasper Pääkkönen saapui punaiselle matolle – elänyt nuoruusvuosistaan asti luksuselämää

Jasper Pääkkönen ja Alexandra Escat edustivat yhdessä jo New Yorkin ensi illassa viime viikolla.

Helsingin Sanomien mukaan roolista saatu palkkio ei ollut päätähuimaava. Pääkkönen oli miltei purskahtanut nauruun kuullessaan elokuvan palkkatarjouksen, sillä se ei juurikaan ollut Suomen palkkoja suurempi.

Pääkkönen kertoi HS:n haastattelussa, kuinka elokuvan koekuvaukset Los Angelesissa sujuivat. Artikkelissa kuvaillaan, kuinka Pääkkönen pureskeli aulassa hermostuneena Sisu-pastilleja, kunnes sai älynväläyksen. Pääkkönen keksi, että syvästä etelästä oleva Ku Klux Klaniin kuuluva roolihahmo voisi hyvin purra purutupakkaa.

Koekuvauksissa Pääkkönen lehden mukaan toteutti suunnitelmansa. HS:n mukaan Spike Lee pomppasi kesken koekuvauksen pystyyn ja keskeytti Pääkkösen:

– ”Hey hey hey, what was that? Is that chewing tobacco?” (Mitä tuo oli? Onko se purutupakkaa?) Leen kerrotaan sanoneen.

HS:n artikkelissa kuvaillaan, kuinka Spike Lee ihastui välittömästi koekuvauksissa Pääkkösen roolisuoritukseen ja tahtoi jutella tämän kanssa jopa kahden kesken, mikä on ohjaajalle poikkeuksellista.