Suomenruotsalainen näyttelijä Elmer Bäck meni naimisiin meksikolaisen kanssa – vaimo muuttaa pian Suomeen: ”Liitto on toiminut hyvin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomenruotsalainen näyttelijä Elmer Bäck meni naimisiin meksikolaisen kanssa – vaimo muuttaa pian Suomeen: ”Liitto on toiminut hyvin”

Suomenruotsalainen näyttelijä Elmer Bäck sanoo päässeensä äidinkielensä kanssa sinuksi vasta teini-iässä.


11.8.2018 7:58

Elmer Bäck, 36, räväyttää, ettei hirveästi pikkupoikana hävennyt huonoa suomeaan. Hän kiittelee sitä, ettei suomea äidinkielenään puhuneet ihmiset häntä edes asiasta kiusanneet.

– Opin suomen vasta 13-vuotiaana. Näin pääsin sinuksi sen kanssa, että äidinkieleni on ruotsi, Elisa Viihteen Jättekiva-sarjassa esiintyvä Elmer Bäck sanoo.

Bäck on siinä mielessä harvinaislaatuinen suomalaisnäyttelijä, että hän puhuu viittä eri kieltä. Espanjaa hän on oppinut, koska on aviossa meksikolaisen pukusuunnittelijan kanssa.

– Tapasimme Brendan kanssa runsaat neljä vuotta sitten Peter Greenawayn Eisenstein in Guanajuato -elokuvan merkeissä. Naimisiin menimme runsas vuosi sitten, elokuvassa näytellyt Bäck kertoo.

Avioliitto täysin eri kulttuurista tulevan naisen kanssa on tuonut haasteensa, mutta Bäck sanoo kaiken sujuneen silti hyvin.

– Liitto on toiminut hyvin. Vaikka kulttuurimme ovat erilaiset, olemme ihmisinä aika samanlaisia. Hän on nyt muuttamassa Suomeen asumaan, Bäck innostuu kertomaan ISTV:n Tainola Show´ssa.

–Vapaan näyttelijän elämä on kuin vuoristorata, se ei ole taloudellisestikaan helppo homma. Toisaalta tämä on elämää, jota haluan elää, Elmer Bäck sanoo ISTV:n Tainola Show´ssa.­

Elmer on vapaa näyttelijä ja aikoinaan hän perusti Suomessa teatteriryhmän, joka toimi Berliinissä. Bäck työskentelee edelleen Berliinin teatterilavoilla, mutta ryhtyy pian filmaamaan.

Ohjaaja Greenaway nimittäin suunnittelee Eisensteinille jatkoa; Eisenstein in Hollywood -tarinaa ja siinä on Bäckillä tietysti rooli. Kuvausten on määrä alkaa syksyllä.

Sitä ennen Elmer nähdään TV1:n Aktivistit-sarjassa, joka kertoo 1900-luvun alun Venäjän vastaisista aktivisteista.

Jo 2007 näyttelijäksi valmistunut Bäck myöntää aina unelmoineensa näyttelijän ammatista.

– Muistan olleeni 11-vuotias, kun tajusin haluavani näyttelijäksi. Teimme koulussa Kauniit ja Rohkeat -sarjasta parodian ja olin Ridge. Tuota roolia näytellessäni tajusin, että minusta tulee näyttelijä, hän nauraa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?