Viihde

Renny Harlin kohtasi Mikko Paasin – ohjaaja hehkuttaa sankarisukeltajaa: ”Hänen rohkeutensa on käsittämätöntä”

Julkaistu:

– Oli suuri kunnia tavata Mikko Paasi – suuri suomalainen sankari, ohjaaja Renny Harlin hehkutti.
Mestarisukeltaja Mikko Paasi ja ohjaaja Renny Harlin tapasivat toisensa aivan sattumalta viime lauantaina. Molemmat miehet ovat olleet käymässä kotimaassaan ja nauttineet helteisistä kesäpäivistä.

Mikko ja Renny päättivät istahtaa alas ja tapaamisen aikana Harlin kuunteli tarkalla korvalla Paasin sukelluskokemusta. Paasi kertoi siitä, kuinka hän ja muut sukeltajat pelastivat Thaimaassa luolaan tulvavesien vangiksi joutuneet 12 poikaa ja heidän valmentajansa.

Melkein kaksi viikkoa kestäneet pelastustyöt kiinnostivat koko maailmaa ja sukeltajista nimen omaan suomalainen Mikko Paasi pääsi hyvän englannin kielen taitonsa ansiosta kansainvälisissä tiedotusvälineissä näyttävästi ääneen.

– Minuun otettiin jossain vaiheessa Suomesta yhteyttä ja pyydettiin pelastusoperaatiosta kirjaa, vaatimattoman oloinen Paasi kertoi.


Otava-kustantamo julkaiseekin marraskuussa Paasista Sukellus valoon -teoksen. Kirjan kirjoittaa vapaa toimittaja Johanna Elomaa, joka on työskennellyt myös Ilta-Sanomissa. Viime vuodet Elomaa on asunut Balilla, sillä hän on osallistunut orankien pelastamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka Harlin on itse menestynyt nyt Kiinassa, hän hehkutti Mikkoa suureksi suomalaiseksi.

– Mikko on todellinen sankari. Se, mitä hän teki Thaimaassa, on ehdottomasti vähintään kirjan arvoinen tarina. Mikon rohkeus on käsittämätöntä, aivan upea ihminen, Harlin hehkutti.


Mikko Paasi puolestaan oli iloinen tavattuaan Harlinin. Paasi laittoi parista yhteiskuvankin Instagramiin. Paasi kirjoitti kuvan alle: Coffee break with my personal hero.

Kun Mikko Paasi taisteli thaimaalaispoikien pelastamiseksi, tasavallan presidentti Sauli Niinistökin osoitti kunnioituksensa Paasia kohtaan. Niinistö jopa toivoi tapaavansa suomalaissukeltajan.

IS:n tietojen mukaan tapaaminen järjestyy syksyllä. Luvassa on myös tapaaminen Thaimaan kuninkaan kanssa, sillä tämä haluaa kiittää sankarisukeltajia henkilökohtaisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt