Kardashianien kuvaa syytettiin rajusta muokkaamisesta: totuus olikin tällä kertaa jotain aivan muuta - Viihde - Ilta-Sanomat

Kardashianien kuvaa syytettiin rajusta muokkaamisesta: totuus olikin tällä kertaa jotain aivan muuta

Kardashianien mainos herätti keskustelua kuvanmuokkauksesta. People-lehti päätti kuitenkin tutkia asiaa tarkemmin.

Kim ja Kourtney Kardashian ovat olleet otsikoissa kuvanmuokkausepäilyjen takia useaan otteeseen.­

5.8.2018 20:01

Kardashian-Jennerin perheen viimeisin mainoskampanja on herättänyt paljon huomiota. Perhe on tällä kertaa tehnyt yhteistyötä vaatebrändi Calvin Kleinin kanssa. Erityisesti yksi kampanjan kuva on noussut puheenaiheeksi.

Fanit ovat huomanneet kuvassa erikoisen yksityiskohdan, ja keskustelu on käynyt kuumana vaatebrändin Instagram-tilillä jaetun kuvan kommenteissa, kertoo The People -lehti.

Alkuperäisessä kuvassa viisi Kardashianin perheen sisarusta Khloé, Kendall, Kim, Kourtney and Kylie poseeraavat yhdessä. He ovat pukeutuneet erilaisiin rintaliiveihin, alusvaatteisiin ja farkkuihin. Kuva sai kuitenkin hämmästyneen vastaanoton, sillä näyttää aivan siltä kuin Kourtneyn (toinen oikealta) oikea käsi olisi huomattavasti vasempaa ohuempi.

– Mitä ihmettä on meneillään Kourtneyn oikean käden kanssa? Yksi kysyy.

– He ovat photoshopanneet sitä noin paljon, toinen kommentoija ihmettelee.

People-lehti tutustui asiaan tarkemmin ja pyysi vaatebrändiä lähettämään alkuperäisen kuvan alkuperäisessä resoluutiossa. Yksityiskohtaisempi tarkastelu osoitti, että kyseessä ei olisi kuvankäsittelyvirhe laisinkaan, kuten osa kommentoijista oli epäillyt.

Sen sijaan kyseessä olisikin tällä kertaa aivan tavallinen varjoista johtuva illuusio, joka saa käden näyttämään noin puolet pienemmältä kuin se oikeasti on.

Syykin tähän illuusioon on People-lehden mukaan selvä: korkeamman resoluution tarkastelu osoitti, että sosiaaliseen mediaan oli jaettu ”huonolaatuisempi” eli matalamman resoluution kuva, jonka vuoksi käteen osuva varjo sai käden näyttämään puolet pienemmältä. Lehden tarkastelu osoitti, että korkeamman resoluution kuvassa käteen osuva varjo näyttää totuudenmukaisesti varjolta eikä kuvanmuokkausmokalta.

Osa kommentoijista epäilikin jo heti alkuun, että kyseessä olisi tällä kertaa vain illuusio.

– Hei tyypit, sitä ei ole photoshopattu, kyseessä on vaan valot ja varjot, yksi kommentoijista huomauttaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kardashian-Jennerin perheen kuvat herättävät hämmästystä.

Khloe Kardashianin muuttuvia kasvoja on ihmetelty moneen otteeseen. Myös hänen pikkuruinen vyötärönsäkin on ollut keskustelun aiheena.

Myös siskosten äiti Kris Jenner on kunnostautunut kuvien muokkaamisessa, sillä hänen erikoisen siloteltu salikuvansa aiheutti välittömästi spekulaatioita.

Lue lisää: Fanit huomasivat Khloé Kardashianin salikuvassa Photoshop-mokan – tuohtunut tähti julkaisi alkuperäisen kuvan: ”Jos vihaaminen polttaisi yhtä paljon kaloreita”

Lue lisää: Kourtney Kardashian jäi kiinni kiusallisesta Photoshop-mokasta – peppu suureni mystisesti: ”Todella nolo kuva”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?