Traagisesti kuolleen Fast & Furious -tähden äiti rikkoi hiljaisuuden viisi vuotta onnettomuuden jälkeen – tällainen oli heidän viimeinen keskustelunsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Traagisesti kuolleen Fast & Furious -tähden äiti rikkoi hiljaisuuden viisi vuotta onnettomuuden jälkeen – tällainen oli heidän viimeinen keskustelunsa

Edesmenneen näyttelijätähden äiti puhuu People-lehdelle poikansa kuolemasta 5 vuotta traagisen onnettomuuden jälkeen.

3.8.2018 19:01

Fast & Furious -elokuvat ovat muodostuneet yhdeksi Hollywoodin suurimmista elokuvasarjamenestyksistä. Sarjan tähtinäyttelijä Paul Walker menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa marraskuussa 2013.

Walker oli kuollessaan 40-vuotias. Hänen yllättävä poismenonsa järkytti hänen läheistensä lisäksi hänen fanejaan ympäri maailmaa.

Nyt hänen äitinsä Cheryl Walker on antanut People-lehdelle haastattelun, jossa hän muistelee poikansa viimeisiä hetkiä.

Marraskuinen aamu vuonna 2013 alkoi äidin mukaan aivan tavalliseen tapaan. Walker oli erittäin hyvällä tuulella ja istui keittiön pöydän ääressä 15-vuotiaan tyttärensä Meadowin kanssa.

Isä ja tytär keskustelivat innoissaan lähestyvästä joulusta ja lomasuunnitelmista. He päättivät vielä samana iltana käydä etsimässä sopivan joulukuusen ja koristella sen yhdessä.

Tytär ei voinut aavistaa, ettei hän enää viettäisi yhtäkään joulua isänsä kanssa.

– Meillä oli hyvä keskustelu, mutta yhtäkkiä hän sai tekstiviestin. ’Voi ei, minun pitäisi olla muualla’, hän sanoi. Hän oli unohtanut, että hänen piti olla eräässä tilaisuudessa, äiti kertaa aamuisia tapahtumia.

Walker ryntäsi kiireisenä ovesta ulos. Hän lähti kohti hyväntekeväisyyden nimissä järjestettyä autotapahtumaa, joka oli hänen Reach Out Worldwide -järjestönsä organisoima.

Hänen äitinsä ja hänen tyttärensä näkivät silloin Walkerin viimeistä kertaa elossa.

Useita tunteja myöhemmin Walker poistui hyväntekeväisyystapahtumasta.

Ennen kotiinpaluuta hän hyppäsi ystävänsä, hänen talousneuvojanaan toimineen bisneskumppaninsa ja entisen kilpa-ajajan Roger Rodasin auton kyytiin. Hyväntuuliset ystävykset päättivät ajaa muutaman kierroksen punaiseksi maalatulla Porsche Carrera GT:llä.

Rodas painoi kaasua ja auto kiihtyi 130–150 kilometriin tunnissa. Alueella oli 70 kilometrin rajoitus. Pian Rodas menetti auton hallinnan kohtalokkain seurauksin. Auto törmäsi katureunukseen, lyhtypylvääseen ja puuhun, syttyi palamaan ja räjähti.

Sekä Walker että Rodas menehtyivät.

Poliisit vahvistivat, että ylinopeus oli merkittävä tekijä kohtalokkaassa törmäyksessä pylvääseen. Kun poliisit saapuivat paikalle, auto oli jo peittynyt liekkeihin.

Kun seitsemännen Fast & Furious -elokuvan kuvaukset maaliskuun lopussa 2014 alkaen jatkuivat, Walkerin paikan entisenä poliisina Brian O’Connerina ottivat hänen veljensä Cody ja Caleb Walker.

Heidän näyttelemissään kohtauksissa veljien kasvojen paikalle on sijoitettu digitaalisesti Paul Walkerin kasvot.

Walkerin kuoleman vuoksi käsikirjoittaja Chris Morgan joutui myös muokkaamaan käsikirjoitusta merkittävästi. Walkerin hahmon sijaan uudessa trailerissa korostuu Vin Dieselin näyttelemän Domin ja Jason Stathamin esittämän uuden roistohahmon, Deckard Shaw’n, välinen tappelu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?