Shirly Karvisen parisuhde päättyi hiljattain – keskittyy nyt täysillä omaan itseensä: ”Haluanko syödä karkkia vai mennä salille” - Viihde - Ilta-Sanomat

Shirly Karvisen parisuhde päättyi hiljattain – keskittyy nyt täysillä omaan itseensä: ”Haluanko syödä karkkia vai mennä salille”

Shirly Karvisen pitkä parisuhde päättyi hiljattain. Hän kuvailee uuden elämäntilanteen tuntuvan hyvältä ja vapauttavalta.

4.8.2018 18:16

Missikaunotar Shirly Karvisen, 25, elämässä puhaltavat uudet tuulet niin yksityiselämässä kuin työrintamalla. Hiljattain Shirlyn kaksi vuotta kestänyt suhde televisiostakin tuttuun liikunta-ammattilaiseen Vertti Harjuniemeen, 34, päättyi.

Eroa käsitellessään Shirly on uppoutunut töihin. Hän on saanut toteuttaa pitkäaikaisia urahaaveitaan: syksyllä Shirly nähdään tv:ssä peräti kolmessa ohjelmassa: kahdessa juontajana (Viettele vaatteilla ja Love Island Suomi) ja yhdessä kisaajana (Fort Boyard Suomi). Samaan aikaan Shirly jatkaa rakkaassa päivätyössään Radio SuomiRockin aamujuontajana.

– Nyt tuntuu tosi hyvältä! Olen ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen sinkku, sillä olen ollut parisuhteissa lähes koko aikuiselämäni. Onhan tämä vähän erikoista, mutta on ollut tosi mukavaa, Shirly kommentoi eroa ensimmäistä kertaa julkisesti.

– Ihmiset ovat kysyneet minulta paljon sitä, miten voin ja olettaneet, että olen jotenkin aivan maani myynyt. Itse asiassa on ollut todella rentouttavaa ja vapauttavaa keskittyä vain omiin unelmiini ja omaan itseeni.

Vielä keväällä Shirly kertoi IS:n haastattelussa hänen ja Vertin muuttavan syksyllä kahden vuoden etäsuhteen jälkeen yhteisen katon alle. Tuolloin hän kertoi parin unelmoivan elämästä omakotitalossa.

– Kun on parisuhteessa, haluaa totta kai rakentaa suhdetta. Sitä toivoo, että suhde menisi eteenpäin. Jossain vaiheessa me vain Vertin kanssa totesimme, että tämä suhde ei vaan mene.

Kahta yhteistä vuotta Shirly sanoo muistelevansa lämmöllä ja kunnioituksella. Hän kokee, että jokaisella ihmissuhteella on tarkoituksensa ja omat opetuksensa tulevaisuutta varten.

– Päätös erosta syntyi yhteisymmärryksessä. Me molemmat tiesimme, että yhteinen matkamme oli tullut tiensä päähän.

– Uskon, että jokainen parisuhteessa oleva tuntee sisimmässään sen, onko tämä loppuelämän kestävä juttu. On luonnollista, että omaa sisäistä ääntä yrittää ensiksi vaimentaa. Sitä myös punnitsee asioita monelta eri kantilta ja käy kamppailua päänsä sisällä.

– Nämä eivät koskaan ole mitään kovin helppoja tai yksinkertaisia asioita.

”Ensimmäisen vuoden näkee kaiken vaaleanpunaisten linssien läpi”

Kun erosta muutama viikko sitten uutisoitiin, Seiska-lehdessä juoruttiin, että yksi eron syistä olisi ollut se, että Vertti tahtoi perheenlisäystä ja Shirly ei. Shirly ei tahdo ottaa väittämään suoraan kantaa, mutta hetken pohtimisen jälkeen pukee ajatuksensa sanoiksi.

– Totta kai haluan itsekin jokin päivä perheen ja se on yksi suurimmista unelmistani. En vain vielä ole siihen valmis. Olen vasta 25-vuotias. Koen, että minun on itseni kasvettava ihmisenä vielä paljon ennen kuin voin itse kasvattaa toista ihmistä.

– Tahdoimme molemmat Vertin kanssa perheen jokin päivä. Suhteessamme oli kuitenkin muita tekijöitä, joista tajusimme, että meillä on samat unelmat, mutta ne täytyy toteuttaa eri ihmisten kanssa.

Tieto Shirly Karvisen ja Vertti Harjuniemen erosta tuli heinäkuun alussa. Pariskunta seurusteli kahden vuoden ajan.­

Shirly ja Vertti ehtivät seurustella kahden vuoden ajan. Usein kuulee sanoittavan, että juuri kahden vuoden jälkeen parisuhteen alkuhuuma alkaa karista. Shirly nauraa kuulleensa saman väitteen.

– Käytännössä kaikki omatkin suhteeni ovat olleet sellaisia, että siinä kahden vuoden kohdalla olisi pitänyt antaa jo olla, Shirly naurahtaa ja jatkaa:

– Ensimmäisen vuoden näkee kaiken vaaleanpunaisten linssien läpi. Silloin ei välttämättä huomaa tiettyjä asioita ja antaa asioita paljon helpommin anteeksi. Jossain vaiheessa, kun alkuhuuma alkaa olla ohi, sitä näkee toisen ihmisen sellaisena kuin tämä oikeasti on. Sitä tajuaa, että ehkä kemiat, unelmat ja arvot eivät kohtaakaan samalla tavalla kuin alussa luuli.

Kun Shirlyltä kysyy, millaiset välit hänellä ja Vertillä nykyään on, hän on pitkän aikaa hiljaa ennen vastausta.

– Tiedän, että on ihmisiä, jotka eron hetkellä tukeutuvat vihaan ja yrittävät vihan kautta päästä suhteesta eteenpäin. Itse menen mieluummin positiivisuuden ja hyvän kautta.

– Välillä itsellänikin toki on ikäviä ja negatiivisia tunteita, mutta keskityn mieluummin siihen, miten tästä eteenpäin edetään.

Shirly toteaa ajan näyttävän, millaiset hänen ja Vertin välit tulevat tulevaisuudessa olemaan.

– Itse koen, ettei sellaisten ihmisten, joita on joskus rakastanut, tarvitse poistua kokonaan elämästäni.

Tulevaisuuteen Shirly suhtautuu positiivisesti.

– Koen, että nyt on minun aikani seistä yksin omilla jaloillani ja uskaltaa olla oma itseni. Ilman me-liitettä.

– Jokainen parisuhteessa oleva tietää, kuinka suhteessa täytyy välillä tehdä kompromisseja. Nyt kun olen yksin, saan miettiä, miten rakennan oman polkuni. Se on todella jännittävä fiilis.

Shirly toteaa, että sinkkuus kuuden vuoden jälkeen tuntuu oudolta, vaikka samalla kutkuttavalta. Etenkin kesällä on ollut ihanaa olla yksin, kun on saanut tehdä, mitä mielii. Shirly onkin viettänyt paljon aikaa ystäviensä kanssa niin Helsingin riennoissa kuin festareilla eri puolilla Suomea.

– Elän nyt sellaista aikaa, että olen onnellisempi kuin koskaan aiemmin. On hienoa, kun saan keskittyä siihen, mitä itse haluan. Kuten haluanko tänään syödä karkkia vai mennä salille.

Uudesta suhteesta Shirly ei vielä haaveile. Senkin aika tulee vielä varmasti joskus, mutta nyt hänelle on tärkeää todistaa itselleen, että hän pärjää myös ilman parisuhdetta.

– Tarvitsen sen, että saan kasvaa minuna itsenäni ilman, että minun tarvitsee hakea tukea kenestäkään toisesta. Sitten jokin päivä pystyn rakentamaan vielä vahvemman ja toivottavasti elämänkestoisen parisuhteen jonkun toisen kanssa.

Päivätyönään Shirly Karvinen toimii Radio SuomiRockin aamujuontajana. Lisäksi hänet näkee nyt syksyllä peräti kolmessa eri tv-ohjelmassa.­

Kiireinen syksy tv-rintamalla

Shirly Karvisella tuli kesällä vuosi täyteen unelma-ammatissaan radiojuontajana. Hän on vuoden ajan viihdyttänyt kuuntelijoita Radio SuomiRockin aamussa yhdessä kollegoidensa Ville Kinaretin ja Mikko Honkasen kanssa. Työhön Shirly päätyi kirjoitettuaan Facebookiin ja Instagramiin päivityksen, jossa kertoi etsivänsä juontotöitä. Ei kulunut kauan, kun kanavalta soitettiin ja kysyttiin, haluaisiko Shirly tulla harjoittelemaan taitojaan juontajana. Harjoittelu johti kesätyöpaikkaan, josta Shirly palkattiin aamutiimiin.

Kaikki kuuntelijat eivät aluksi olleet ex-missin palkkaamisesta mielissään.

– Kun aloitin radiotyöt, tuli hirveästi palautetta, että mitä tuo missi nyt tuolla oikein tekee. Sanottiin, että nähtävästi pääsee helposti radiojuontajaksi, kun missikin on sinne otettu. On ollut hienoa huomata, että mitä enemmän olen tehnyt töitä, sitä vähemmän tuollaista palautetta on tullut. Sen sijaan on sanottu: "Vau aika siistiä, että on missi, joka on kumonnut ennakkoluuloja", Shirly kertoo.

Miikko Honkanen, Shirly Karvinen ja Ville Kinaret kuvattuna Radiogaalassa.­

Radiotyön kautta Shirly tutustui entistä paremmin myös tv-alan ammattilaisiin ja alkoi haaveilla töistä tv:n puolella. Nyt ohjelmia, joissa Shirly esiintyy tulee syksyllä jopa kolme. Hän juontaa ohjelmat Viettele vaatteilla ja Love Island Suomi, lisäksi hän kisaa Fort Boyard Suomi -sarjassa.

– Ennen näitä töitä ravasin paljon eri koekuvauksissa, eikä mikään tärpännyt. Kävin kuitenkin sinnikkäästi antamassa taidonnäytteeni ja samalla muistuttamassa, että olen olemassa. Jossain vaiheessa, kun tarpeeksi olin ravannut, tärppäsi.

Kun puhelu juontopestistä tuli, Shirly purskahti kyyneliin.

– Itkin onnesta. Minulle tuli sellainen olo, että jes viimeinkin!

– Hauskaa, että ohjelmia on nyt kolme kerralla, mutta kyllä nämä aika rytäkällä tulevat. Toivottavasti ihmiset jaksavat katsoa naamaani vielä syksyn jälkeen eivätkä ihan heti kyllästy, Shirly nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?