Viihde

Baarissa sekoillut Sampo Kaulanen sai selityksen uhkaavaan käytökseensä – lähti päihteettömälle matkalle: julkaisi nyt kuvan luksusklubilta

Julkaistu:

Sampo Kaulanen kertoo Instagramissa lähteneensä yksin matkalle rauhoittumaan.
Alle viikko sitten kyläkauppias Sampo Kaulanen kertoi joutuneensa lepositeissä sairaalaan. Hän joi kahdesta kolmeen pulloa valkoviiniä, jonka jälkeen nappasi unilääkkeen ja lähti lähikapakkaan oluelle. Kaulanen rupesi käyttäytymään aggressiivisesti ja mies vietiin lopulta sairaalaan poliisisaattueessa.

Lue lisää: Baana: Sampo Kaulanen otti viinaa ja unilääkkeitä sekaisin – poliisisaattue vei lepositeissä sairaalaan: ”Multa lähtee kaikki”

Nyt hän kertoo saaneensa ADHD-diagnoosin ja lähteneensä yksin matkalle rentoutumaan. Kaulanen julkaisi Instagramiin kuvan, jossa makoilee aurinkotuolissa Espanjassa.
– Luin yli kolmesataasivuisen kirjan yli kymmeneen vuoteen. Makaan jo toista tuntia aurinkotuolissa, täysin rentona eikä mikään kiire minnekään. Tämä on se fiilis minkä perässä sitä monesti on juossut, Kaulanen kirjoittaa.

Kaulanen kertoo, että diagnoosin jälkeen asiat ovat menneet parempaan suuntaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toivon, ettei tämä olo ole täysin ohimenevää. Matka on vasta alussa, mutta toivoa on!

– Ps. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen yksin reissussa, ilman alkoholia ja seuraa. Aikaa vain itselle toipua, hän päättää.

Kaulanen on merkinnyt itsensä Espanjan Marbellassa sijaitsevaan La Sala by the Seaan. Marbellan Puerto Banúsin alueella sijaitseva on La Sala by the Sea on luksusklubi, joka tarjoaa erilaisia elämyksiä ja palveluista porealtaassa rentoutumisesta ravintolapalveluihin ja hierontaan.


Julkaisu on kerännyt hetkessä tuhansia tykkäyksiä ja lukuisia tsemppaavia kommentteja.

– Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin kun panostaa omaan hyvinvointiin. Auttaa perhe elämää ja kaikkeen. Nauti olostasi.

– Mahtavaa, että sait diagnoosin ja avun.

– Nyt kuulostaa fiksulta! Tsemiä!

– Hienoa Sampo, kun uskalsit avautua. Tämän kautta ehkä joku muukin huomaa oireensa ja saa apua.

Aggressiivinen käytös vei poliisisaattueessa sairaalaan

Kaulasen ongelmat nousivat pintaan, kun viikko sitten unettomuudesta kärsinyt Kaulanen päätti juoda itsensä humalaan nukahtaakseen. Se ei luonnollisesti auttanut, joten hän otti alkoholin kanssa unilääkkeen. Yhdistelmä oli kohtalokas.

– Napin ottamisen jälkeen kaikki muuttui. Jostain kumman syystä en nukahtanut vaan aloin häröileen kaikenlaista. Minulta katkesi siinä samassa filmi. Olin lähtenyt siinä kunnossa viereiseen ravintolaan kaljalle ja olin siellä sekoillut, Kaulanen kirjoittaa.


Kaulanen kertoo käyttäytyneensä agressiivisesti ja sekavasti, jonka vuoksi baarista oltiin soitettu hänen Minttu-vaimolleen. Minttu oli soittanut ambulanssin, josta sekava kyläkauppias ei ollut mielissään. Hän ei suostunut yhteistyöhön auttajien kanssa.

– Käyttäytymiseni takia paikalle hälytettiin myös poliisi, koska tilani oli myös minulle hengenvaarallinen. Tilanne vaati sairaalahoitoa. Minut nakattiin lepositeisiin ambulanssin perälle ja kuskattiin poliisisaattueessa Rovaniemen keskussairaalaan.

Kaulanen kertoo lähteneensä sairaalasta omin avuin noin seitsemän aikaan aamulla. Kotona odotti murtunut vaimo, jolta hän sai kuulla edellisillan tapahtumista. Hän ei muistanut tapahtumista mitään. Hän selvitti jo tuolloin anteeksipyynnössään, että hänellä saattaisi olla ADHD eli aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö.

Terveyskirjaston mukaan ADHD-diagnoosin omaavalle henkilölle on tyypillistä muun muassa jatkuva tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus hyperaktiivisuus ja impulsiivinen käytös. Oireet ovat hyvin henkilökohtaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt