Muistatko kesähitti Boten Annan? Nelli Matula tajusi kappaleen oikean merkityksen, julkkikset järkyttyivät: ”Tää merkkaa uuden aikakauden alkua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko kesähitti Boten Annan? Nelli Matula tajusi kappaleen oikean merkityksen, julkkikset järkyttyivät: ”Tää merkkaa uuden aikakauden alkua”

Muistatko vielä Boten Anna -kesähitin? Niin myös Nelli Matula.

30.7.2018 19:23

Vuonna 2006 ei voinut välttyä ruotsalaisen Basshunterin, oikealta nimeltään Jonas Altbergin säveltämältä ja sanoittamalta korvamadolta. Tuolloin ehdottomaksi kesähitiksi kruunattu teknorenkutus Boten Anna nousi hittilistojen kärkikahinoihin erityisesti Pohjois-Euroopassa.

Kappaleesta tehtiin myös englanninkielinen versio Now You’re Gone, joka kipusi brittilistan kärkeen.

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että kappale ei liity millään tavalla veneisiin. Vuonna 2006 Jonas Altberg kertoi IS:lle saavansa jatkuvasti selittää, mistä laulun teksti oikeastaan kertoo. Anna ei ole robotti eikä vene (båten) vaan keskustelukanavaa valvova ohjelma (bot).

Kyseinen yksityiskohta tuli yllätyksenä myös poptähti Nelli Matulalle. 22-vuotias Matula kertoo Instagram-tilillään, että sai tietää ruotsinkielisen kappaleen oikean merkityksen vasta hiljattain.

– Tää kuva on omistettu kaikille niille, jotka on eläny 22-vuotiaaks saakka siinä uskossa, et Boten Anna kertoo veneestä nimeltä Anna, Matula kirjoittaa kuvatekstissä

Kuvan kommenttikentästä käy ilmi, että Matula ei ole ainoa kappaleen lyriikat sivuttanut. Muun muassa Anna Abreu myöntää totuuden selvinneen hänelle vasta Matulan julkaisun myötä.

– Totaa... Onks ok, jos totuus selvisi mulle äsken tän kuvatekstin myötä? Oon 28v.

– Tää päivä merkkaa selvästi meidän kaikkien elämässä uuden aikakauden alkua.

Myös toimittaja-kirjailija Laura Friman paljastaa botin mentävän sivistyksessään.

– Entä, jos on eläny 37-vuotiaaks siinä uskossa? Kaverin puolesta kyselen... Friman kirjoittaa.

Myös radiojuontaja Kimmo Sainio tunnustaa, ettei tiennyt kappaleen oikeaa merkitystä.

– Edes minä en ole selvittänyt tätä tärkeää faktaa, mies kirjoittaa nauruhymiön koristeltuna.

Voit kuunnella kappaleen alla

Perustuu tositapahtumiin

Harva tietää myöskään sitä, että Jonas Altbergin debyyttikappale perustuu tositapahtumiin.

– Keskustelin netissä Annaksi itseään kutsuvan botin kanssa ja huomasinkin yllättäen, että se on oikea ihminen, kaverin tyttöystävä, mies kertoi IS:lle vuonna 2006.

Basshunter esiintyi vauhdikkaissa tunnelmissa vuonna 2010.

Puolessa tunnissa kirjoitettu teksti sai seurakseen sävellyksen ja valmistui Altbergin kotikoneella aamuseitsemään mennessä. Iltapäivällä Altberg saattoi laulun kotisivulleen, josta jo muutaman päivän kuluttua tuhannet kävijät olivat imuroineet sen omaan käyttöönsä.

Jonas Altberg vuonna 2012.

Tähti joutui itsekin aikanaan nettikiusaajien kouriin, kun kolme vuotta vanha, intiimi kuva laulajasta ja hänen ex-tyttöystävästään lähti leviämään internetissä suosion myötä. Hän kertoi kuvan olevan lavastettu, mutta se ei saanut nettikiusaajia hiljentämään tahtiaan.

– Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Nyt olet ehkä opiskelija, mutta viiden vuoden päästä sinulla on tärkeä työ, jonka voit menettää, jos kuva päätyy vääriin käsiin. En minäkään jokunen vuosi sitten uskonut tulevani näin tunnetuksi, artisti valisti tuolloin nuoria netinkäyttäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?