Kuninkaallista perhettä koskee käsittämätön sääntö: kukaan ei saa mennä nukkumaan ennen kuningatarta – ”Hän sinnittelee myöhään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuninkaallista perhettä koskee käsittämätön sääntö: kukaan ei saa mennä nukkumaan ennen kuningatarta – ”Hän sinnittelee myöhään”

Kuningatar Elisabetin valta ulottuu edelleen moniin yllättäviin asioihin.

Kuningatar Elisabet on niin arvostettu henkilö, että hänen läsnä ollessaan pätevät monet täysin poikkeukselliset säännöt.­

30.7.2018 15:47

Kuningatar Elisabet, 92, on arvostettu henkilö, jonka läsnä ollessa pätee melkoinen määrä erilaisia sääntöjä ja ohjenuoria, joita tulee tiukasti noudattaa.

Nyt Insider-lehti kertoo jälleen yhden kuningasperhettä koskevan säännön, joka saattaa herättää kuningasperheen ulkopuolisissa kummastusta ja hämmästystä.

Kukaan kuninkaallisesta perheestä ei nimittäin saa mennä nukkumaan ennen kuningatar Elisabetia.

Sääntö koskee kaikkia, eli edes hänen puolisonsa, 97-vuotiaan prinssi Philipin ei sallita mennä nukkumaan ennen kuningatarta.

Kaiken huipuksi kuningattaren tiedetään olevan melkoinen yökukkuja. Hänen kerrotaan pysyvän usein hereillä aina puoleenyöhön asti.

– Hän sinnittelee myöhään, aina puoleenyöhön asti, lähipiiristä tiedetään kertoa.

Kuningasperheessä vuosikausia palvelleen Sir William Heseltinen mukaan nukkumaanmeno ennen kuningatarta katsotaan todella epäkohteliaaksi.

– Kukaan ei koe oikeaksi mennä nukkumaan ennen kuningatarta, hän on kertonut.

Kaikki eivät ole olleet mielissään erikoisesta säännöstä. Erityisesti edesmenneellä prinsessa Dianalla oli Heseltinen mukaan vaikeuksia pysyä hereillä siihen asti, että kuningatar vetäytyy makuuhuoneeseensa.

– Dianalle pitkät illat kuninkaallisten kaavojen mukaan olivat täyttä tuskaa. Kaikki viettivät tunnin tai kaksi aikaa oleskeluhuoneessa keskustellen. Diana usein pyysi anteeksi ja poistui nukkumaan. Sitä pidettiin todella pahana tapana, mennä nukkumaan ennen kuningatarta, Heseltine kertoo.

Kuninkaallista perhettä koskee moni muukin tiukka sääntö. Nukkumisen lisäksi myös illallisilla tulee seurata silmä tarkkana kuningattaren syömistahtia.

Aina kun kuningatar lopettaa syömisen, on muidenkin laskettava aterimet alas. Jos kuningatar on kylläinen, joutuvat muut lopettamaan ruokailun, vaikka ateria olisikin kesken. Tämä koskee niin juhlaillallisia kuin muitakin ruokailutilanteita.

Etiketin mukaiseen käyttäytymiseen kuuluu myös se, ettei kuningattarelle saa kääntää selkäänsä missään tilanteessa. Häntä ei saa lähestyä omatoimisesti edes julkisissa edustustilaisuuksissa, vaan jokaisen on odotettava, että tulee esitellyksi kuningattarelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?