Moderni perhe -hittisarjan lapset kasvoivat aikuisiksi – tältä tv-tähdet näyttävät nykyisin - Viihde - Ilta-Sanomat

Moderni perhe -hittisarjan lapset kasvoivat aikuisiksi – tältä tv-tähdet näyttävät nykyisin

Huippusuosittu komediasarja Moderni perhe alkoi vuonna 2009. Ohjelman lapsitähdistä suurin osa on nyt aikuisia.

Moderni perhe -sarjan tähdet vuonna 2010.­

27.7.2018 22:51

Suomessakin nähty Moderni perhe valloitti tv-katsojat vuonna 2009, kun komediasarja alkoi Yhdysvalloissa. Suomessa ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 2010, mutta ensimmäinen tuotantokausi alkoi vasta 2011.

Hittisarjan keskiössä on vaatekaappialan keisari Jay Pritchettin (Ed O’Neill) ja tämän kahden lapsen Clairen (Julie Bowen) ja Mitchellin (Jesse Tyler Ferguson) perheet. Kun komediasarja alkoi reilu kymmenen vuotta sitten, mukana oli myös useita lapsinäyttelijöitä. Sarjan edetessä lapsista on kasvanut nuoria aikuisia.

Haley Dunphy eli Sarah Hyland

Sarah Hylandin, 27, näyttelemä Haley on sarjan alussa tyypillinen teini, joka on pinnallinen ja kapinoi välillä vanhempia vastaan. Sarjan edetessä roolihahmo kuitenkin alkaa kantaa enemmän vastuuta tekemisistään.

Hyland ensimmäisen roolinsa elokuvassa vain 7-vuotiaana ja on sen jälkeen näytellyt aktiivisesti elokuvissa ja tv-ohjelmissa. Moderni perhe -sarjan kuvausten alkaessa näyttelijä oli 18-vuotias.

Hyland on ollut uutisotsikoissa paitsi työnsä myös terveysongelmiensa takia. Näyttelijällä diagnosoitiin jo lapsena munuaisten vajaatoiminta. Vuonna 2012 hän sai munuaissiirrännäisen isältään.

Tv-tähti on saanut paljon kritiikkiä hoikasta vartalostaan. Viime vuonna Hyland vastasi arvostelijoille kertomalla avoimesti vaikeuksistaan.

– Minua on kielletty urheilemasta. Se on hyvin iso asia minulle, sillä rakastan olla vahva. Olen päässyt tähän pisteeseen olemalla vahva, niin psyykkisesti kuin fyysisesti. En ihannoi laihuutta, Hyland twiittasi.

– Minua on käsketty syömään hampurilainen, tai kerrottu kuinka pääni on suurempi kuin vartaloni. Ja se on totta! Kenenkään pään ei tulisi olla vartaloa suurempi.

– Olen kuitenkin ollut vuodelevossa viimeiset pari kuukautta, ja olen menettänyt paljon lihasmassaa. Olosuhteiden pakosta olen tilanteessa, jossa en voi kontrolloida vartaloni ulkonäköä. Yritän vain olla mahdollisimman terve.

Alex Dunphy eli Ariel Winter

Ariel Winterin, 20, näyttelemä Alex on fiksu lukutoukka. Winter sai roolin 11-vuotiaana, mutta oli jo sitä ennen näytellyt useissa mainoksissa ja tv-sarjoissa.

Näyttelijä on kertonut, ettei lapsitähteys ollut aina helppoa.

– Oli todella vaikeaa kasvaa valokeilassa, Winter muisteli vuonna 2016 E!Newsille antamassaan haastattelussa.

Näyttelijä sai sarjan alussa kommentteja laihuudestaan ja pienestä koostaan. Kaikki kuitenkin muuttui, kun hän 12-vuotiaana sai toivomiaan muotoja.

– Valitettavasti kuvat minusta levisivät internetissä, kun vartaloni oli puhjennut kukkaan ja ihmiset vihasivat minua siksi. Sain paljon kommentteja, joissa todettiin: ”Olet lihava, olet ruma, olet lutka...”. Se oli todella rajua ihmisiltä, joita en tuntenut, etenkin niin nuorena.

Vuonna 2015 tv-tähti pienennytti H-kupin rintansa leikkauksen avulla. Näyttelijän avoin kirjoitus operaation taustoista julkaistiin The Times -lehdessä. Winter kirjoitti, kuinka päätyi leikkaukseen itsensä takia, sillä isot rinnat aiheuttivat paljon kipuja. Lisäksi hän sai rintojen takia poikkeuksellisen paljon huomiota.

– Olin vain 13-14 -vuotias, kun näytin jo 19-vuotiaalta. Yhtäkkiä ihmiset eivät enää halunneet puhua työstäni, vaan kaula-aukostani. Menin palkintojuhliin, ja seuraavana päivänä internetissä puhuttiin vain siitä, että en saisi näyttää siltä tai pukeutua siten.

Winter syytti äitiään vuonna 2014 suullisesta ja fyysisestä kaltoinkohtelusta, mikä todennettiin myös oikeudessa. Näyttelijän huoltajuus siirtyikin äidiltä siskolle, ennen kuin Winter virallisesti vapautui huoltajuuden alaisuudesta.

Luke Dunphy eli Nolan Gould

Nolan Gouldin, 19, esittämä Luke Dunphy on välillä hölmö hauskuuttaja, joka ei jaksa keskittyä koulunkäyntiin. Gould on kuitenkin itse huippuälykäs: hän kertoi vuonna 2012 älykkyysosamääräkseen 150. Näyttelijä valmistui lukiosta vain 13-vuotiaana.

Vaikka Gould on hahmoaan fiksumpi, on hän samanlainen hauskuuttaja. Ellen DeGenersin haastattelussa tuolloin vain 13-vuotias Gould pohti uraansa.

– Kun olin limusiinissani mietin, että hetkinen, minä olen vasta 13-vuotias ja tämä on kolmas kertani Emmy-gaalassa, Gould kertoi.

– Niin kuin, mitä ihmettä minä teen loppuelämäni aikana? Se on tästä eteenpäin vain alamäkeä, lapsitähti vitsaili.

Gould on kuitenkin myös pohtinut elämäänsä Modernin perheen jälkeen. Hän paljasti Refinery29-julkaisulle viime vuonna aikovansa hakea elokuvakouluun.

– Olen todella kiinnostunut dokumenttien tekemisestä.

– Mielestäni olisi hienoa tehdä dokumentti eläintensuojelusta tai ympäristöasioista.

Manny Delgado eli Rico Rodriguez

Rico Rodriguezin, 19, näyttelemä Manny on kypsä ja aikuismainen lapsi, joka välillä lähtee mukaan Luke Dunphyn päähänpistoihin. Manny harrastaa runoutta, juo kahvia ja jakelee neuvoja perheensä vanhemmillekin.

Rodriguez kertoi CBS Newsin haastattelussa vuonna 2016, ettei alkuun muistuttanut ollenkaan roolihahmoaan.

– Kun olin nuorempi olisin varmaan sanonut, että olimme toistemme vastakohtia. Kun olen kasvanut roolihahmoon, minusta tuntuu siltä, että olen seurannut hänen elämäänsä. Se, miten esiinnyn julkisuudessa ja yritän pukeutua oikein ja kirjoitan runoja – se kaikki tulee nyt yhteen. Manny on muuttunut vähän minunlaisekseni ja minä hieman hänenlaisekseen, mikä on mahtavaa. Joten olemme ikään kuin sama henkilö, Rodriguez pohti.

Rodriguez innostui näyttelemisestä Raini-siskonsa kautta. Nuoren miehen ensimmäinen rooli oli Jimmy Kimmel Live! -ohjelmassa, jossa hän teki jäätelöjekkuja. Ennen Modernia perhettä hänet nähtiin muun muassa tv-sarjoissa Teho-osasto, NCIS ja Kovan onnen kundi.

Lily Tucker-Pritchett eli Aubrey Anderson-Emmons

Modernin perheen kahdella ensimmäisellä kaudella Lilyä näyttelivät kaksoset Jaden ja Ella Hiller. Kolmannella kaudella roolissa aloitti kuitenkin 4-vuotias Aubrey Anderson-Emmons, 11. Lily on osoittautunut sarjassa sanavalmiiksi ja topakaksi tytöksi, jolla on luja tahto.

Koska Anderson-Emmons aloitti näyttelemisen niin varhain, hänen äitinsä on aina ollut mukana kuvauksissa.

– Hän oli niin pieni, minun oli oltava siellä – hän ei osannut leikata ruokaansa tai laittaa kenkiä jalkaansa, kun hän aloitti ohjelmassa, lapsitähden äiti muisteli Yahoo-sivuston julkaisemassa kirjoituksessa.

Anderson-Emmons on itse kertonut, ettei itse ymmärtänyt kuvausten alkaessa, mistä oikein oli kyse.

– En tajunnut, että ihmiset olivat oikeita. Mietin, asuvatko nämä ihmiset näissä taloissa. En tiennyt mitään, nuori näyttelijä kertoi KTLA 5:n haastattelussa maaliskuussa.

– Äitini kertoi, että ne ovat vain lavasteita, he asuvat oikeasti muualla oikeissa taloissa ja, että he ovat oikeita ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?