Näin Mari Sainiosta ja miehen ex-vaimosta Tiinasta tuli ystäviä – tunteikas kohtaaminen korjasi tulehtuneet välit: ”Molemmat itkettiin siinä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Mari Sainiosta ja miehen ex-vaimosta Tiinasta tuli ystäviä – tunteikas kohtaaminen korjasi tulehtuneet välit: ”Molemmat itkettiin siinä”

Ajan kuluessa Mari Sainio ystävystyi miehensä Kim Sainion eksän kanssa. Parin löytäessä toisensa Kim oli vielä naimisissa ex-vaimonsa Tiinan kanssa.

29.7.2018 15:29

Jos juontaja ja kirjailija Mari Sainiolta olisi 12 vuotta sitten kysytty, ketkä kaikki kokoontuvat ensi jouluna suvun joulupöydän äärelle, olisi vastaus ollut varmasti toinen kuin nyt. Mari oli tuolloin rakastunut työkaveriinsa ohjaajana ja nykyisin Radio Rockin juontajana työskentelevään Kim Sainioon. Parin löytäessä toisensa Kim oli vielä naimisissa ex-vaimonsa Tiinan kanssa.

– Kun me olimme julkisessa työssä Kimin kanssa, sitä ruvettiin repimään otsikoihin, mikä oli tietenkin todella raastavaa. Ensin Tiina ei halunnut edes nähdä minua.

Kun lapset vaihtoivat perheestä toiseen, tehtiin se aina niin, ettei Maria näkynyt.

– Yritin olla hienotunteinen, poissa jaloista ja näköpiiristä, ja antaa tilaa ja aikaa, Mari muistelee.

Kipeä tilanne jatkui vuoden pari. Ensin lasten vaihdon yhteydessä tavattiin ja vaihdettiin muutama sana. Ajan myötä naiset tutustuivat toisiinsa paremmin ja vaikea tilanne alkoi purkautua.

– Se vei tietenkin alussa aikaa, kun oli niin paljon tulehdusta joka suuntaan ja tästä aiheutui paljon pahaa mieltä kaikille. Mutta kun siitä päästiin yli, kuviot selkeytyivät, ja kaikki huomasivat, että ihmiset ovat hyvillä tarkoitusperillä ja hyviä ihmisiä, alkoi tilanne muuttua.

Ensimmäinen tapaaminen ex-vaimon kanssa ei Marilta hevin unohdu. Tiinan ja Kimin erosta oli kulunut tovi, ja aikeissa oli hakea lapset äitinsä luota pihakirpputoritapahtumasta.

–  Toisaalta pelotti ja toisaalta se oli vapauttava tilanne, kun siinä oli ollut pitkään jännite.

–  Se oli hyvin tunteikasta. Molemmat itkettiin siinä, tuli kyyneleet silmiin ja tunteet ryöppysivät.

Hiljalleen Tiina ja Mari tutustuivat toisiinsa paremmin ja lähentyivät. Yksi tärkeä tähän vaikuttanut seikka oli Kimin ja Tiinan avioliiton aikana syntyneet lapset, jotka vaihtoivat vuoroviikoin perheestä toiseen.

– Lasten takia oli tosi tärkeää, että saadaan välit kuntoon ja lapset näkisivät oikeanlaisen esimerkin – vaikka perhe on eronnut, kaikki voivat olla hyvissä väleissä keskenään, ja lapsilla on turvallinen olo.

Vaikka naiset eivät varsinaisesti tapaa viettää vapaa-aikaa yhdessä, juttelevat he toisiaan nähdessään niitä näitä ja kahvilla käydään vuoron kylässä.

– Ja sitten tietenkin kaikki tällaiset synttärit ja joulut, milloin suku kokoontuu, niin silloin olemme yhdessä. Tosi lämpimät välit, Mari kuvailee heidän nykyistä ystävyyttään.

Molemmat heistä ovat onnellisia siitä, että pojilla on kaksi rakastavaa kotia. He ovat myös yhtä mieltä siitä, että asiasta avoimesti puhuminen on ollut hyvä asia, koska kariutuneista suhteista jää liian usein jäljelle riitaa ja eripuraa, ja eroa tekeviä pareja on paljon. Jos he voivat omalla esimerkillään rohkaista ihmisiä toimimaan toisin, on asian saama julkisuus sen arvoista.

Mari epäilee, että hyvä esimerkki on kantanut hedelmää myös heidän omassa lähipiirissään, kun hankalista avioeroista toipuvat vanhat puolisot ovat mahtuneet taas samoille synttärijuhlille.

Ja nyt vaikeiden vuosien jälkeen tulehtuneesta suhteesta on kasvanut aito ystävyys.

– Tiina on aivan ihana tyyppi, ja on todella hienoa, että olemme niin läheisissä väleissä, Mari iloitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?