Kirsi Salo ystävystyi ex-miehensä uuden kihlatun kanssa – viettävät yhteisiä jouluja: ”Hän on monella tavoin paljon parempi kuin minä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirsi Salo ystävystyi ex-miehensä uuden kihlatun kanssa – viettävät yhteisiä jouluja: ”Hän on monella tavoin paljon parempi kuin minä”

Manta Suhonen ystävystyi hänen kihlattunsa ex-kumppanin Kirsi Salon kanssa. Heidät voi nähdä yhdessä lenkillä tai samassa joulupöydässä.

Kirsi Salo ja Manta Suhonen ovat yhtä mieltä siitä, että vaikka parisuhteen kariutumiseen kuuluisi katkeruutta ja vihaa, ei lasten tulisi koskaan kärsiä tilanteesta.­

28.7.2018 16:40

Ravintolan terassilla rennosti jutustelevat Kirsi Salo, 51, sekä Manta Suhonen, 35, vaikuttavat siltä, että yhteisiä ystävyysvuosia on takana jo useampi. Todellisuudessa pari on tavannut lähemmäs pari vuotta sitten Mantan nykyisen kihlatun, Kirsi Salon eksän rockmuusikko Sami Sammy Aaltosen kautta.

Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Mantan ja Samin kotona, kun hyvinvointivalmentaja sekä entinen toimittaja ja tv-juontaja Kirsi oli tullut hakemaan lapsensa jalkapalloa. Yllätyksekseen vastassa oli Manta oloasussaan. Siitä samasta alkoi heidän välinen ystävyytensä.

–  Ajattelin heti, että nyt on hyvä juttu. Menin pojillekin heti sanomaan, että nyt on hyvä tyttöystävä, Kirsi muistelee hyväntuulisena.

Tunne oli molemminpuolinen.

– Hän on tehnyt minulle hyvin helpoksi tulla näin ulkopuolisena kuvioon. Ei voisi oikeastaan parempaa eksää toivoa Samille, Manta hehkuttaa Kirsiä.

Kirsi Saloa ja Manta Suhosta yhdistää samanlainen huumorintaju.­

Nykyään uusioperhe käsittää viisi lasta, kaksi Samin ja Kirsin avoliitosta ja kolme Mantan aiemmasta parisuhteesta. Molempien mielestä on tärkeää, että lapsilla on useampi rakastava vanhempi, jotka tulevat hyvin toimeen keskenään.

Vaikka eroon kuuluisi katkeruutta ja vihaa, ei lasten tule kärsiä tilanteesta.

– Ero on aina vaikea. Olemme molemmat Samin kanssa tehneet töitä sen eteen, että olemme päässeet alun pettymysten yli.

– Vaatii suuria ihmissuhdetaitoja ja valtavaa rohkeutta katsoa itseään, ettei vaan hauku ja syytä toista, Kirsi miettii.

Liian usein lapset joutuvat aikuisten vihanpidon keskelle pelinappuloiksi, tukihenkilöiksi tai sijaiskärsijöiksi. Pahimmassa tapauksessa saatetaan lasten kautta näpäytellä myös uutta kumppania, mikä on molempien mielestä väärin.

– Jos lapsille puhutaan pahaa toisesta vanhemmasta tai uudesta puolisosta, tuhotaan lapsilta mahdollisuus saada lisää rakastavia aikuisia elämäänsä, Kirsi ihmettelee.

– Sillä ei voita yhtään mitään.

Kirsi Salo ja Manta Suhonen ovat yhtä mieltä siitä, että vaikka parisuhteen kariutumiseen kuuluisi katkeruutta ja vihaa, ei lasten tulisi koskaan kärsiä tilanteesta.­

Kirsi ja Manta haluavat omalla esimerkillään osoittaa, että vaikean tilanteen voi hoitaa myös toisin. He kehottavat miettimään tarkkaan, mitä seurauksia aikuisten käytöksellä on lapsien tulevaisuutta ajatellen: mitä kiistojen keskellä kasvavat lapset oppivat ajattelemaan parisuhteista, riitelystä, sovinnosta ja rakkaudesta.

–  Jos viet lapsilta mahdollisuuden onnelliseen lapsuuteen, ryöväät osan niiden koko elämän onnellisuudesta. Heidän koko elämänsä rakentuu sen päälle, millaisiksi he kasvavat lapsina, Kirsi painottaa.

Uusioperheen arki onkin rakennettu lasten ehdoilla. Perheet asuvat puolen kilometrin säteellä toisistaan, jotta vuoroviikoin perheestä toiseen vaihtavien lasten elämä on mahdollisimman mutkatonta. Lasten koulut ja ystävät ovat lähellä, lapset tulevat hyvin toimeen, käyvät uimassa ja puuhaavat.

– He myös tappelevat todella sujuvasti kuten sisaruksen muutenkin, Manta naurahtaa ja jatkaa.

– Lapset eivät ole missään vaiheessa ihmetelleet, että miksi me pidetään yhteyttä tai miksi Kirsi oli meillä jouluna. Lapsille se on normaalia. Aikuisille voi joutua joskus puolustelemaan, miksi me olemme niin hyvissä väleissä.

On helppo nähdä, miksi naiset tulevat niin hyvin juttuun keskenään. Samanlainen huumorintaju yhdistää. Manta ja Kirsi vitsailevat toistuvasti, ja kohteliaisuuksia vaihdetaan puolin ja toisin.

Molemmat naiset ovat onnellisia löydettyään toisistaan uuden ystävän. Ei ole poikkeuksellista, jos esimerkiksi tavaroita haettaessa jäädään suusta kiinni ja jutellaan vaikkapa tyttöjen juttuja.

Ja esimerkiksi viime jouluna koko perhe kokoontui saman joulupöydän ääreen. Tilanteesta huvittuneita sukulaisia oli vastassa Kirsi, joka hääräsi keittiössä jouluruokien parissa toivottamassa Mantan sukulaiset tervetulleiksi.

– Olen koko ajan sanonut, että nyt Sami on löytänyt hänet, jonka kanssa hänen kuuluu olla. Manta on monella tavoin paljon parempi kuin minä, Kirsi naurahtaa.

Molemmista on hienoa, että välit ovat lämpimät eikä yhteydenpitoa pidä salailla tai piilotella. Kenenkään ei tarvitse tuntea kateellisuutta tai mielipahaa.

– Miten voisin ikinä olla pahoillaan siitä, jos joku rakastaa lastani yhtä paljon tai edes lähelle yhtä paljon kuin minä. Olen päin vastoin kiitollinen siitä, että olet löytänyt itsestäsi kohdan rakastaa myös minun lapsiani, Kirsi kiittelee Mantaa.

Apua tarjotaan aina puolin ja toisin. Jos esimerkiksi Kirsi tarvitsee autoa lainaan, on vastaus kyllä. Kirsi puolestaan on luvannut katsoa kesällä koko lapsikatrasta, jotta Manta ja Sami pääsevät yhdessä rentoutumaan.

Ystävysten mielestä on vain oikean rakkauden merkki, jos eron jälkeen rakkaus muuttuu kaveruudeksi. Katkeruutta ei pidä kantaa mukanaan.

– Kuka haluaa tehdä elämästään sellaisen? Kirsi ihmettelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?