Viihde

Kiti Kokkonen paiskii töitä koko kesän – kuvaa yhtä aikaa kahta hyvin erilaista elokuvaa: ”Tanhupallo on kesälomalla”

Julkaistu:

Näyttelijä Kiti Kokkonen kuvaa samaan aikaan lastenelokuvaa ja parinvaihtokomediaa. Kokkosen hikoillessa töissä, Tanhupallo lomailee.
Kiti Kokkonen on ollut mukana kaikissa Onneli ja Anneli -lastenelokuvissa. Roolikin on aina sama. Kokkonen esittää tyttöjen naapurin tätiä Tangelstiinaa.

Turussa parhaillaan kuvattavassa sarjan neljännessä osassa, Saara Cantellin ohjaamassa Onneli, Anneli ja nukutuskello, Kokkosella on vain pari kuvauspäivää. Niistä molemmista hän nauttii suunnattomasti.

– Tykkään tosi paljon tehdä lastenelokuvaa. Se on viatonta, puhdasta ja nättiä. Se on itsellekin sielunhoitoa, Kokkonen pohtii.


Meininki on sama kuin Kokkosen Putous-ohjelman sketsihahmokisan voittaneella Tanhupallolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On, kyllä. Maailma on vielä puhdas ja kaunis.

Tanhupalloksi Kokkonen ei kesän aikana ole monesti ehtinyt muuntautumaan.

– Olen ottanut niitä keikkoja sen kun olen ehtinyt tekemään. Koska Tanhupallo on niin pieni, niin eihän se jaksa tehdä paljon keikkaa. Parhaillaan Tanhupallo on kesälomalla. Syksyllä se aikoo tehdä vielä pari keikkaa.


Onneli ja Anneli -elokuvan lisäksi Kokkonen on mukana Swingers-elokuvassa, jonka kuvaukset ovat myös parhaillaan menossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin sitä kuvaamassa maanantaina ja tiistaina, tänään olen täällä Turussa ja torstaina taas Swingersin kuvauksissa.

Swingers on parinvaihtokomedia, joten se liikkuu täysin toisenlaisessa maailmassa kuin Onneli ja Anneli.

– Se on aikuisille. Luulin ensin, että olen menossa swingmusic-elokuvaan. Kesti hetken, että tajusin Swingersin olevan ihan jotain muuta, Kokkonen nauraa.

Hän näyttelee elokuvassa Janne Katajan esittämän miehen vaimoa Veeraa. Pariskunta lähtee etsimään ongelmiinsa ratkaisua parinvaihdosta.

– Näyttelijäntyössä yksi parhaita asioita on saada tehdä erilaisia rooleja.Elokuvien lisäksi Kokkosta työllistää Suomen Komediateatteri, jonka taiteellinen johtaja hän on. Syksyn esityksessä Maailmalopun revyy hän on mukana näyttelijänä.

– Siinä on törkeen makee porukka. Revyyn ohjaa Siskonpeti-sarjan ohjaaja Anne Dahlman. Näyttelemässä ovat minun lisäkseni Niina Lahtinen, Krisse Salminen, Riku Nieminen, Markku Haussila ja Antti Lang.

– Revyystä tulee tosi hauska. Käsikirjoitustiimi on hyvä ja iso. Olen siinä musta hevonen, minulta saattaa tulla ideoita, tai sitten ei.

Kokkonen piti lomaa pari edellistä viikkoa. Tämä viikko menee työn touhussa, vaikka helle vähän syö intoa. Muiden näyttelijöiden tavoin hän hakeutuu heti varjoon, kun kohtaus turkulaisen puutalokorttelin kuumalla sisäpihalla on kuvattu.

– En valita, mutta lämpö alkaa uuvuttaa. Voisin vain maata ja syödä viinirypäleitä. Lomalla makoilin päivisin kuistilla, vasta iltaisin piristyin ja aloitin puutarhahommat. Lisäksi teimme perheen kanssa vain kivoja asioita.

Swingersin kuvaukset jatkuvat elokuun lopulle. Ensi-iltaan leffa tulee jo marraskuussa. Onnelin ja Annelin ensi-ilta on joulukuussa.

Tiedossa on siis parit enskaribileet. Kokkonen ei asiasta suunnattomasti innostu.

– Olen niin huono käymään juhlissa, hän paljastaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt