”Kuvausten vaikein viikko” – Hanna-Riikka Siitosen leski palasi töihin Uusi päivä -sarjan kulissien taakse: Toteuttaa vaimonsa toiveen

Maanantaina kuolleen Hanna-Riikka Siitosen tahto oli, että hänen leskeksi jäänyt puolisonsa ohjaa Uusi päivä -sarjan loppuun.

Hanna-Riikka Siitonen näytteli vuosia Uusi päivä -sarjassa. Hahmo kirjoitettiin ulos sarjasta vuodenvaihteessa, mutta sen jälkeen hän jatkoi musiikkituottajana.

27.7.2018 6:01

Ylen rakastetun Uusi päivä -sarjan kulisseissa Tampereella vallitsee surullinen tunnelma. Kuvaukset jatkuvat, mutta yksi heistä on poissa.

Tuotantoryhmää kohtasi valtava suru-uutinen samaan aikaan, kun rakastetun sarjan viimeiseksi jäävän jakson kuvaukset ovat käynnissä. Sarjan pitkäaikainen näyttelijä ja musiikkituottaja Hanna-Riikka Siitonen kuoli maanantaina 47-vuotiaana. Hän sairasti kilpirauhassyöpää 18 vuotta ennen kuolemaansa.

Uusi päivä -sarjan tuottaja Samu Reijonen vastaa puhelimeen torstaina kesken kuvauspäivän. Tunnelmaa kulissien takana on mahdoton sanoin kuvailla.

– Tämä viikko on ollut todella raskas jo senkin takia, että tämä on meidän viimeinen kuvausviikko. Tähän loppuu koko sarjan tuotanto. Voin sanoa, että tämä on meidän kuvausten vaikein viikko. Ei tätä voi tajuta kuin ehkä vasta sitten jälkikäteen, hän sanoo.

Tuotantoryhmässä pidettiin Hanna-Riikan muistoksi hiljainen hetki. Sen jälkeen kuvauksia on yritetty jatkaa mahdollisimman normaalisti.

– Kaikki haluavat tehdä parastaan ja tehdä mahdollisimman hyvän viimeisen jakson, joka toimii kunnianosoituksena kaikille näille poistuneille henkilöille, Reijonen toteaa.

Hanna-Riikka Siitonen esitti Uudessa päivässä Lisbeth Lissu Kanervaa, lukion laulunopettajaa.

Tilanne kuvauksissa on hyvin poikkeuksellinen, koska Hanna-Riikan leskeksi jäänyt puoliso Janne Virtanen työskentelee sarjan pääohjaajana. Reijosen mukaan Virtanen on korostanut sitä, että haluaa työn jatkuvan normaalisti. Se oli myös edesmenneen Hanna-Riikan toive.

– Näin he olivat ehtineet Hanna-Riikankin kanssa puhua. Hanna-Riikka halusi, että Janne tekee Uuden päivän loppuun asti. Pyrimme siihen, että työmme jatkuu niin normaalisti kuin on mahdollista.

Pääohjaaja ei halunnut jäädä pois töistä surun hetkellä. Reijonen vahvistaa, että Virtanen on läsnä kuvauksissa, vaikka suru-uutisesta on vain pari päivää aikaa.

– On Janne ollut tällä viikolla töissä, on itse asiassa tällä hetkelläkin, hän sanoo.

– Hänen tahtoaan tässä kunnioitetaan. Hän haluaa tehdä hommia, ja se on iso asia meille. Hän ei tässä kohtaa jää kiinni siihen suruun. Koko työyhteisö pystyy olla Jannen tukena, hän sanoo hiljaa.

Näyttelijät ja taustatiimi ovat yrittäneet muistella yhdessä niitä positiivisia ja kauniita asioita, jotka voivat piristää vaikealla hetkellä.

– Teemme sarjaa, jossa on iloinen pohjavire. Pyrimme tekemään tätä siten, että muistetaan niitä hyviä hetkiä.

Hanna-Riikka Siitonen ja ohjaaja-näyttelijä Janne Virtanen olivat naimisissa 15 vuotta.

Aiemmin heinäkuussa sarjassa vuosina 2010–2011 ja 2013 näytellyt Tapani Perttu kuoli. Sitä ennen sarjassa seitsemän vuotta mukana ollut näyttelijä Antti Majanlahti kuoli lokakuussa 2017.

Hanna-Riikan kuolema iskeytyi erityisen lujaa vasten kasvoja, koska hän teki loppuun asti töitä muun tiimin kanssa.

– Hanna-Riikka on ollut koko ajan mukana tässä tuotannossa. Vaikka hän jäi sairauslomalle tässä vuodenvaihteessa tästä roolistaan, niin hän on ollut mukana tekemässä musiikkia ihan viimeisiin päiviin asti.

– Hän on ainoa näistä kolmesta, joka on ollut paikalla loppuun asti. Hänen kohdallaan osattiin jo odottaakin ikäviä uutisia, mutta totta kai se oli silti iso kolaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?