HS: Hanna-Riikka Siitonen oli saattohoidossa - Viihde - Ilta-Sanomat

HS: Hanna-Riikka Siitonen oli saattohoidossa

Monilahjakkuus Hanna-Riikka Siitonen menehtyi maanantaina.

26.7.2018 10:00

Maanantaina menehtynyt Hanna-Riikka Siitonen, 47, oli viimeiset viikkonsa saattohoidossa, Helsingin Sanomat kertoo. Lehti on saanut tiedon Siitosen lähipiiriin kuuluneelta henkilöltä.

Siitosen aviomies, näyttelijä-ohjaaja Janne Virtanen vahvisti keskiviikkoiltana vaimonsa poismenon Ilta-Sanomille.

– Hanna-Riikka nukkui pois maanantaina. Toivomme nyt, että saamme surra hänen poismenoaan rauhassa, Virtanen sanoi.

– Yritämme nyt pärjätä tämän suuren surun ja hänen poismenonsa kanssa. Asiaa on hyvin vaikea käsittää.

Siitonen sairasti kilpirauhassyöpää vuodesta 2000. Välillä sairaus hävisi, mutta sitten taas uusiutui. Virtanen myönsi vaimonsa viime aikojen olleen vaikeita.

– Hanna-Riikan loppuaika oli vaikeaa.

Vaimonsa luona paljon aikaa viettänyt Janne sanoi heidän ehtineen puhua asioista.

– Tuskin ihminen koskaan ehtii toiselle kaikkea sanoa, mutta me ehdimme puhua paljon, hän sanoi.

Siitonen itse kertoi sairaudestaan Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2014. Tuolloin hän kertoi läheisten tuen olleen erittäin tärkeää vaikeina aikoina. Vaikka hän myönsi ajattelevansa sairauttaan päivittäin, ei hän antanut sen hallita hänen elämäänsä.

– Elän tämän sairauden kanssa joka päivä. Se on myös niin vakava asia, ettei sitä voi elämästä ulkoistaa, mutta ei siitä myöskään tule mitään, jos sitä ajattelee koko ajan.

Siitosen valoisa elämänasenne teki vaikutuksen hänen faneihinsa, jotka ottivat uutisen monilahjakkuuden kuolemasta järkyttyneinä vastaan.

– Hanna-Riikka, sinulla oli aina aikaa vaihtaa jokunen sana ja ajatus kuvausten yhteydessä. Positiivisuus ja seesteisyys huokui sinusta aina, Ilta-Sanomien lukija kommentoi.

– Osanottoni kaikille Hanna-Riikan omaisille ja ystäville. Rohkea ja upea nainen. Ei antanut sairauden vaikuttaa elämäänsä vaan oli rohkea sen edessä. Kunnioitan hänen elämänhaluaan ja iloisuuttaan. Siinä paljon oppimista kaikille turhan ruikuttajille. Hyvää matkaa Taivasten valtakuntaan sinulle upea nainen, toinen kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?