Hanna-Riikka Siitonen teki lähtemättömän vaikutuksen faneihinsa – IS:n lukijoiden koskettavat muistot: ”Tuntuu kuin läheinen olisi poissa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hanna-Riikka Siitonen teki lähtemättömän vaikutuksen faneihinsa – IS:n lukijoiden koskettavat muistot: ”Tuntuu kuin läheinen olisi poissa”

Maanantaina menehtynyttä Hanna-Riikka Siitosta jää kaipaamaan moni.

26.7.2018 7:54

Laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitosen fanit ottivat järkyttyneinä tiedon vastaan monilahjakkuuden kuolemasta. Siitonen menehtyi 23. heinäkuuta 2018 vain 47-vuotiaana.

Siitosen aviomies, näyttelijä-ohjaaja Janne Virtanen vahvisti vaimonsa poismenon.

– Yritämme nyt pärjätä tämän suuren surun ja hänen poismenonsa kanssa. Asiaa on hyvin vaikea käsittää.

Janne Virtanen ja Hanna-Riikka Siitonen avioituivat vuonna 2003. Parilla on Vieno-tytär.­

Myös fanien oli vaikea uskoa, että pitkän uran televisiossa ja keikkalavoilla tehnyt Siitonen on poissa.

– Tulin juuri kotiin, tapani mukaan avasin netin – tämä uutinen – voi kunpa tuo ei olisi totta. Olen järkyttynyt ja äärettömän surullinen. Hanna-Riikan omaisille, läheisille ja ystäville toivon jaksamista suuren surun hetkellä. Hanna-Riikka on pois keskuudestamme mutta ei sydämistämme.

– Voi kamala mikä uutinen tuli eteeni! Ihailin Hannaa yli kaiken! Todella taiteellinen ja kunnioitettava ihminen! Lämmin osanottoni kaikille hänen läheisilleen!

– Voi ei, hän oli yksi lempinäyttelijöistäni, lisäksi hänellä on kaunis ääni. Voimia omaisille. Olen seurannut UP:ta alusta asti ja Lissu on lempihahmoni

Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio muodostivat Taikapeilin.­

Siitonen muistetaan muun muassa suositusta Taikapeili-yhtyeestä, Idols-ohjelman laulunopettajan pestistä sekä roolista Ylen Uusi päivä -sarjassa. Moni lukijoista muisteli lämmöllä Siitosen lahjakkuutta.

– Eka musiikkikeikkani oli Koululainen-lehden järjestämä Taikapeilin keikka Kultsalla 90-luvun puolivälissä. Olin noin 20-vuotias. Ihailin Hanna-Riikka ja Ninaa, ja ajattelin, että ovatpa lahjakkaita ja kauniita. Lepää rauhassa Hanna-Riikka. Kiitos musiikistasi, eräs kommentoi Ilta-Sanomien alkuperäistä uutista.

– Todella koskettavaa, tuntuu kuin läheinen olisi poissa. Omaisille haluan sanoa osanottoni ja ajatelkaa niitä lämpimiä hetkiä, kun saitte nauttia hänen läheisyydestä ja niitä kauniita asioita, mitä teille jäi hänestä.

– Suru yhdistää! Nuoruuteni idoli. Voimia suureen suruun omaisille!

– Todella ikävä uutinen. Voimia omaisille. Pidin hänestä laulajana todella paljon. Uudessa päivässä teki todella hienon näyttelijätyön.

– Paljon voimia omaisille! Olen todella pahoillani! Hän oli niin valovoimainen, lahjakas ja hieno esimerkki kaikille. Olen ihaillut häntä Taikapeilin ajoista lähtien. Kuinka lahjakkaan ihmisen olemme menettäneetkään.

Hanna-Riikka Siitonen esiintymässä We Love 90’s -tapahtumassa vuonna 2015.­

Myös Siitosen valoisa elämänasenne oli tehnyt vaikutuksen hänen faneihinsa.

– Hanna-Riikka, sinulla oli aina aikaa vaihtaa jokunen sana ja ajatus kuvausten yhteydessä. Positiivisuus ja seesteisyys huokui sinusta aina. Janne, Vieno, Eva-Riitta ja Matti, ajatukset ovat luonanne näinä raskaina aikoina. Se maailman parhaiden näyttelijöiden teatteri on saanut jälleen yhden vahvistuksen.

– Osanottoni kaikille Hanna-Riikan omaisille ja ystäville. Rohkea ja upea nainen. Ei antanut sairauden vaikuttaa elämäänsä vaan oli rohkea sen edessä. Kunnioitan hänen elämänhaluaan ja iloisuuttaan. Siinä paljon oppimista kaikille turhan ruikuttajille. Hyvää matkaa Taivasten valtakuntaan sinulle upea nainen!

– Kesäillan lämpimän tuulen tuudittamaa iäisyysmatkaa Sinulle, Hanna-Riikka! Toit meille paljon valoa ja olemuksellasi loit uskoa siihen, että elämä kantaa vaikeuksienkin keskellä kun läheinen koti- ja ystäväpiiri ovat elämänpolulla rinnallakulkijoina mutkaisimmillakin reiteillä, jokaisella hetkellä. Sinussa oli (on) säteilyä, jonka oli tärkeää tulla jaetuksi meille perheesi lisäksi: suurelle yleisölle energiantuojana, työtiimeillesi sydämen sanansaattajana ja tunnelman luojana. Lämmin osanottoni Hanna-Riikan perheelle, ystäville ja läheisille.

Fanit muistavat Hanna-Riikka Siitosen lämpimänä ja valoisana luonteena.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?