Demi Lovato kiidätettiin sairaalaan: Disney-tähden elämä on ollut yhtä vuoristorataa – ”Asiat ovat olleet sekaisin jo kuukausia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Demi Lovato kiidätettiin sairaalaan: Disney-tähden elämä on ollut yhtä vuoristorataa – ”Asiat ovat olleet sekaisin jo kuukausia”

Teinitähti Demi Lovaton elämä on ollut kivikkoinen ja täynnä vastoinkäymisiä. Laulaja on kamppaillut huumeriippuvuuden, syömishäiriön ja mielenterveysongelmien kanssa.

Demi Lovato on kamppaillut vuosia huumeriippuvuuden ja syömishäiriön kanssa.­

25.7.2018 10:49

Amerikkalainen poptähti ja näyttelijä Demi Lovato, 25, kiidätettiin sairaalaan Los Angelesissa, uutisoi TMZ-viihdesivusto tiistaina.

Lovato oli tajuttomana ensihoitajien saapuessa hänen kotiinsa. TMZ:n tietojen mukaan tapausta epäillään huumeiden tai lääkkeiden yliannostukseksi.

Entisen teinitähden elämä on ollut kivikkoinen. Hän on kamppaillut vuosia huumeriippuvuuden ja syömishäiriön kanssa. Lovato on kertonut avoimesti julkisuudessa myös päihde- ja mielenterveysongelmistaan.

Lovato nousi pinnalle Disneyn Camp Rock -elokuvasta vuonna 2008.­

Lovato nousi pinnalle Disneyn Camp Rock -elokuvasta 2008. Tuolloin teinitähti oli vain 15-vuotias.

Lovato on kamppaillut omien sanojensa mukaan koko ikänsä syömishäiriöidensä kanssa. Laulaja on aiemmin kertonut You-lehden haastattelussa, ettei muista aikaa, jolloin hänellä olisi ollut terve suhde ruoan kanssa.

Hän kertoo aloittaneensa ahmimisen jo kahdeksanvuotiaana, jolloin laulaja saattoi syödä jopa pellillisen keksejä kerralla.

– Uskon, että minulla on synnynnäinen syömishäiriö, koska minulla ei ole koskaan ollut tervettä suhdetta ruokaan. Muistan seisoneeni peilin edessä vaipoissa, ja ajatelleeni ”olet lihava, tee sille jotain”.

Lovato kiidätettiin tiistaina sairaalaan. TMZ:n tietojen mukaan tapausta epäillään huumeiden yliannostukseksi.­

Laulaja kertoi haastattelussa joutuneensa 12-vuotiaana myös koulukiusaamisen ja pilkan kohteeksi, kun häntä haukuttiin lihavaksi. Tuolloin hän lopetti syömisen lähes kokonaan.

Lovato paljasti, että kiusaamisen ja stressin seurauksena hän alkoi viillellä itseään partaterillä ja saksilla. Lisäksi hän aloitti ”itselääkityksen” huumeilla ja alkoholilla.

Vuonna 2010 Lovato romahti lopulta täysin ja joutui perumaan maailmankiertueen Jonas Brothersin kanssa. Laulaja hakeutui kuntoutukseen bulimian ja itsetuhoisuuden vuoksi.

Taistelu syömishäiriön kanssa jatkui raivokkaana.

– Syömishäiriöni pilasivat elämäni. Luulin voivani hallita niitä, mutten pystynyt, laulaja kertoi The People -lehdelle tuolloin.

Entisen teinitähden elämä on ollut kivikkoinen.­

Laihtuakseen poptähti kokeili eri keinoja. Hän söi vaarallisen vähän ja kokeili esimerkiksi laksatiiveja.

– Päätin alkaa oksentaa. Pahimmillaan oksensin viisi kertaa viikossa. Oksensin niin kovaa ja paljon, että vessanpöntössä oli vain verta, Lovato kertoi.

Syömishäiriön lisäksi laulaja on taistellut mielenterveysongelmien kanssa. Laulajalla diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö hänen ollessaan 18-vuotias.

– Kamppailin kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa enkä tiennyt, mikä minussa on vialla. Vähänpä tiesin siitä, että että aivoni olivat kemiallisessa epätasapainossa. En kertonut ihmisille mitä tarvitsen, joten päädyin lääkitsemään itse itseäni sekä omaksumaan hyvin epäterveellisiä tapoja, tähti kertoi Huffington Postin haastattelussa vuonna 2016.

  • Katso alla olevalta videolta, kuinka Demi Lovaton poseeraa lehdistölle.

Myös huumeet ovat näytelleet suurta roolia Lovaton elämässä. Viime vuosina näytti siltä, että laulaja olisi saanut elämänsä takaisin raiteilleen synkkien vuosien jälkeen. Vain kuukausi sitten hän julkaisi kuitenkin Sober-kappaleen, jonka sanat viittaavat vahvasti uuteen retkahdukseen.

Laulaja avautui huumeriippuvuudesta Access Hollywoodin haastattelussa vuonna 2013. Demi Lovato kertoi tuolloin, että hän hakeutui vieroitukseen 19-vuotiaana henkisistä ja fyysisistä syistä.

–  En voinut olla yli tuntia ilman kokaiinia ja salakuljetin sitä lentokoneisiinkin. Odotin vain, että kaikki ykkösluokassa nukahtaisivat ja hiivin sitten vessaan. Niin pitkälle riippuvuuteni meni. Pystyin piilottamaan huumeiden käyttöni jopa niiltä, jotka valvoivat minua vuorokauden ympäri, hän tunnusti.

Demi Lovato on tullut tutuksi myös X Factor USA -ohjelman tuomarina. Vierellä Simon Cowell, Paulina Rubio ja Kelly Rowland.­

Laulajan on kerrottu julkisuudessa olleen nyt kuusi vuotta selvänä, mutta viime aikoina lähipiiri on huomannut tähdessä varoittavia merkkejä, People-lehti raportoi. Lähipiiri kertoo, että myös tähän kuuden vuoden ajanjaksoon on mahtunut retkahduksia.

– Demistä näkee selvästi, milloin hänellä menee raittiuden kanssa hyvin, koska hän ei silloin hengaile klubeilla, lähde paljasti People-lehdelle.

– Hän on pitänyt hyvin työaikataulustaan ja arjestaan kiinni, mutta ilmassa on ehdottomasti ollut merkkejä, ettei hän ole pystynyt pitämään raittiudestaan kovin hyvin kiinni.

– Asiat ovat olleet ihan sekaisin jo kuukausia, lähde tunnusti.

Lovaton pop-hitteihin lukeutuvat Skyscraper ja Sorry Not Sorry. Näyttelijänä hänet tunnetaan muun muassa elokuvasta Camp Rock sekä sarjoista Tavataan välkkärillä, Sonny with a Chance ja lasten televisio-ohjelmasta Barney ja ystävät.

Poptähti lauloi myös Angry Birds -elokuvan tunnuskappaleen. Lisäksi hän on tullut tunnetuksi pestistään X Factor USA -ohjelman tuomarina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?