Viihde

Sampo Kaulanen kommentoi kohtalokasta iltaansa – rikkoi laseja ja käyttäytyi aggressiivisesti: ”Kuin kuuntelisin jonkun muun elämää”

Julkaistu:

Unettomuus ajoi Sampo Kaulasen etsimään helpotusta unilääkkeiden ja alkoholin sekakäytöstä.
Suomen tunnetuimman kyläkauppiaan Sampo Kaulasen elämä on muutaman viimeisen vuoden ajan ollut hyvin kiireistä. Kaulanen nähtiin esimerkiksi keväällä Selviytyjät Suomi -ohjelmassa, jonka hän voitti.

Kaulanen on kärsinyt jo pitkään unettomuudesta ja levottomuudesta. Toukokuussa alkoi erityisen vaikea vaihe. Hän on saattanut olla öisin kokonaan nukkumatta tai saanut vain muutaman tunnin unta yössä.

Tilanne kärjistyi lopulta noin puolitoista viikkoa sitten, kun rasitus otti hänestä yliotteen.

– Olisko se ollut perjantai tai lauantai. Tultiin juuri Amerikasta. En ollut nukkunut käytännössä kahteen tai kolmeen vuorokauteen, Kaulanen kertoo IS:lle.


Kyläkauppias yritti hoitaa väsymystään kotona alkoholilla. Hän muistaa juoneensa kaksi tai kolme pulloa valkoviiniä. Olotila ei kuitenkaan helpottunut, joten hän päätti ottaa lisäksi unilääkkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajattelin, että haluan mennä nukkumaan, ettei enää jaksa sitä humalatilaakaan, Kaulanen selvittää.

– Sitä on ehkä vähän hankala selittää ihmisille, jotka ei ikinä ole kokeneet sellaista. Pää on virtaa täynnä, ja se ajatuksenjuoksu ei vaan sammu.

Unilääkkeen ottamisen jälkeen Kaulanen oli lähtenyt viereiseen ravintolaan oluelle. Tästä mies itse ei muista enää mitään.


Pian tuttu ravintoloitsija olikin soittanut Minttu-vaimolle, että hän hakisi miehensä pois ja kertonut Kaulasen käyttäytyvän hyvin sekavasti. Paikalle tullut vaimo soitti Kaulasen mukaan paikalle ambulanssin, jolla mies vietiin Rovaniemen keskussairaalaan.

Kaulanen kirjoittaa Baana-sivuston blogissaan, että paikalle hälytettiin myös poliisi, koska hänen tilansa katsottiin olevan hengenvaarallinen.

Kyläkauppias paljastaa Ilta-Sanomille, että hänellä on tilanteesta hyvin vähän mielikuvia, sillä hänen muistinsa alkoi palautua hiljalleen vasta ambulanssissa. Mies kertoo muistavansa hatarasti, että hänet olisi sidottu autossa lepositeisiin.


Sairaalassa sekavalle miehelle juotettiin nesteitä, otettiin verikokeita ja laitettiin sydännauhoja. Kaulaselle myös kerrottiin, että hän oli illan aikana hajottanut ravintolassa laseja ja ollut aggressiivisen oloinen.

– Se kuulosti juuri siltä, kuin kuuntelisin jonkun muun elämää, etten itseäni tunnista niistä. Sitä säikähtää ihan helvetisti.

Kotiin hän pääsi vasta seuraavana aamuna. Yrittäjä on pahoillaan tapahtuneesta.

Kauppias selvittää, että hänellä saattaa olla ADHD eli aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö. Mahdollista diagnoosia tutkitaan parhaillaan.

– Enhän minä ylpeä niistä jutuista ole, mitä nyt on käynyt, mutta se on tapahtunut, mikä on tapahtunut. Mutta olen siitä iloinen, että tuo homma lähti etenemään. En olisi muuten hakenut hoitoa, vaan painanut pää kuumana menemään.

Lue myös: Baana: Sampo Kaulanen otti viinaa ja unilääkkeitä sekaisin – poliisisaattue vei lepositeissä sairaalaan: ”Multa lähtee kaikki”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt