Baana: Sampo Kaulanen otti viinaa ja unilääkkeitä sekaisin – poliisisaattue vei lepositeissä sairaalaan: ”Multa lähtee kaikki” - Viihde - Ilta-Sanomat

Baana: Sampo Kaulanen otti viinaa ja unilääkkeitä sekaisin – poliisisaattue vei lepositeissä sairaalaan: ”Multa lähtee kaikki”

Sampo Kaulanen kertoo blogissaan sekakäyttönsä saaneen kohtalokkaan käänteen.

24.7.2018 15:25

Suomen tunnetuin kyläkauppias Sampo Kaulanen kertoo Baana-sivuston blogissaan joutuneensa poliisisaattueella sairaalaan.

Kaikki alkoi, kun unettomuudesta kärsinyt Kaulanen päätti juoda itsensä humalaan nukahtaakseen. Se ei luonnollisesti auttanut, joten hän otti alkoholin kanssa unilääkkeen. Yhdistelmä oli kohtalokas.

– Napin ottamisen jälkeen kaikki muuttui. Jostain kumman syystä en nukahtanut vaan aloin häröileen kaikenlaista. Minulta katkesi siinä samassa filmi. Olin lähtenyt siinä kunnossa viereiseen ravintolaan kaljalle ja olin siellä sekoillut, Kaulanen kirjoittaa.

Sampo Kaulanen kertoo sekakäyttäneensä viinaa ja unilääkkeitä, jonka jälkeen hänen ”filminsä katkesi”.­

Kaulanen kertoo käyttäytyneensä agressiivisesti ja sekavasti, jonka vuoksi baarista oltiin soitettu hänen Minttu-vaimolleen. Minttu oli soittanut ambulanssin, josta sekava kyläkauppias ei ollut mielissään

– En kuitenkaan suostunut heidän kanssaan yhteistyöhön vaan minun sekoiluni jatkui. Käyttäytymiseni takia paikalle hälytettiin myös poliisi, koska tilani oli myös minulle hengenvaarallinen. Tilanne vaati sairaalahoitoa. Minut nakattiin lepositeisiin ambulanssin perälle ja kuskattiin poliisisaattueessa Rovaniemen keskussairaalaan.

Kaulanen kertoo lähteneensä sairaalasta omin avuin noin seitsemän aikaan aamulla. Kotona odotti murtunut vaimo, jolta hän sai kuulla edellisillan tapahtumista. Kaulanen tunnustaa, ettei kerta ollut ensimmäinen.

– Ihan kuin olisin kuunnellut jotain kauhuohjelman käsikirjoitusta, jota tähdittää maailman mielenvikaisin ihminen. Se en ollut minä. Päivä meni asiaa läpikäydessä ja tilanne oli täysin selvä. Multa lähtee kaikki jos näin homma jatkuu. Perhe, lapset, terveys ja lopuksi henki.

Kaulanen pyytää kirjoituksessaan anteeksi kaikilta asianosaisilta. Kauppias selvittää, että hänellä saattaa olla ADHD, eli aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö. Mahdollista diagnoosia tutkitaan parhaillaan.

Terveyskirjaston mukaan ADHD-diagnoosin omaavalle henkilölle on tyypillistä muun muassa jatkuva tarkkaamattomuus, yliaktiivisuus hyperaktiivisuus ja impulsiivinen käytös. Oireet ovat hyvin henkilökohtaista.

Kaulanen nähtiin myös keväällä Selviytyjät Suomi -ohjelmassa, jonka hän myös voitti. Ohjelmassa hän muisteli muun muassa nuoruuden törttöilyään, joka oli koitua hänen kohtalokseen. Kaulanen oli 17-vuotias, kun hän ajautui Ylläksellä tilanteeseen, joka tuli vaikuttamaan hänen elämäänsä todella monien vuosien ajan – osittain jopa edelleen.

– Siihen aikaan keväisin oli normaali illanviettotapa, kun turistit tuli paikalle ja oli discoja sun muita, niin kulkea niihin monesti moottorikelkoilla, Kaulanen kertoo tilanteesta IS:lle.

– Kerran oltiin sitten otettu viinaa ja mie olin lähtenyt illan päälle ajamaan humalassa kelkalla...

Kaulanen ei muistanut illasta tuolloinkaan juuri mitään, mutta poliisit kertoivat hänelle, kuinka tilanne oli edennyt. Hän oli täräyttänyt kelkalla auton perään ja lentäneensä sen yli todella pahasti.

Kaulanen voitti alkuvuodesta tv:ssä nähdyn Selviytyjät Suomi -kilpailun.­

Poliisin ja ambulanssin saapuessa paikalle monet olivat uumoilleet, ettei Kaulanen tule selviämään onnettomuudesta. Ensimmäiset muistikuvat Kaulasella itsellään on, kun hän heräsi paniikissa ambulanssissa ja oli remmeillä kiinni paareissa.

– Sen jälkeen vintti pimeni jälleen ja seuraavaksi heräsinkin sitten aamulla sairaalasta. En muistanut mitään, mitä oli tapahtunut ja olin ihan paniikissa.

Hän karkasi myös tuolloin terveyskeskuksesta, johon hänet oli kuljetettu. Tapahtumasta jäi hänelle kivuliaat seuraukset.

– Karkasin sairaalasta kämpille ja siellä oli tietenkin poliisit ja kaikki vastassa. Se selkä jäi sitten vaivaamaan..10 vuotta kärsin hermosäryistä ja kivuista. Sen takia vapautettiin armeijastakin, Sampo kertoi ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?