2000-luvun hittibändi Las Ketchupin Suomen-keikka levisi käsiin: pelmahtivat lavalle 3 tuntia myöhässä, kiusallinen moka heti alkuun

2000-luvun hittikappale Aserején levyttänyt Las Ketchup esiintyi lauantai-iltana Karjurockissa. IS selvitti, mitä sisarukset ovat viime vuosina puuhanneet.

22.7.2018 17:31

– Qué tal Helsinki, Pilar – Las Ketchupin siskoksista vanhin – huutaa Lokalahdella järjestettävän Karjurockin yleisölle lauantaina puolenyön jälkeen. Alkuperäisen aikataulun mukaan yhtyeen piti aloittaa puoli kymmeneltä.

Vastaukseksi Pilar, 45, Lola, 42, ja Lucía, 35, saavat hämmentyneensekaista, joskin innostunutta huutoa. Myös kaikki muut välispiikit ovat espanjaksi, sillä sisarukset eivät puhu lainkaan englantia.

  • Katso Las Ketchupin haastattelu yllä olevalta videolta!

Las Ketchup esiintyi Karjurockissa Lokalahdella.

Yleisön selvää odotusta kestää kahden kappaleen verran, jonka jälkeen se saa haluamansa. 2000-luvun alusta tutut latinorytmit kajahtavat kaiuttimista ja kansa pistää tanssiksi.

Aserejé (Las Ketchup Song) ja sen hittiliikkeet villitsevät yleisön kolmeksi ja puoleksi minuutiksi. Katsomo täyttyy heiluvista käsistä ja vispaavista polvista.

Lucíalla oli yllään vaalea paita ja polvipituinen hame, jossa oli nahkaiset hapsut.

Vuonna 2002 julkaistu superhitti nousi aikanaan listaykköseksi monissa eri yhteensä 27 eri maassa. Esikoisalbumi Hijas del Tomatea myytiin yli 12 miljoonaa kappaletta ja poiki monia palkintoja.

Las Ketchup Helsingin keikallaan vuonna 2003.

Yhtyeen supersuosio päättyi yhteen hittiin, kuten myös yleisön hurmio Karjurockissa. Lähes kolme tuntia myöhästynyt keikka kestää lopulta vajaat 20 minuuttia, jonka jälkeen encorena tanssitaan uudelleen Las Ketchup Songia. Yleisöä se ei tunnu haittaavan.

Edelliskerran jälkeen ketsuppitytöt nähtiin Suomessa vuonna 2003, jolloin he esiintyivät Helsingin jäähallissa noin 4 800 nuorelle fanille. Pahennusta herätti tuolloin naisten tupakointi ja drinkkien siemailu kesken konsertin.

Lola oli pukeutunut pilkulliseen ja kellohelmaiseen mekkoon.

Karjurockin päälavalla ei nähty palavia savukkeita tai alkoholijuomia, mutta ne maistuvat siskoksille keikan jälkeen. He ovat esiintyneet jo aiemmin päivällä Ruotsissa.

– Pidämme kovasti Suomesta, meistä on mukavaa olla täällä. Täällä on niin kaunista, mutta myös villiä, Lola pohtii IS:n haastattelusta.

Siskokset toivovat pääsevänsä Suomeen ensi kerralla talviaikaan, jotta he näkisivät revontulet. Pilar, Lola ja Lucía kertovat myös, mitä he ovat puuhanneet sitten hittivuosien.

– Olemme tehneet myös muita töitä. Meillä on omat uramme musiikin ohella, perheetkin perustaneet siskokset pohtivat.

– Suunnittelemme parhaillaan comebackin myötä uutta albumia, he paljastavat.

Sisaruksista vanhin Pilar luotti myös pallokuosiin vartalonmyötäisessä asussaan.

Las Ketchupin vuosiin mahtuukin hiljaiseloa. Vuonna 2006 he edustivat Espanjaa euroviisuissa, jonka jälkeen sisarukset keikkailivat hyvin harvoin.

Comebackin ja albumisuunnittelun myötä Las Ketchupilla on meneillään Pohjois-Euroopan kiertue. Karjurockin keikka on osa kiertuetta, jonka aikataulu on tiukka.

– Jatkamme matkaa jo tänään, manageri jatkaa ja kiiruhtaa artistien luokse pukukoppiin.

Las Ketchup esiintyi Karjurockissa lopulta 22 minuuttia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?