Kike Elomaan veljenpoika luovutti kotitilansa kesätapahtuman käyttöön – kyläjuhlasta kasvoi jättifestivaali: ”Kyllä äiti ja isä olisivat ylpeitä!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kike Elomaan veljenpoika luovutti kotitilansa kesätapahtuman käyttöön – kyläjuhlasta kasvoi jättifestivaali: ”Kyllä äiti ja isä olisivat ylpeitä!”

Kansanedustaja Kike Elomaa on iloinen, että sukutilalle on löytynyt uutta käyttöä.

Karjurock järjestetään Kike Elomaan kotitiluksilla.­

21.7.2018 19:55

Lokalahdella, Uudenkaupungin liepeillä juhlitaan tänä viikonloppuna Karjurockia jo 11. kertaa. Tapahtuma järjestetään kansanedustaja ja laulaja Ritva ”Kike” Elomaan kotitiluksilla, joita huoltaa nykyään hänen veljenpoikansa Robert.

Kike saapui tapahtuman bäkkärille sähäkässä festarityylissä. Hän kertoo olevansa todella iloinen siitä, että sukutilalle on löytynyt uutta käyttöä.

– Tuossa valkoisessa talossa minä olen syntynyt, perussuomalaisten kansanedustaja kertoo ja osoittelee päälavan takaa pilkottavaa rakennusta.

– Vuonna 2003 kuollut äitini ei koskaan ehtinyt nähdä tiluksia. Nykyään veljenpoikani Robert on tilusten isäntä.

Elomaa kertoo, että tilalla järjestetään myös jatkuvasti muita tapahtumia ja toimintaa, jotka tavoittavat noin 30 000 kävijää vuosittain. Elomaan Hannu-veli ja hänen vaimonsa Ulla asuvat edelleen pihapiirissä.

– Hannu, sisareni Mirja ja minä olemme syntyneet päätalon kamarissa. Mirjalla ja minulla on mökki talon entisillä mailla järven rannassa. Muuten käymme synnyinkodissa vain käymässä kuten nyt festareilla, tai muuten vain sukuloimassa, Elomaa kertoo.

Elomaa on pukeutunut asianmukaisesti festarilookiin.­

Karjurock on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2007. Sittemmin se on kasvanut yli 500 hengen kylätapahtumasta lähes nelipäiväiseksi festivaaliksi, joka tavoittaa yli 15 000 festivaalikävijää.

– Kyllä äiti ja isä olisivat ylpeitä, Kike pohtii.

Vaikka kyseessä on musiikkifestivaali, tiluksilla on samaan aikaan myös eläimiä, kuten festarin nimikin vihjaa.

– Tuolta syrjemmältä löytyy muun muassa biisoneita, strutseja ja niitä villisikoja, joista festivaali on saanut nimensä.

63-vuotias kansanedustaja on valinnut asunsa Karjurock-teemalla. Kikellä on yllään asianmukaisesti Karjurock-paita, vyö ja huppari. Silmät on meikattu festivaalityyliin sinisellä kajalilla ja tähdillä.

– Minä olen nämä melkein kaikki teettänyt tätä varten! Hän iloitsee.

Petri Nygård huudattaa yleisöä Lokalahdella.­

Torstaista sunnuntaihin kestävillä festivaaleilla esiintyy tänään pitkä lista kotimaisia artisteja, kuten Popeda, Petri Nygård, Mira Luoti ja Klamydia. Ulkomaalaisvahvistus Las Ketchup tulee Espanjasta.

Kike kertoo odottavansa kaikkia esiintyjiä tasapuolisesti innolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?