Viihde

Näyttävä kuvakooste: Tiktakin paluukiertue sai huikean päätöksen – ”Enkä anna sadekuurojen haitata”

Näyttävä kuvakooste: Tiktakin paluukiertue sai huikean päätöksen – ”Enkä anna sadekuurojen haitata”

Julkaistu:

paluukiertue
Tiktak veti kiertueen viimeisen keikkansa tuhatpäisen yleisön edessä.
Viime syksynä Suomen kaikkien aikojen suosituimpiin kuulunut tyttöbändi yllätti kaikki, kun he kertoivat tekevänsä paluun kesäfestareilla. Tiktak on kesän aikana nähty Himoksen Juhannuksessa sekä Jyväskylän ja Oulun Suomipop Festivaaleilla.

Paluukiertue huipentui eilen perjantaina päätöskonserttiin Tammerfest-kaupunkifestivaaleilla.


Pitkän tauon jälkeen estradeille palanneen ryhmän ei kitaristi Emilia ”Emppu” Suhosen mukaan ollut tarkoitus jatkaa kiertuetta tämän pidempään. Sateisessa Tammerfestissä nähtiinkin paluun tehneen bändin upea viimeinen keikka.

Järjestäjätahon mukaan paikalle oli kerääntynyt lähes 10 000 kuuntelijaa ja tunnelma oli katossa. Sadeviitoin suojautunut yleisö lauloi antaumuksella kappaleiden mukana, ja bändi näytti Tampereen pimenevässä illassa parastaan.

Keikkaa hehkutettiin yhtyeen virallisella Instagram-tilillä tuoreeltaan.

– Tätä on odotettu ja pari power anthemia tähän viikkoon ovat erittäin tervetulleita. Enkä anna sadekuurojen haitata!

– Oli huikea keikka, kiitos. Se pieni tyttö mun sisällä, joka rupes kuuntelemaan Tiksua, on superonnellinen.


Tyttöbändi Tiktak hurmasi lavoilla 1999–2007.

– Paluumme tapahtui sekä omasta että yleisön toiveesta. Juuri tässä hetkessä kaikilla bändissämme oli sellainen hetki elämässä, että keikkojen tekeminen oli mahdollista. Henki oli sellainen, että nyt tai ei koskaan. Päätimme, että miksipäs ei, yhtyeen laulusolistia Petra Gargano kertoi Ilta-Sanomille aiemmin tässä kuussa.


Uran alussa useat Tiktakin tytöistä olivat vasta 13-vuotiaita. Se ei haitannut menoa, sillä bändi breikkasi heti debyyttialbumillaan vuonna 1999 – eikä vähiten hittibiisinsä ”Lopeta” ansiosta. Petran mukaan bändiä on kosiskeltu keikoille joka kesä lopettamispäätöksen jälkeen.

– Kävimme vuosittain bändin kanssa kaikki tarjoukset läpi, mutta aika ei ollut kypsä. Nyt meille tarjottiin mahdollisuutta esiintyä niin Tiktakin henkisissä ja oloisissa tapahtumissa, että päätettiin tyttöjen kanssa iskeä siihen saumaan kiinni, Petra taustoitti paluupäätöstä.

Ennen kesän ensimmäistä esitystä edellisestä keikasta oli ehtinyt vierähtää yli 10 vuotta. Tiktakin jäähyväiskiertue huipentui aikoinaan Tavastialla joulukuussa 2007.


Yhtyeen lopettamisen jälkeen Petra ja Emppu ovat jatkaneet uraansa musiikin parissa. Muut yhtyeen jäsenet ovat opiskelleet itselleen uudet ammatit.

– Paluu on vaatinut todella paljon duunia koko bändiltä, erityisesti niiltä soittajilta, jotka eivät ole soittaneet melkein kymmeneen vuoteen. Etukäteen jännitti myös se, löydämmekö Tiktakille ominaisen yhteishengen ja fiiliksen kaikkien näiden vuosien jälkeen, Petra kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt