Matti Korkialasta tuli tangokuningas 21 vuotta sitten – voiton myötä alkanut hullunmylly johti loppuunpalamiseen: ”Oli pakko painaa jarrua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Korkialasta tuli tangokuningas 21 vuotta sitten – voiton myötä alkanut hullunmylly johti loppuunpalamiseen: ”Oli pakko painaa jarrua”

Nykyisin Matti Korkiala esiintyy vain harvoin ja harkiten.

21.7.2018 17:12

Rakkaus musiikkia ja tangoa kohtaan sai kokkolalaisen Matti Korkialan osallistumaan Tangomarkkinoille. Pikkupojasta asti musiikkia harrastanut Korkiala kilpaili kruunusta ensimmäisen kerran 1993. Kaksi vuotta myöhemmin hänestä tuli tangoprinssi, ja musiikkiharrastuksesta tuli muurariksi kouluttautuneen miehen päätyö. 1997 Korkiala kruunattiin tangokuninkaaksi täyden kympin pisterivillä.

– Se oli hieno hetki. Olin päässyt tavoitteeseeni ja tiesin, että lauluhommia on ainakin vuodeksi eteenpäin.

Vastakruunatut kuninkaalliset Niina Päivänurmi ja Matti Korkiala nostavat maljan voiton kunniaksi.­

Tangokuningasvuosi olikin kiireinen. Hän muistaa ajaneensa vuodessa pitkälti yli 100 000 kilometriä.

– Välillä ajomatkat olivat hulluja: ensin saattoi olla keikka Saariselällä ja seuraavana päivänä piti olla jo Helsingissä. Nautin laulamisesta niin paljon, että se oli hienoa aikaa kaikin puolin.

Monesti keikan jälkeen hän hyppäsikin suoraan auton rattiin ja suunnisti kohti seuraavaa keikkapaikkaa.

– Ne ovat niitä hetkiä, joita en kaipaa. Vaimo oli onneksi mukana keikkamatkoilla. Hän oli tukena ja piti minut ajomatkoilla hereillä. Se oli samalla meidän yhteistä aikaa.

15 vuotta kului aktiivisesti keikkaillen ympäri Suomea.

– Sitten mulle tuli loppuunpalaminen. Työpaine ja kaikki stressi aiheuttivat sen, että välillä tuntui, etten vain jaksa lähteä keikalle. Vaikka kuinka halusin jatkaa, mun oli pakko painaa jarrua.

Matti Korkiala esiintyy Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla heinäkuussa 2010.­

Jo aiemmin mielessä oli käynyt keikkailun vähentäminen, koska hän halusi keskittyä perheeseen. Elämään toi uudenlaista sisältöä 2001 ja 2003 adoptoidut tytöt.

– Vanhempi tytär täyttää 18 vuotta loppukuussa, ja nuorempi on kohta 16-vuotias. He ovat musikaalisia, mutta emme ole halunneet painostaa heitä musiikin alalle. Olemme kannustaneet heitä tekemään sitä, mikä tuntuu hyvälle.

Nykyään Korkiala on rakennusalan yrittäjä. Musiikki kuuluu yhä osana elämään.

– Elämä sujuu kaikin puolin hyvin. Vaimon kanssa olemme olleet naimisissa 30 vuotta. Myös työelämässä on hyvä tilanne, koska saan tehdä sitä, mitä haluan ja musiikkia siihen höysteeksi. Nykyisin esiinnyn konserteissa ja yksityistilaisuuksissa harkitusti, koska en halua tehdä niitä stressin kautta.

21 vuotta sitten tangokuninkaaksi kruunattu Korkiala muistelee hyvällä aktiivisia keikkavuosia.

– Tanssilavoilta kaipaan erityisesti niitä iloisia ihmisiä, jotka antoivat voimaa tehdä sitä hommaa. Noilta vuosilta on jäänyt myös hyviä ystäviä, jotka kyselevät, koska tulen taas tanssittamaan heitä.

Matti Korkiala ja Kirsi Rissanen Tangomarkkinoiden 30-vuotisjuhlakonsertissa vuonna 2014.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?