Avioero ajoi Marita Taavitsaisen ongelmiin talouden käsittelyn kanssa – ei omista edes pankkitunnuksia - Viihde - Ilta-Sanomat

Avioero ajoi Marita Taavitsaisen ongelmiin talouden käsittelyn kanssa – ei omista edes pankkitunnuksia

Marita Taavitsainen opettelee nyt hoitamaan omaa talouttaan yksin.

Marita Taavitsaisen elämän tärkeimpiä asioita ovat lapset, joiden kanssa Taavitsainen toivoo vielä jonakin päiväänä reissaavansa ympäri Eurooppaa.­

20.7.2018 11:01

Viime vuodet ovat olleet laulaja Marita Taavitsaisen, 49, elämässä yhtä myllerrystä. Laulaja asteli 40-vuotissyntymäpäivänään avioon kuvaaja ja toimittaja Tomi Natrin kanssa. Päivänä, jonka Taavitsaisen sanoin piti olla hänen loppuelämänsä ensimmäinen. Liitto päättyi kuitenkin avioeroon aiemmin tänä vuonna.

Alun perin Taavitsainen haki avioeroa Natrista keväällä 2017. Tämän jälkeen pari yritti runsaan vuoden ajan selvittää avioliittonsa ongelmia, ja he kävivät esimerkiksi pariterapiassa.

Terapia auttoi ja viime syksynä näyttikin siltä, että liitto jatkuisi. Talvella Natri kuitenkin haki lopullista eroa, ja ero astui voimaan alkukeväästä.

– Ottaa se aikansa ja onhan tämä vielä vaikeaa, Taavitsainen huokaa.

– Mutta on ne muutkin selvinneet, kyllä mekin selviämme.

Laulaja kertoo, että työasiat ovat nyt paremmin kuin pitkiin aikoihin.­

Muuttunut elämäntilanne on vaatinut paljon totuttelua uuteen. Monet arjen asiat ovat olleet perheessä Natrin vastuulla, joka on esimerkiksi vastannut laskujen maksamisesta.

Taavitsaisen yrityksen raha-asiat hoitaa kirjanpitäjä, mutta muu perheen käytännön asioiden hoitaminen on siirtynyt Taavitsaiselle.

– Älä edes puhu, tulee heti sellainen olo, että voimat lähtee ja veri pakenee päästä, kun rupeaa miettimään, Taavitsainen sanoo.

– Mutta näin se on. Elämä ei ole vaan tätä. Tämä työhän on parasta, mitä voi olla ja lapset, mutta siihen kuuluu myös paljon muuta. Mutta kyllä minä kai kuitenkin pärjään, vaikka minulla ei verkkopankkitunnuksia olekaan.

– Etsin aina jotain automaatteja, kyllä niitä dinosaurus vielä löytää.

Lue Marita Taavitsainen koko haastattelu päivän painetusta lehdestä tai digilehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?