Hurmaava meteorologi keksi ainutlaatuisen tavan vetää säälähetystä – tv-katsojat ihastuivat Lauran, 36, tekoon täysin - Viihde - Ilta-Sanomat

Hurmaava meteorologi keksi ainutlaatuisen tavan vetää säälähetystä – tv-katsojat ihastuivat Lauran, 36, tekoon täysin

Brittiläinen Laura Tobin otti lapsensa mukaan töihin ja sai osakseen valtavasti kehuja.

Säälähetys sujui vähän hauskemmin kuin yleensä, kun pikku Charlotte pääsi mukaan ruutuun.­

20.7.2018 11:37

Brittikatsojat ihastuivat Good Morning Britain -ohjelman keskiviikkoaamun säälähetykseen, sillä meteorologi Laura Tobin yllätti katsojat juontamalla lähetyksen 11 kuukautta vanha lapsensa sylissään.

Katsojat pitivät siitä, että 36-vuotias Tobin edusti tyylikkäästi töissä käyviä äitejä.

– Mukanani on erityinen vieras, jolle tämä sään lukeminen on ihan uusi ja jännittävä asia, hän aloitti.

Hän lisäsi, että sää tulee olemaan kaikkiaan oikein aurinkoinen ja mukava, ja että valitettavasti lähetys voi häiriintyä hieman pienen vieraan takia.

Britanniassa useat äidit jäävät kotiin hoitamaan lapsiaan, koska päivähoitokulut ovat perheen taloudelle todella iso menoerä.­

Katsojat lähettivät Tobinille valtavasti positiivista palautetta siitä, että hän hoiti samaan aikaan loistavasti sekä vauvaansa että työnsä. Ja luonnollisesti pieni Charlotte-vauva oli monen mielestä mielettömän suloinen ilmestys tv-ruudussa.

– Tämä teki aamustani loistavan, kiitos, eräs katsoja kirjoitti Twitterissä.

Laura ja tämän pieni Charlotte-tytär hurmasivat katsojat.­

Vaikka lähetys oli kevyt ja iloinen, vaikea aihe on puhuttanut Britanniassa jo pitkään.

Kauppalehti kertoi viime vuonna Britannian haastavasta perhepolitiikasta. Lehden mukaan Britanniassa ei ole Suomen kaltaista kattavaa päivähoitojärjestelmää.

Hoitokustannukset ovat todella korkeat, minkä vuoksi monet vanhemmat, yleensä äidit, jäävät pitkäksi aika kotiin hoitamaan lapsia. Äitiysrahan maksaminen loppuu Britanniassa 39 viikon jälkeen.

Jaana Pelkonen toimii samoin

Jaana Pelkonen Linnan juhlissa 2017.­

Suomessa kansanedustaja Jaana Pelkonen on ottanut lapsensa mukaan työhönsä. Pelkonen otti vauvansa ensimmäistä kertaa mukaan töihin heti vauvan elämän ensimmäisten kuukausien aikana. Pelkonen imetti lastaan eduskunnassa.

– Olin kaksi päivää synnytyksen jälkeen valtuuston kokouksessa. Näin jälkeenpäin ajateltuna se ei ollut ihan viisasta, Pelkonen sanoi IS:n haastattelussa.

Pelkonen ja hänen tyttärensä ovat tyypillinen näky Eduskuntatalon käytävillä.

– Eduskunta itsessään ei ole tullut vastaan tässä juuri millään lailla. Toivoisin, että siellä olisi jokin leikkihuone tai sellainen, Pelkonen kertoi Ilta-Sanomille tasavallan presidentin juhlavastaanotolla viime itsenäisyyspäivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?