Missikaunotar Rosanna Kulju avautuu Suplassa rankoista teinivuosistaan – joutui suuren päätöksen eteen: ”Olin 16-vuotias ja raskaana” - Viihde - Ilta-Sanomat

Missikaunotar Rosanna Kulju avautuu Suplassa rankoista teinivuosistaan – joutui suuren päätöksen eteen: ”Olin 16-vuotias ja raskaana”

Miss Helsinki -kaunotar Rosanna Kulju toivoo rehellisen kirjoituksensa auttavan muita samassa tilanteessa olevia.

19.7.2018 19:39

Miss Helsingiksi vuonna 2015 kruunattu Rosanna Kulju on julkaissut Suplassa hänen ensimmäisessä Riisuttu by Rosanna - podcastinsa, jossa hän avaa vaikeita ja arkoja aiheita omien kokemustensa kautta.

Ensimmäisessä podcastissa Kulju palaa teinivuosiinsa ja kertoo avoimesti myrskyisästä suhteestaan päihderiippuvaiseen poikaystäväänsä.

Kulju kertoo seurustelleensa vuonna 2007 eli lukioaikoinaan pojan kanssa, joka oli vakavasti päihderiippuvainen.

– Aloin ymmärtää, että hänellä on oikeasti ongelma alkoholin ja muiden päihteiden kanssa. Itse olen huumeiden suhteen nollatoleranssilla, en ole koskaan ollut edes samassa huoneessa, jossa joku käyttää, Kulju kertoo.

Pian Kuljun poikaystävä pakotettiin hoitoon päihteidenkäyttönsä vuoksi. Samaan aikaan Kulju koki kuitenkin elämänsä shokin, kun hän teki raskaustestin.

– En tiedä mistä, mutta tuli sellainen tunne, että minun täytyy tehdä raskaustesti. Olin 16 ja juuri aloittanut lukion. Mulla oli hyvä työ, hyvä lukio, hyvä perhe, koiranpentu, Kulju luettelee.

– Tajuan, että olen 16-vuotias ja raskaana. Katsoin alaspäin mahaani ja mietin, että mitä ihmettä mä teen. Mä en voi missään nimessä ottaa tätä pois. Ajatukset oli tosi sekavia ja tuntui, että olen yksin koko maailmassa, Kulju kertaa tuntemuksiaan.

Kulju olisi halunnut keskustella asiasta poikaystävänsä kanssa, mutta hän ei saanut pitää puhelimiaan ollessaan hoidettavana päihderiippuvuuden takia.

– Pahimmassa paniikissa soitin pojan äidille. Sanoin, etten tiedä mitä teen. Hän järjesti niin, että poika pystyi soittamaan minulle. Se hiljaisuus, kun kerroin asian, oli aivan järkyttävää, Kulju kuvailee.

Lopulta hän kertoi omille vanhemmilleen, jonka jälkeen hänelle tehtiin abortti.

– Kerroin vanhemmilleni, ja asiat menivät nopeasti eteenpäin. Tunsin sen sydämessäni, että tämä ei ole oikea ympäristö lapselle ja mulla on koko elämä edessä, Kulju kertoo.

Poikaystävä tuli Kuljun mukaan tekemään aborttia.

– Se on jotain niin jäätävää, kun joudut tekemään noin ison päätöksen noin hirveän nuorena. Se hoidettiin ja poikaystävä palasi hoitokotiin ja mä palasin takaisin arkeeni. Tästä ei moni tiennyt. Ei tanssiparini tai valmentajani. Se oli todella raskasta, että minulta odotettiin 100 prosenttista panosta, vaikka pystyin antamaan silloin ehkä 10 prosenttia, Kulju sanoo.

Kulju kertoo olleensa aina enemmän tai vähemmän uskovainen. Tilanne aiheutti kuitenkin vihaa ja turhautumista.

– Olin eniten ehkä vihainen Jumalalle, vaikka en tiedä miksi, Kulju kertoo.

– Tämä on asia, mitä olen miettinyt tosi paljon, että haluanko avata tätä. Mutta haluan, koska haluan olla rehellinen ja aito. Haluan auttaa muita, jos vain pystyn. En ole ainoa, ensimmäinen tai yksin tämän asian kanssa, että olisin tehnyt noin nuorena abortin, Kulju sanoo.

Voit kuunnella koko 45 minuutin pituisen podcastin alta! Jos podcast ei toimi, linkkaa tästä.

Onko sinulla kokemuksia teiniraskaudesta tai abortin tekemisestä? Kerro kokemuksesi kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?