Viihde

Seura: Korkeasti koulutetun nuoren naisen sikamainen käytös järkytti Kaari Utriota – ”Hän oli huonosti kasvatettu”

Julkaistu:

blogikirjoitus
Kirjailija Kaari Utrio äimistelee Seura-lehden kolumnissaan ihmisten roskaamista.
Kirjailija Kaari Utrio pohtii Seura-lehteen kirjoittamassaan kolumnissa, milloin suomalaisista tuli niin sottaisia ihmisiä. Utrio kauhistelee tekstissään, kuinka ihan järkeviltäkin vaikuttavat ihmiset roskaavat ympäristöään.

Utrio kertoo kolumnissaan matkustaneensa muutama kesä sitten rajantakaiseen Karjalaan kulttuuriklubin kanssa.

– Seisoskelimme jonkin museon edessä. Seurueeseen kuuluva nuori, korkeasti koulutettu nainen haukkasi proteiinipatukkaa. Patukan syötyään nainen pudotti kääreen niille sijoilleen itsestään selvästi, hetkeäkään miettimättä, etsimättä roskakoria edes katseellaan. Paikka oli Sortavala, eräänlainen suomalaisen funkiksen museo, puhdas kuin tiskikoneesta otettu lautanen, Utrio kirjoittaa kolumnissaan.

Utrio kuvailee kolumnissa, kuinka välittömästi roskan heittämisen jälkeen ”sukupolvien ero kahahti joukossa.” Utrio kertoo, että lopulta joku seurueesta uskaltautui sanomaan naiselle, että tältä oli pudonnut paperi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nuori nainen katsoi hämmentyneenä ympärilleen, huomasi roskan, poimi sen ja pani kassiinsa. Me vanhukset huokasimme helpottuneina, Utrio kuvailee ja jatkaa:

– Se oli valaistuksen hetki. Ymmärsin, ettei roskaaja ollut ilkeä, tahallisen piittaamaton, laiska tai tyhmä. Hän oli vain huonosti kasvatettu. Milloin meistä tuli sottapyttyjä? Milloin Suomi muuttui rähjäläksi? Utrio kysyy Seura-lehden kolumnissa.

Utrio toteaa tekstissään, että ihmiset opetetaan kuiviksi jo pikkulapsena, minkä vuoksi siistiksi opettamisen ei pitäisi olla sen kummempi juttu.

Julkisuuden henkilöistä aiemmin roskaamista on kommentoinut muun muassa entinen mestarisuunnistaja Minna Kauppi. Asia nousi otsikoihin, kun huhtikuussa järjestetyn Ylläs-Levi-hiihdon jäljiltä luonto ei ollut kaunista katsottavaa. Yli tuhat osanottajaa olivat merkinneet reittinsä ikävillä jätöksillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kauppi vaati tuolloin kaikkien ”roskaajien diskaamista kaikissa kisoissa.”

– Minusta jokaisen luonnossa liikkujan pitäisi ymmärtää, että maastoon ei ole syytä jättää roskia, Kauppi kommentoi IS:lle.

Kauppi totesi, että tämä koskee myös kisatapahtumia.

– Sielläkin ehkä 20 nopeinta kisaa sekunneista, mutta muilla pitäisi kyllä olla aikaa katsoa, mihin roskat laittaa, Kauppi perusteli.

–  Kisatilanne on minusta surkea tekosyy sille, että voisi heittää roskia maahan tai lumeen, Kauppi sanoi tuolloin IS:lle.

Lue lisää: Ihmisten idiotismi raivostutti Minna Kaupin – IS:n lukijat ärähtivät roskaajille: ”500 euron sakot, putkaan, vappujätökset siivoamaan”

Ota kantaa

Roskaavatko ihmiset mielestäsi liikaa?

Kyllä 97% Ei 3%
Ääniä yhteensä 20398

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt