Takavuosien laulajatähti Anastacia saapuu Vauhtiajoihin – tarkka vaatimuslista järjestäjälle: Mehubaari 30:lle hengelle, vaniljatuoksukynttilä…

Julkaistu:

Yhdysvaltalaislaulaja saapuu Seinäjoelle tähden elkein.
Anastacia on laulaja, jonka vahva ääni kaikui viime vuosikymmenellä muun muassa kappaleissa Left Outside Alone ja Heavy on My Heart. Suomessa suosio näkyi muun muassa loppuunmyytynä konserttina Helsingin Hartwall-areenassa 2009.

Noista ajoista 49-vuotiaan laulajan suosio on hieman hiipunut, mutta menestyslaulajan tyyliin hän kiertää edelleen maailmaa. IS:n saamien tietojen mukaan Anastiacian rider, suomalaisittain ”raideri”, eli lista takahuonetarjoiluista ja muista vaatimuksista konserttijärjestäjälle on todella tarkka – ja mitoitettu koskemaan Seinäjoen Vauhtiajojen konserttivierailun ajan koko artistin 30-jäsenistä seuruetta.


Seurueeseen kuuluvat artistin, yhtyeen, miksaajien ja muiden musiikillisten aputyöntekijöiden lisäksi managerit avustajineen – sekä muun muassa Anastacian oma kampaaja.

Tälle ryhmälle pitää raiderin mukaan olla tarjolla koko Seinäjoen-konserttialueella oleskelun ajan muun muassa oma mehubaari. Siellä tarjotaan 15 tarkasti määritellystä raaka-aineesta tehtyä mehua. Artistit ja kahden keikkabussin kuskit ja vara-ajajat nauttivat siis muun muassa punajuuresta selleriin, chian-siemenistä spirulinaan – ja tietysti banaaneista, omenoista ja pähkinöistä tehtyjä juomia.


30 ihmisen ryhmään mahtuu tietysti monenlaista ruokavaliota. Järjestäjältä edellytetään, että tarjolla on niin vegaanista kuin muutakin syötävää, tietyt allergiat huomioiden.

On tavallista, että konserttijärjestäjille esitetään raideri, toivomuslista. Rokkihistorian kreisimpien esimerkkien mukaan on makeisista vaadittu poimimaan tietynväriset karkit pois.

Viime vuosina suuntaus raidereissa on ollut vähemmän järjestäjiä pompottavaan suuntaan. Pelleily on jäänyt vähiin, vaatimuksissa edellytetään usein terveellisiä ruokia ja juomia, hyviä ja tuoreita raaka-aineita.


Anastaciankin lista kuvailee raiderien nykylinjaa: alkoholia ei haluta pukutiloihin juuri lainkaan, mutta ruuan terveellisyyttä ja laadukkuutta vahditaan tarkasti. Esimerkiksi kokin edellytetään olevan ”hyvä”.

Myös viihtymisen laadusta ollaan tarkkoja. Anastacian omaan pukuhuoneeseen on toivottu tuoksukynttilää. Sen pitää haista vaniljalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt