Viihde

Eila Roine muistelee haikeana edesmennyttä Tapani Perttua: ”Hän eli hienon elämän”

Julkaistu:

Suomen teatterimaailma suree Tapani Perttua, ja Tampereen teatteriväen keskuudessa suru on miltei käsin kosketeltavaa.
Näyttelijälegenda Eila Roine viettää kesää Saimaan rannalla suvun kesäpaikassa. Uutinen kollegan poismenosta kiiri sinnekin.

– Tapani eli hienon elämän. Muistelen häntä lämmöllä ja haikeudella. Loppuvuosina hän sai kokea pitkän, ankaran sairauden. Hän joutui paljon kärsimään, Roine sanoo.

– Oli tiedossa, että hän oli huonossa kunnossa, mutta aina kuolema tulee yllätyksenä, tuli se vaikka kuinka odotetusti. Se on lopullinen.


Näyttelijä Tuija Vuolle kyynelehti, kun IS soitti hänelle. Vuolle oli juuri kuullut Tapani Pertun poismenosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Itku tuli. Niin paljon töitä teimme yhdessä. Hän oli hyvä työtoveri. En voi sanoa muuta, kun mua itkettää koko ajan, Tuija Vuolle sanoo.

Näyttelijäkollegat Seppo Mäki ja Liisa Roine kävivät tapaamassa Tapani Perttua. Tuija Vuolle oli tulossa mukaan.

– Justiin sanoin, että ottakaa minut mukaan kun menette seuraavan kerran, olisi kiva tavata Tapsa. Nyt jäi tapaamatta, Tuija Vuolle kertoo.


Tapani Perttu menehtyi kotonaan omakotitalossa Tampereen Epilässä. Siellä häntä hoiti viimeiset vuodet puoliso Tamara, teatterialan ihmisiä hänkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tamaralle Tapanin kuolema on kyllä kova paikka. Tamara on todella upeasti hoitanut Tapania nämä sairausvuodet. Siinä on vaadittu paljon jaksamista, Tuija Vuolle sanoo.

Yksi Tapani Pertun suosituimpia juttuja oli Sugar, eli Piukat paikat. Se on Tampereen Teatterin eniten esitetty näytelmä. Siinä Pertun roolihahmo tekeytyy naiseksi ja ryhtyy silti vokotteleman Sugar Kanea, jota elokuvaversiossa esitti Marilyn Monroe.


Tampereella Sugarin roolin teki Marjut Sariola ja sai ikuisen leiman Tampereen Marilynina.

– Meillä oli kivaa yhteistyötä, aina tultiin toimeen. Hän oli hyvä, lahjakas näyttelijä. On ollut hienoa, että olen saanut näytellä hänen kanssaan, Marjut Sariola sanoo.

– Ei voi muuta kuin haikeasti ajatella, että taas on yksi vanha kollega poissa. Vaikka tiedettiin, että se on edessä, niin ajateltiin että ei se heti tule. Mutta näin siinä taas kävi.

– Pikkuhiljaa poistuu entiset työkaverit. Välillä pelottaa, mitä tämä oikein on... Muistelen lämmöllä hienoa näyttelijää, Sariola sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt