Viihde

Kiinnostava sivuseikka kiinnitti huomion presidenttien vaimojen yhteiskuvassa – virka-asunnot joutuivat vertailun alle: ”Ja voittaja on Suomi”

Julkaistu:

Trumpit Suomessa
Ulkomailla kiinnitettiin huomiota Mäntyniemen kalusteisiin.
Presidenttien puolisoiden rouva Jenni Haukion ja Melania Trumpin maanantainen yhteiskuva on saanut runsain määrin ihailevia huokailuja osakseen.

Kuva on otettu Suomen tasavallan presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä, jossa arvon naiset tapasivat aamiaisen merkeissä.

Somessa on ihailtu erityisesti kuvassa olevien naisten tyylitajua, mutta joku äityi puntaroimaan myös kiinnostavaa sivuseikkaa, nimittäin Mäntyniemen sisustusta.
– Suomen minimalistiset kalusteet muistuttavat minua Tanskasta. Ne eivät ole kehittyneet sitten 60-luvun. Tämä kuva näyttää siltä, kuin se olisi suoraan vuodelta 1962, amerikkalaisena esiintyvä nainen kommentoi Instagramissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Skandinaavinen design vastaan Valkoisen talon kalusteet. Ja voittaja on Suomi, julistaa toinen Twitterissä.

– Onko tuo pöytä Ikeasta, kysyy kolmas.

Melania Trumpin Instagramissa julkaisemasta yhteiskuvasta on tiistai-iltaan mennessä tykätty huimat 110 000 kertaa.


Mäntyniemi on ensimmäinen Suomen tasavallan presidentille rakennettu virka-asunto. Sen suunnittelivat arkkitehdit Reima ja Raili Pietilä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäntyniemeen kuuluu kaksi eri puolta: virallinen edustuspuoli ja vapaampi yksityispuoli. Virallisen puolen sisustuksesta päättää tasavallan presidentin kanslia.


TPK:n mukaan suuri osa Mäntyniemen huonekaluista on suunniteltu varta vasten virka-asunnon käyttöön. Mäntyniemen sisustuksesta pyrittiin luomaan yhtenäinen kokonaisuus, jonka huoneissa on useiden nykytaiteilijoiden töitä.


Yhdysvaltain presidentin virka-asunto Valkoinen talo on tosiaan kuin eri maailmasta. Kyseessä on hiekkakivestä vuonna 1800 valmistunut kartano, joka tunnetaan massiivisista pilareistaan.

Sen sisustus on Mäntyniemeen verrattuna huomattavasti koristeellisempi ja mahtipontisempi.


Valkoisen talon seiniltä löytyy muun muassa runsaasti suuria ja historiallisia tauluja. Mäntyniemessä seinät ovat paljon paljaammat.