Jenni Haukion ja Melania Trumpin tapaaminen herätti valtavaa mielenkiintoa ulkomailla – yksi asia kiinnosti ylitse muiden

Helsingin huippukokous oli maanantaina koko maailman ykkösuutisaihe, mutta myös ensimmäisten naisten tapaaminen nousi otsikoihin.

17.7.2018 9:07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja ensimmäisen naisen Melania Trumpin Suomen-vierailu tuli päätökseensä maanantai-iltana. Pariskunta lähti Helsinki-Vantaalta puoli yhdeksän aikaan illalla Air Force One -lentokoneella.

Melania Trump poistui maasta samoissa vaatteissa, joissa hän tapasi rouva Jenni Haukion ja joissa hän edusti presidenttimiehensä rinnalla.

Lue lisää: Olisitko uskonut? Tässä asussa Melania Trump jätti Suomen – katso mahtipontinen viimeinen kuva

Melania Trump ja Jenni Haukio tapasivat aamiaisen merkeissä.

Rouva Trump tapasi Jenni Haukion kaksi kertaa maanantain aikana. Trumpin merkittävin tapaaminen vierailun aikana oli aamiaishetki Mäntyniemessä Haukion kanssa. Kaksikon tapaamista on ylistetty vuolaasti ulkomaalaismedioissa ympäri maailman.

Kaksikko tapasi ensimmäisen kerran Mäntyniemessä.

Yllättäen molempien naisten asuissa nähtiin sama yksityiskohta: perhosteema. Haukio oli pukeutunut Andiatan perhoskuvioiseen mekkoon, kun taas Trumpin keltaisen takkimekon solkea koristi perhonen.

Muun muassa kantaaottavasta asenteestaan tunnettu Vanity Fair kirjoitti, että Melania Trumpin perhosvyö saattaa olla diplomaattisin asia, joka tapahtuu Helsingissä. Ensimmäisen naisen tiedetään käyttävän usein paikallisten luksusmerkkien vaatteita edustusmatkoillaan. Suomessa tätä ei kuitenkaan nähty, sillä rouva Trump oli pukeutunut keltaiseen Guccin takkimekkoon.

– Vaikka perhosvyö ei ole aivan samanlainen kannanotto, se on erilainen esimerkki vaatteilla vaikuttamisesta. Melania vaikuttaa olevan siinä paljon parempi ulkomailla kuin kotimaassaan, lehti kirjoittaa.

Brittilehti Daily Mail kommentoi kaksikon yhteneviä asuja ”upeiksi”.

– Jenni oli selvästi varautunut lämpimään kesäsäähän valitessaan asuaan, aivan kuin Melania, Daily Mailissa kirjoitetaan.

– Suomen ensimmäinen nainen näytti hyvin kesäiseltä amerikkalaisen vastakappaleensa kanssa. Melanian asu saattoi näyttää täydelliseltä kuumaan kesäpäivään, mutta hän saattoi katua sitä Suomen kuumimpana kesäpäivänä, lehti jatkaa.

Myös USA Today ylisti kaksikon tyyliä ja pohti erityisesti perhoskuvioita ja niiden merkitystä pohjoismaisessa kulttuurissa. Perhosteema on pohdituttanut lehden mukaan myös muotivaikuttajia.

– Perhosten on pakko olla muodikkaita Suomessa, lehti pohtii.

– Ei ole tiedossa, onko perhosilla jokin syvempi merkitys suomalaiskulttuurissa, mutta monessa kulttuurissa ne edustavat elämää, muutosta ja toivoa.

Rouva Trump kehui kaksikon keskustelua Twitterissä.

Myös monet muut kansainväliset mediat huomioivat ensimmäisten naisten yhtenevän tyylin. Erityishuomiota sai rouva Trumpin twiitti tapaamisen jälkeen, jossa hän kiitti Jenni Haukiota.

– Nautin keskustelusta Suomen ensimmäisen naisen kanssa tänään – hyvä keskustelu maitamme kohtaavista haasteista. Kiitos Jenni Haukio, että olit emäntänäni, Melania Trumpin virallisella Twitter-tilillä kirjoitettiin tapaamisen jälkeen.

Haukio vastasi Twitterissä kiitoksiin.

– Kiitos – ilo oli kokonaan minun puolellani, Jenni Haukio vastasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?