Tuore tangokuningas ja -kuningatar: ”Olemme jo ihan kuin vanha aviopari” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuore tangokuningas ja -kuningatar: ”Olemme jo ihan kuin vanha aviopari”

Tangokuningatar Saana Sassali sanoo, että he ovat tangokuningas Jarno Kokon kanssa kuin vanha aviopari.

Kuninkaalliset esiintyivät yhdessä yleisölle kuningatarfinaalin jälkeen tangokadun lavalla.­

16.7.2018 22:38

Tuore tangokuningatar ja -kuningas ovat olleet arvovaltainen pari vasta hetken, mutta he naljailevat toisilleen kuin olisivat tunteneet jo pidemmän aikaa.

Kysymys kaksikon tulevasta hallitsemistyylistä kirvoittaa iloisen keskustelun.

– Sopusoinnussa? torstaina kruunattu tangokuningas Jarno Kokko ehdottaa varovaisesti.

Tangokuningatar Saana Sassalin ei tarvitse kauan pohtia vastausta.

– Sopusoinnussa kyllä. Tosin olemme jo ihan kuin vanha aviopari: jo alkoi tämä ole hiljaa nyt, ja nyt on minun vuoroni, Sassali letkauttaa.

Molemmat kuninkaalliset remahtavat nauramaan.

– No ainakin ilolla, eikö vaan. Ei me mököttämään lähdetä, Kokko linjaa.

Saana Sassali kruunattiin uudeksi tangokuningattareksi Seinäjoen tangomarkkinoilla lauantaina. Vieressä tuore kuningas Jarno Kokko.­

Alun perin Tyrnävältä kotoisin oleva Jarno Kokko kruunattiin kuninkaaksi torstaina tiukan finaalin päätteeksi raadin yksimielisellä päätöksellä.

Tuomaristossa istuivat vuoden 1993 tangoprinsessa Heidi Kyrö, vuoden 1988 tangokuningas Kari Piironen, säveltäjä-muusikko-levytuottaja Esa Nieminen, musiikkitoimittaja Tarja Närhi ja tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki.

Perusteluihin kuului sellaisia kohtia kuten, ilmeikäs, pehmeä ja kaunis ääni. Osaamiseen voi luottaa.

Hyvää mieltä säteilevää vahvaäänistä laulajaa on ehditty jo verrata moneen, ja onpahan hän saanut jo lempinimenkin – Suomen Michael Bublé, supersuositun kanadalaislaulajan mukaan. Tai ihan Puuppi vaan, kuten Kokko itse vitsailee.

Tangoseurueessa supliikkimiehen maineeseen noussut Kokko on unelmoinut tangokuninkuudesta jo pienestä pitäen. Voitto merkitsee hänelle paljon.

– Mutta on tämä myös velvoitteita ilman muuta. Tämä on lupa sille, että nyt saan tanssittaa ihmisiä ja tehdä ihmiset hyvälle tuulelle. Olen siitä äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen.

Tangokuninkaalliset lupaavat tukea toisiaan yhteisellä tangomatkallaan.­

Tangokuningattaren tittelistä kilpailtiin puolestaan lauantaina. Persoonallisella äänellä laulava Saana Sassali vakuutti niin yleisön kuin tuomariston. Varsinkin hänen semifinaalikappaleensa dramaattinen tulkinta sai useamman pyyhkimään silmäkulmia.

Kun voittaja julistettiin, koettiin finaalissa yksi Tangomarkkinoiden koskettavimmista hetkistä. Liikuttunut kuningatar murtui onnenkyyneliin.

– Tämä on ihan uskomatonta. En olisi voinut kuvitella. Koko ajan mietin, että heräänköhän jostain ihan muualta kuin täältä, ja tajuan, että tämä oli unta, Sassali pohti finaalin jälkeen.

Sodankylän Syväjärveltä kotoisin olevaa Sassalia oli paikan päällä kannustamassa äiti, isä, joukkio sukulaisia sekä avomies. Pariskunta nähtiin vaihtamassa hellä suukko räiskyvien juhlallisuuksien keskellä.

– Hän (avomies) on tukenut minua tässä alusta asti ja tukee edelleen. Se oli piste i:n päälle, että hän oli siinä, Sassali kertoo lämpöä äänessään.

Laulajakaunotar sanoo olevansa myös hyvin kiitollinen kaikesta siitä tuesta, mitä hän on saanut varsinkin kotipuolesta Lapista matkan varrella.

– Sieltä on tullut niin paljon rakkautta, ja minulla on niin hyvä olo.

Tangokuninkaalliset Saana Sassali ja Jarno Kokko uskovat, että tulevan vuoden aikana heistä tulee vielä hyviä ystäviä.­

Sairaanhoitajana työskennellyt Sassali irtisanoutui jo ennen kilpailua, jotta voisi keskittyä täysin kruunun tavoitteluun. Varastomiehenä työskennellyt Kokko sen sijaan tunnustaa vielä odottelevansa, miten työnantaja uutisen kuninkuudesta ottaa vastaan.

– Pyysivät he kakkukahville heti, kun ehtii. Lupasin maanantaina mennä. Saa nähdä, mikä siellä on homman nimi, että antaako ne minulle kenkää vai saanko itse irtisanoutua, Kokko vitsailee.

Pienen harkinnan jälkeen kuninkaallinen pari päätyy lopulta siihen, että heidän valtakaudellaan on luvassa yllätyksiä, iloa ja naurua sekä jotakin uutta ja raikasta. Himoittu kruunu tarkoittaa kummallekin kokeneelle laulajalle uutta käännettä elämään ja uraan. Nyt he elävät unelmaansa, ja haasteet kohdataan yhdessä toisiaan tukien.

– Onhan tuo aika hauska heppu tuossa vieressä, Sassali kehuu.

– On ilo päästä tekemään Saanan kanssa keikkoja ja sitä mitä molemmat rakastamme, musiikkia ja ihmisten viihdyttämistä, Kokko päättää.

Tangokuninkaalliset

Jarno Kokko, 37, Espoo

Nähtiin tangolaulukilpailun finaalissa 2014

Vahvuuksiin laulajana lukeutuu esiintyminen ja rempseys

Harrastuksiin kuuluu lukeminen ja liikkuminen

Idoleita ovat esimerkiksi Chaplin ja Buster Keaton

Kotona laulajaa odottaa avovaimo ja kaksi ranskanbulldoggia

Saana Sassali, 29, Helsinki

Kilpailun ensikertalainen

Vahvuuksia laulajana ovat monipuolisuus ja tulkinta

Idoleita ovat mm. Laura Voutilainen ja Anna Eriksson

Harrastuksiin kuuluu musiikki, liikunta ja käsityöt

Kotona laulajaa odottaa avomies ja koira

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?