Suomalainen muotisuunnittelija sanoo suoraan, mitä ajatteli Melania Trumpin ja Jenni Haukion asuista: ”Meni jopa hieman överiksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalainen muotisuunnittelija sanoo suoraan, mitä ajatteli Melania Trumpin ja Jenni Haukion asuista: ”Meni jopa hieman överiksi”

Muotisuunnittelija Paola Suhonen kommentoi ensimmäisten naisten tyyliä.

16.7.2018 11:00

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja tämän Melania-puoliso vierailivat maanantaiaamuna Mäntyniemessä, jossa heidät otti vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio.

Suomen presidenttipari tapasi arvovaltaiset vieraansa Mäntyniemen aulassa. Trumpit tervehtivät Suomen presidenttiparia hymyillen ja Niinistö ojensi Melania Trumpille kimpun kukkia.

Rouva Trump oli valinnyt ylleen italialaisen muotitalo Guccin keltaisen takkimekon, jonka vyöllä oli perhoskoriste. Hintaa asulla on 3100 euroa.

Rouva Haukiolla oli päällään kesäisempi, polvimittainen leninki. Myös t-paitahihainen luomus oli koristeltu perhoskuvioin.

Ensimmäiset naiset tapasivat Mäntyniemessä.­

Muotisuunnittelija Paola Suhonen kommentoi Ilta-Sanomille Melania Trumpin ja Jenni Haukion asuja. Muotitalo Ivana Helsingin perustaja kertoo, että ensimmäiset naiset olivat valinneet aamiaistilaisuuteen hyvin erilaiset asut.

– Haukion asu oli hyvin kesäinen, jopa tyttömäinen. Melania taas oli hakenut asuunsa konservatiivisuutta, Suhonen pohtii.

Jenni Haukio jutteli Melania Trumpille parvekkeella ja elehti poikkeuksellisen paljon käsillään.­

Suhonen kertoo, ettei tunnista printtikuosia, jota Haukion asussa on käytetty. Hän epäilee, että asu olisi jopa saatettu teettää erikseen tilaisuutta varten.

– Printtikuosit ovat hyvin suomalaisia. Tosin tämä kyseinen kuosi oli hieman englantilaisvaikutteinen, hän pohtii.

– Haukion asu oli nappivalinta ja hyvin hänen tyyliään. Erittäin raikas, mutta samalla asiallinen kokonaisuus, Suhonen kehuu.

Muotisuunnittelijan mielestä Melania Trumpin asu oli jopa korostetun asiallinen aamiaistilaisuuteen. Suhonen kiittelee kesäisen keltaista väriä, joka teki kokonaisuudesta keveämmän.

– Melanian takkimekko oli klassinen, melkein kuninkaallinen. Kokonaisuudella haluttiin selkeästi hakea arvokkuutta ja konservatiivisuutta, Suhonen selvittää.

Muun muassa Cambridgen herttuatar Catherine ja Cornwallin herttuatar Camilla suosivat takkimallisia leninkejä.

– Pitkähihaisessa takkimekossa asiallisuus meni jopa hieman överiksi. Asussa käytetty kangaskin vaikutti melko raskaalta. Kyseessä oli kuitenkin aamiaistilaisuus, hän jatkaa.

Sekä Haukio että Trump ottivat Suhosen mukaan varman päälle. Asut noudattivat täysin etikettiä.

– Tässä ei otettu mitään riskejä. Kumpikin asu oli selvästi huolella harkittu, hän täsmentää.

Suhosella on mahdollinen selitys myös rouva Trumpin asuratkaisulle.

– Ehkä hän kuvitteli, että Suomessa olisi kylmempää, hän naurahtaa.

Jenni Haukio on käyttänyt Paola Suhosen luomuksia useaan otteeseen. Suhonen suunnitteli muun muassa Linnan juhlissa vuonna 2012 nähdyn iltapuvun. Jenni käytti samaa pukua myös vieraillessaan Valkoisessa talossa Obamien vieraana vuonna 2016.

Jenni Haukio pukeutui Suhosen luomukseen Valkoisessa talossa Obamien vieraana vuonna 2016.­

Paola Suhonen on perustanut vaatemerkin siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998. Ivana Helsinki -merkki on tunnettu kirkkaista väreistä ja omaperäisistä kuvioista.

Paola Suhonen on menestynyt suomalainen muotisuunnittelija.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?