Puhelias Jenni Haukio otti tilanteen Melania Trumpin kanssa heti haltuun – käytös yllätti kehonkielen asiantuntijan - Viihde - Ilta-Sanomat

Puhelias Jenni Haukio otti tilanteen Melania Trumpin kanssa heti haltuun – käytös yllätti kehonkielen asiantuntijan

Yhdysvaltain presidenttipari vierailee parhaillaan Mäntyniemessä.

16.7.2018 10:16

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja tämän Melania-puoliso ovat saapuneet Mäntyniemeen, jossa heidät otti vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio.

Niinistö ja Haukio odottivat arvovaltaisia vieraitaan Mäntyniemen aulassa. Trumpit tervehtivät Suomen presidenttiparia hymyillen ja Niinistö ojensi Melania Trumpille kimpun kukkia.

Presidenttiparit kättelivät aulassa ennen kuin siirtyivät tasavallan presidentin virka-asunnon parvekkeelle.

Yllä olevalta videolta voit katsoa, mitä parvekkeella tapahtui.

Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus kiinnitti huomiota presidenttien ja heidän puolisoidensa väliseen dynamiikkaan.

– Se oli hyvin korrektia ja kohteliaan oloista. Siinä parvekkeella juttu näytti luistavan molemmin puolin. Puolisot keskustelivat keskenään ja presidentit keskustelivat keskenään. Ilmeisesti siinä oli jotain huumoriakin, ainakin Niinistö naurahteli.

Presidentit keskustelivat parvekkeella keskenään ja Jenni Haukio vaikutti esittelevän Melania Trumpille lähiympäristöä. Rouva Trump kuunteli Haukiota keskittyneen näköisenä, nyökytellen välillä ja kommentoiden lyhyesti.

Melania Trump oli tuttuun tapaan varautunut ja vakava, mutta Jenni Haukion käytös yllätti asiantuntijan.

– Jenni Haukiohan on hyvin hillitty ja kontrolloi omaa viestintäänsä kaikissa tilaisuuksissa hyvin voimakkaasti, mikä sopii tietysti siihen rooliin oikein hyvin. Mutta tässä hän vaikutti oikein välittömältä, kun hänellä oli paljon ilmeitä ja eleitä, kun he keskustelivat, Isotalus toteaa.

– Hän varmasti yritti saada keskustelua aikaiseksi. Se siitä selvästi oli havaittavissa.

Trumpit saapuivat Suomeen sunnuntaina hieman ennen iltayhdeksään. Donald Trump vilkutti Helsinki-Vantaalle kerääntyneelle medialle ja vierailun järjestäjille Air Force Onen rappusilta, mutta Melania Trump tyytyi hymyilemään vienosti laskeutuessaan portaita.

Yhdysvaltain presidenttiparin kehonkieli ja käytös on usein noussut uutisotsikoihin. Viime vuonna uutisoitiin, kuinka rouva Trump vaikutti kieltäytyvän ottamasta miestään kädestä.

– Jännite ilmassa oli käsin kosketeltavaa – ei Yhdysvaltojen ja Israelin välillä, vaan Trumpin ja hänen vaimonsa välillä, israelilaislehti kirjoitti tuolloin.

Jo aiemmin oli brittilehti Independentin haastattelema kehonkielen asiantuntija India Ford oli arvioinut rouva Trumpin käytöstä. Fordin mukaan Melania Trump vaikutti tuntevan olonsa epämukavaksi miehensä lähettyvillä.

– Virkaanastujaispäivänä hän vaikutti kävelevän munankuorilla hänen (Donald Trumpin) ympärillä, hermostuneena ja tuntien olonsa epämukavaksi, Ford arvioi.

Trumpit pitävät myös toisiaan harvoin kädestä kiinni. Esimerkiksi Suomeen saapuessaan Melania Trump piti oikealla kädellään kiinni kaiteesta ja vasemmalla kädellään käsilaukustaan. Presidentti Trump puolestaan piti vasemmalla kädellään kiinni kaiteesta.

Pekka Isotalus korostaa, ettei lyhyistä hetkistä voi vetää johtopäätöksiä pariskunnan välisestä dynamiikasta. Hän kuitenkin huomasi, että sekä rouva Trump että rouva Haukio hakivat paikkaansa tervehtimisen jälkeen.

– Kyllähän puolisoilla oli pientä paikan etsintää, se ei ollut aivan selvää, missä he seisovat ja he tarkkailivat, että jäävät taka-alalle. Sellaista varovaisuutta oli, mutta katson, että se kuuluu siihen rooliin.

Alla olevalta videolta voit katsoa, kuinka Trumpit saapuivat Mäntyniemeen:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?