Tuoreen tangokuningatar Saana Sassalin elämä mullistui kertaheitolla – elää nyt unelmaansa: ”Panostan tähän satasella” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuoreen tangokuningatar Saana Sassalin elämä mullistui kertaheitolla – elää nyt unelmaansa: ”Panostan tähän satasella”

Julkaistu: 15.7.2018 16:12

Saana Sassali kruunattiin tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden jännittävässä finaalissa. Hän kertoo videohaastattelussa tunnelmistaan voittoa seuraavana päivänä.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuningatarfinaalin jälkeisenä päivänä valokuvattavaksi tepastelee aurinkoisesti hymyilevä mutta väsynyt vuoden 2018 tangokuningatar. Sodankylän Syväjärveltä kotoisin oleva Saana Sassali, 29, kruunattiin kuningattareksi äärimmäisen jännittävän kilpailun päätteeksi.

Vielä eilen mittelön jälkeen tuore kuningatar tuumi, että tämän täytyy olla unta. Kun hänet tänään aamukuudelta alle kahden tunnin yöunien jälkeen kello herätti, oli sängyn viereen laskostettu valmiiksi leninki laulajan ensimmäiseen päivään tangokuningattarena.

– Ajattelin, että on se vaan tuossa vielä ja minä olen täällä Seinäjoella. Pakko se on uskoa, että tämä kaikki on totta.

  • Katso yllä olevalta videolta tangokuninkaan tunnelmia voiton jälkeen!

Sassali liikuttui kyyneliin Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuningatarfinaalissa.

Kun voittaja lauantaina julistettiin, koettiin finaalissa yksi päivien koskettavimmista hetkistä. Liikuttunut kuningatar murtui onnenkyyneliin.

– Olin yhtä aikaa järkyttynyt, yllättynyt ja tosi onnellinen. Koen voimakkaasti sekä ilot että surut. Se oli elämäni tähtihetki, Sassali kuvailee.

– Siinä purkautui kaikki: järkytys, helpotus, ilo, onni, kaikki se, että voiko tämä olla totta. Musta hevonen tuli ja ravasi maaliin.

Tuore tangokuningas Jarno Kokko juhlisti voittajaa perinteisin menoin.

Kruunauksen jälkeen Sassali myöntyi tuoreen tangokuninkaan Jarno Kokon tanssitoveriksi yhdellä ehdolla: ”jos se pitää lujasti kiinni”.

– Minulla pyörrytti siinä. Huomasin jossakin vaiheessa, että vähän hyperventiloin, oli sellainen olo että huhhuh, Sassali tunnustaa.

Yleisössä Sassalia oli kannustamassa joukko kotiväkeä mukaan lukien äiti, isä ja sukulaisia suvun molemmin puolin – kaikki hänen elämänsä tärkeät ihmiset.

Yksi ensimmäisistä onnittelijoista oli Sassalin avomies, kun pariskunta vaihtoi hellän suukon räiskyvien juhlallisuuksien keskellä.

– Hän on tukenut minua tässä alusta asti ja tukee edelleen. Se oli piste i:n päälle, että hän oli siinä, Sassali sanoo paljon lämpöä äänessään.

– Ainoa huolenaihe on nyt, että mistä koira saa hoitopaikan, jos molemmilla on menoa, laululintu naurahtaa.

Saana Sassalin avomies onnittelee tuoretta voittajaa.

Tunteikas finaali-ilta jatkui useilla konserteilla tangoalueella, jossa lukuisat ihmiset odottivat näkevänsä vilahduksen tuoreesta kuningattaresta. Jotkut onnelliset saivat napattua myös yhteiskuvan kotiin muistoksi.

Kun kuninkaallispari illan hämärtyessä nousi Tangokadun päälavalle, otti yleisö heidät vastaan valtavin suosionosoituksin.

– Siellä oli ihan huikea tunnelma. Ihan niin kuin he olisivat olleet siinä aina ja minä olisin ollut siinä aina, että tätähän minä olen tullut tänne tekemään, tämä on se minun juttuni.

Sassali on aiemmin toiminut sairaanhoitajana, mutta irtisanoutui työstään jo ennen kesää. Kilpailu vei hänen mukaansa niin paljon aikaa, kun oli opeteltava kappaleet, koottava ohjelmistot ja varustettava vaatekaappi erinäisillä hankinnoilla.

Saana Sassalin on helppo hymyillä, sillä hän on vuoden 2018 tangokuningatar.

Päättäväinen laulaja ajatteli, että kävi kilpailussa miten tahansa, aikoo hän keskittyä nyt musiikkiin. Takana on upea tangomatka, joka päättyi loistokkaasti kruunaukseen.

– Ajattelin, että kun olen tälle tielle lähtenyt, niin panostan tähän satasella. Silloin hoitoalan työt jää, niin kuin ne nyt ovat jääneet.

Se mitä moni ei välttämättä tiedä on, että Sassali on aikanaan harrastanut myös yleisurheilua. Tämä polku päättyi kuitenkin seinään melko ainutlaatuisesta syystä.

– Ajattelin, että minusta olisi varmaan tullut yleisurheilija, jos en olisi niin kammoksunut sitä, kun se lähtölaukaus pamahtaa. Jännitin sitä niin kauheasti ja lähtöä sinne pikajuoksumatkalle, että minun urheilijan urani tyssäsi siihen.

Kaunisääninen laulaja tunnustaa, että häneltä puuttuu myös kilpailuvietti.

– Sanotaanko, että musiikki pelasti urheilulta, mutta kyllä minä kuitenkin lenkkeilen, pidän huolta kunnosta ja yritän käydä kuntosalilla, Sassali listaa.

Saana Sassali elää nyt unelmaansa.

Iloisesti hymyilevä laulajakaunotar on täysin valmis uusiin haasteisiin. Hän toivoo uudesta urastaan pitkää ja kestävää, ja on valmis tekemään kaikkensa, että keikkoja riittää myös kuninkaallisen vuoden jälkeen.

Sassali vinkkaa, että hänen tangokuningatarvuotenaan tullaan näkemään myös yllätyksiä. Tuore kuningatar haaveilee tekevänsä tangosovituksia hänelle elämän aikana tärkeiksi tulleista kappaleista, mutta ei halua vielä paljastaa asiasta sen enempää.

Nyt hän keskittyy nauttimaan ja elämään täysillä unelmaansa.

– Se että pääsin tänne ja olen päässyt etenemään kisassa, on vahvistanut tunnetta, että tätä minun on tarkoitus tehdä. Musiikki on elämäni tärkein asia, enkä löydä mistään itseäni niin onnellisena, kuin musiikin parista, Sassali päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?