Vuoden 2018 tangokuningatar on Saana Sassali – onnesta kyynelehtivä voittaja meni sanattomaksi: ”Kiitos” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vuoden 2018 tangokuningatar on Saana Sassali – onnesta kyynelehtivä voittaja meni sanattomaksi: ”Kiitos”

Julkaistu: 14.7.2018 21:27

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kruunattiin tänään tangokuningatar.

Tangomarkkinoilla kruunattiin uudeksi tangokuningattareksi Saana Sassali.

– Kiitos, kiitos, onnellinen voittaja sai kyyneliltään sanottua.

Saana Sassali ei ollut saada sanaa suustaan sen jälkeen, kun hänen kerrottiin voittaneen.

– Minä osaan kyllä elvyttää muita ihmisiä, mutta itteäni en ossaa, Sassali lohkaisi juontaja Kai Kunnaksen tukiessa kuningatarta.

Sassali suostui tuoreen tangokuninkaan Jarno Kokon tanssitoveriksi yhdellä ehdolla.

– Jos se pittää lujasti kiinni.

Superfinalistit Virpi Piippo ja Saana Sassali tulkitsivat molemmat kilpailua varten sävelletyn kappaleen Kel onni on. Sassalin esityksen aikana yleisö puhkesi useaan otteeseen taputtamaan. Esityksen lopuksi yleisö kiitti tulkinnasta taputtamalla seisaaltaan.

Tuomariston mukaan viimeinen esitys ratkaisi voittajan.

– Se kuka voittaa, säilyi viimeiseen kappaleeseen saakka, tuomari Martti Haapamäki kertoi ennen tulosta.

– Kilpailijat itse sen ratkaisivat ja päättivät. Minusta areenan yleisö oli myös samaa mieltä kanssamme.

Saana Sassali ja Virpi Piippo selviytyivät superfinaaliin. Piippoa kehuttiin vahvaksi ja kypsäksi tulkitsijaksi. Tuomarit kiittelivät Sassalin herkkyyttä ja karismaattisuutta.

Sassalia kehuttiin koskettavaksi, valloittavaksi, kuninkaalliseksi ja herkäksi.

– Saana, sussa on Lapin lisää niin paljon. Jutuissasi ei ole päätä eikä häntää eikä siinä, mihin tunneskaalaan pystyt tulkinnoillasi, tuomari Tarja Närhi kehui.

Sairaanhoitajana työskentelevä Saana Sassali osallistui tangokilpailuun ensimmäistä kertaa. Hän kuitenkin oli luottavainen ennen finaalia siihen, että sopisi tangokuningattareksi.

– Olen laulajana vahva ja monipuolinen tulkitsija, ihmisenä helposti lähestyttävä ja maanläheinen.

Ensikertalaisuutensa hän koki edukseen.

– Minulla on sellainen asenne itselleni, kun kaikki on uutta ja minä en tiedä tätä touhua. Pystyn suhtautumaan siihen vähän niin kuin olisin tutkimusmatkalla ja oppimassa.

– Kaikki on ihanaa, uutta ja ihmeellistä.

Saana Sassali liikuttui voitosta.

Kuningattarena hän lupasi olla myös hieman yllättävä, lavoilla saatetaan tulla kuulemaan hänen sanojensa mukaan jänniäkin sovituksia.

– Sanoisinko, että minä olen aika hyvä paketti monin eri tavoin tangokuningattareksi, että on hyvin monet asiat kohdillaan sekä laulu että kaikki muu.

Sassali on teknisesti taitava laulaja ja hänellä onkin laulusta C-tutkinto.

Saana Sassali purskahti itkuun esitettyään tangofinaalia varten sävelletyn kappaleen Kel onni on.

Musikaalisuus kulkee Sassalin suvussa, sillä Saana on vuoden 1991 Tenavatähti-kilpailussa esiintyyneen Matias Sassalin pikkusisko. Matias Sassali lauloi tuolloin toisen maailmansodan aikaisen suosikkisävelmän Elämää juoksuhaudoissa.

– Isoveljeni Matias on tukenut alusta asti minua. Kun kerroin hänelle, että mieleni tekisi lähteä mukaan kisaamaan Tangomarkkinoille, hän sanoi, että sinun täytyy tehdä niin kuin sydän sanoo, Saana Sassali kertoi veljestään toukokuussa Ilta-Sanomille.

Sassali asuu nykyisin Helsingissä. Hän työskentelee sairaanhoitajana. Tangokulttuuri ja iskelmät ovat kuitenkin hänelle aina olleet rakkaita.

– Sydämeltäni ja sielultani ole sodankyläläinen. Olen onnellinen jo tähänastisesta menestyksestä, mutta pyrin finaaliin innokkaasti. Olen jo pienestä asti ihaillut tangokuningattaria. Ajattelin, että olisi upeaa olla yhtä hyvä laulaja kuin Marita Taavitsainen tai Arja Koriseva.

Tangokuningas Jarno Kokko sai tänään rinnalleen tangokuningattaren.

Tangokuningas valittiin torstaina. Tuolloin kruunun sai päähänsä 37-vuotias espoolainen Jarno Kokko. Tuomarit kertoivat, ettei valinnasta ollut epäselvyyttä.

– Olemme olleet täysin yksimielisiä. Ilmeisesti olemme myös yleisön kanssa yksimielisiä, tuomaristo totesi ennen voittajan julkistamista.

Tuore tangokuningas oli silminnähden hämmentynyt uudesta tittelistään. Tunnelmia kysyttäessä mies vaikutti lähinnä epäuskoiselta ja silmin nähden onnelliselta.

– Olo on täysin sanaton ja tyhjä, mies tunnusti IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?