Tangokuningatar valitaan tänään – nämä kuusi laulajalupausta kisaavat kruunusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar valitaan tänään – nämä kuusi laulajalupausta kisaavat kruunusta

Tangontäyteinen viikko Seinäjoella huipentuu lauantai-illan kuningatarfinaaliin.

Kuningatarfinalistit poseerasivat tuoreen tangokuninkaan kanssa torstaina.­

14.7.2018 16:11

Lauantai-iltana Seinäjoen Tangomarkkinoilla kisataan jännittävä kuningatarfinaali. Kruunua havittelevat Raisa Laine, Saana Sassali, Virpi Piippo, Hanna Hirvonen, Nina Åkerman ja Kia Heiskanen. Lähetyksen televisio suorana kello 19.00 AlfaTV.

Saana Sassali, 29

Helsingissä asusteleva Saana Sassali lähtee nyt ensimmäistä kertaa kilpailemaan voitosta. Hän kokeekin olevansa tutkimusmatkalla oppimassa uutta, ja lähtee kilpailuun ilman ennakkoluuloja

– Uskon, että se on vahvuus, joka on minun pääni sisällä.

Teknisesti taitavalta laulajalta löytyy taustalta esimerkiksi laulun C-tutkinto. Sassali uskookin, että hän olisi monin eri tavoin hyvä paketti tangokuningattareksi.

– Olen laulajana vahva ja monipuolinen tulkitsija, ihmisenä helposti lähestyttävä ja maanläheinen.

Toiselta ammatiltaan sairaanhoitajana työskentelevä Sassali kertoo, että jos hänet kruunataan, voisi luvassa olla jotain aivan uutta.

– Olisin raikas ja yllättävä, keikalla saatettaisiin kuulla välillä jotakin jännää ja jänniä sovituksia, Sassali lupaa.

Saana Sassali on kilpailun ensikertalainen.­

Raisa Laine, 45

Helsinkiläiselle ruokatoimittaja Raisa Laineelle on kertynyt esiintymiskokemusta jo vuodesta 1993 alkaen.

Kruunua hän on tavoitellut kahdesti aiemmin, ja kokeneelta laulajalta löytyy taustalta myös lauluopintoja Nurmijärven opistossa, Hyvinkään opistossa sekä Sibelius-Akatemiassa.

Jos urheilullinen ja iloinen laulaja kuningattareksi kruunataan, on hänellä selkeä tavoite.

–  Olla sellainen kuningatar, jonka ykkösasiana on palvella tanssikansaa. Olen käynyt lavatansseissa ihan hurjasti ja osallistunut kursseille. Rakastan tanssia, Laine tunnustaa.

Laine uskoo, että hänen vahvuutensa kisassa on aitous. Ulospäin suuntautunut ja sosiaalinen laulaja heittäytyy omien sanojensa mukaan täysillä uusiin haasteisiin.

Raisa Laine tähtää tanssikansan viihdyttäjäksi.­

Nina Åkerman, 40

Nina Åkerman Ähtäristä lähtee kilpailuun yleisön suosikkina. Leveästi hymyilevä laulaja kertoo olevansa saamastaan kunnianosoituksesta hyvin onnellinen.

– Itkua pillitin ja herkistyin tuosta, Åkerman tunnustaa.

Kokenut laulaja ei kuitenkaan aio ottaa tästä kilpailuun paineita, vaan jatkaa päämääräisesti unelmansa tavoittelua.

– Nautin joka hetkestä ja heittäydyn joka hetkeen täysillä, sellainen ihminen olen luonteeltani. Sillä elämänasenteella menen keikoilla ja joka paikassa.

Jos hänet kuningattareksi kruunataan, lupaa laulaja olla rehellinen ja kansaa kunnioittava, säilyä omana iloisena itsenään.

Iloinen Nina Åkerman lähtee kilpailuun yleisön suosikkina. Lavalla nähdään flirttiä, laulaja lupaa.­

Hanna Hirvonen, 36

Taksinkuljettaja ja opiskelija Hanna Hirvonen on täysin valmis jättämään taksin avaimet naulaan ja hyppäämään uusien haasteiden pariin, jos hänet kuningattareksi kruunataan.

Laulajalla on taustalla lauluopintoja ja keikkakokemusta on kertynyt jo noin 15 vuoden varrelta. Iloinen ja rempseä kajaanilainen uskoo, että hänen vahvuutensa kilpailussa on persoonallisuus niin äänessä kuin ihmisenä.

– Olen tällainen iloinen, nöyrä ja ihmisiä rakastava tunteiden tulkki, Hirvonen tiivistää.

Kovaksi jännittäjäksi tunnustautuva artisti lähtee kisaan hyvin ja odottavaisin mielin.

– Ajattelin että tuon itsestäni ilmi ja julki sen, mitä mun sisällä on. Toivon, että yleisö ja tuomaristo huomaa sen, Hirvonen kertoo.

Rempseä ja iloinen Hanna Hirvonen luottaa, että hänen persoonansa vie kisassa pitkälle.­

Kia Heiskanen, 18

Nuori laulaja tavoittelee kuningattaren kruunua tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Hän on samalla kilpailuhistorian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt laulaja.

– Haluan viihdyttää tanssikansaa omalla tavallani. Ennen kaikkea haluisin olla tangolähettiläs, viedä musiikin ilosanomaa ja tuoda tangon sellaisten ihmisten kuuluville, joita se ei vielä ole tavoittanut, Heiskanen sanoo.

Tangossa kiehtoo melogian mollivoittoisuus, rytmiikka ja aitous.

– On hienoa, että kun menee esiintymään, niin ei tarvitse koko ajan ajatella, että nyt täytyisi peitellä jotain, koska se on liikaa, vaan saa olla dramaattinen omalla tavallaan.

Aiemmin Heiskanen on kunnostautunut SM-tason juoksijana.

Virpi Piippo, 51

Pyhäntäläinen Virpi Piippo on mukana kilpailussa viidettä kertaa. Piippo pohtii elämänkokemuksen tuovan esiintymiseensä varmuutta ja tulkintaan sävyjä.

– Elämä ei koskaan ole suoraviivaista. Aina tulee laskuja ja nousuja, ja ne näkyvät varmasti monessa asiassa laulussa, Piippo kuvailee.

Tangokilpailuiden väliin jäävät vuodet ovat antaneet laulajalle myös aikaa kasvaa ihmisenä.

– Olen tavallaan ollut hyvin arvoituksellinen, ja nyt olen jotenkin auki. Tämä elämä ja viimeinen vuosi on aukaissut ihmistä enemmän.

Piippo uskookin, että tänä vuonna hänen tumma äänensä ja vahva tulkintansa kantavat kilpailussa pitkälle.

Laulaja on keikkaillut jo 20 vuoden ajan ja takana on useampia levytyksiä. Lisäksi hän on tehnyt töitä kaupanalalla, baarin takana ja maatalousyrittäjänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?