Borat-koomikko tekeytyi suomalaiseksi – haastateltava hämmentyi rasvaisista puheista: ”Ajattelin, että tämä on Suomea” - Viihde - Ilta-Sanomat

Borat-koomikko tekeytyi suomalaiseksi – haastateltava hämmentyi rasvaisista puheista: ”Ajattelin, että tämä on Suomea”

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tekeytyi suomalaiskoomikoksi huijatakseen sheriffi Joe Arpaioa uutta ohjelmaansa varten.

14.7.2018 10:41

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen on huiputtanut entistä Maricopan sheriffiä Joe Arpaioa esiintymällä suomalaiskoomikkona. Arpaio avautui asiasta tällä viikolla amerikkalaismedialle kertoen että haastattelu oli brittikoomikon tyyliin lähtenyt nopeasti omille teilleen.

Arpaio tunnetaan yhtenä presidentti Donald Trumpin vakaimmista kannattajista. Hän nousi otsikoihin muun muassa väittäessään presidentti Barack Obaman syntymätodistusta väärennökseksi vuonna 2012. Arpaio tunnettiin kovista otteistaan siirtolaisia ja rikollisia kohtaan.

Arpaio nousi urallaan Yhdysvaltain kuuluisimmaksi sheriffiksi nöyryyttämällä tahallaan piirikuntansa rikollisia.

Arpaio nousi urallaan Yhdysvaltain kuuluisimmaksi sheriffiksi nöyryyttämällä tahallaan piirikuntansa rikollisia. Hän perusti Arizonan kuumuuteen telttaleirin, jossa 1400 vankia hikoili ilman ilmastointia.

Cohen työstää parhaillaan seitsenosaista komediasarjaa, jossa tähti pilailee erinäisten poliittisten henkilöiden ja kulttuurivaikuttajien kustannuksella. Arpaio luuli, että ohjelmassa haastateltaisiin Amerikan 20 suosituinta henkilöä, ja että häntä haastattelisi tunnettu suomalaiskoomikko.

Myöhemmin parhaillaan Arizonan senaattiin pyrkivä Arpaio tajusi olleensa yksi Cohenin ohjelman uhreista. Itse haastattelu tapahtui lokakuussa 2017. Asiassa kertoi Suomessa ensin Rumba.

Sacha Baron Cohen ponnahti julkisuuteen Borat-hahmollaan.

Arpaio ei muista nimeä, jona Cohen hänelle esittäytyi. Ex-sheriffi huijattiin myös luulemaan, että hänen haastattelunsa tapahtui suorassa lähetyksessä.

– Olin yllättynyt suorasta lähetyksestä. Siitä ei ollut missään vaiheessa puhetta, Arpaio kertoo nyt jyrkän oikeistolaisen verkkosivuston Breitbartin haastattelussa.

Hän kertoo alkaneensa epäillä haastattelua, kun Cohen alkoi kysellä omituisia kysymyksiä ja käyttää rujoa kieltä. Arpaio muistelee Cohenin puhuneen haastattelun aikana ainakin ”suihinotosta” ja ”kultaisista suihkuista”.

– Minua alkoi ärsyttää. Tunsin oloni epämukavaksi joidenkin haastattelussa käytettyjen sanojen vuoksi, mutta minun piti vain kestää se. En ole sen tyyppinen henkilö, joka kävelee pois haastattelusta.

– Olin vähän shokissa, mutta ajattelin, että tämä on Suomea ja hän on kuuluisa koomikko.

Hän kuitenkin kesti haastattelun loppuun, toisin kuin monet Cohenin ohjelmaan huijatut julkisuuden henkilöt. New York Timesin mukaan Cohenia on uhattu ohjelman seurauksena jopa rikosilmoituksella.

– Olen ollut tuhansissa haastatteluissa, enkä ole koskaan keskeyttänyt niitä. Minä vain kestän ne, Arpaio tuumaa lisäten, ettei usko antaneensa haastattelussa kovin huonoa kuvaa itsestään.

Sacha Baron Cohen vaimonsa Isla Fisherin kanssa.

Sacha Baron Cohen puolestaan tunnetaan roolistaan kazakstanilaisena televisiokommentaattorina Boratina. Koomikon muita tunnettuja roolihahmoja ovat muun muassa Ali G ja Brüno.

Hän on naimisissa näyttelijä Isla Fisherin kanssa. Pariskunnalla on kolme lasta: 10-vuotias Olive, 6-vuotias Elula ja 2-vuotias Montgomery.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?