Rakastetusta Downton Abbey -sarjasta tehdään elokuva – mukana alkuperäiset näyttelijätähdet - Viihde - Ilta-Sanomat

Rakastetusta Downton Abbey -sarjasta tehdään elokuva – mukana alkuperäiset näyttelijätähdet

Suosittu brittisarja pääsee vihdoin valkokankaille. Elokuvan kuvaukset aloitetaan jo tänä kesänä.

13.7.2018 18:24

Suosittu ja rakastettu 1900-luvun alkuun sijoittuva brittisarja Downton Abbey tuodaan myös valkokankaille. Elokuvan kuvaukset aloitetaan tänä kesänä, ja sen toivotaan ehtivän elokuvateattereihin jo ensi vuoden aikana. Asiasta kertoi The Guardian -lehti.

Golden Globe - ja Emmy -palkintoja kahmineen sarjan ensimmäinen kausi starttasi vuonna 2010, ja sen jälkeen sitä on julkaistu kuuden kauden verran. Oscar-palkitun käsikirjoittajan Julian Fellowesin tarina ja henkilöhahmot ovat ihastuttaneet ympäri maailmaa.

Elokuvasta on huhuttu pitkään, aivan sarjan suosion alkuajoista asti. Nyt fanien harras toive käy vihdoin toteen.

Pitkään odotettu elokuva on erityinen myös siksi, että sarjassa nähdyt rakastetut näyttelijät palaavat rooleihinsa filmatisointia varten. Fanit tulevat siis näkemään elokuvassa niin Maggie Smithin, 83, Michelle Dockeryn, 36, kuin Hugh Bonnevillenkin, 54.

Asiasta ilmoitettiin myös sarjan virallisilla Twitter-sivuilla.

Elokuvan tuottaja Gareth Neame kertoo The Guardianille olevansa innoissaan tulevasta projektista.

– Unelmamme oli heti televisiosarjan päättymisestä alkaen tehdä elokuva sarjan miljoonille faneille ympäri maailmaa. Nyt kun olemme saaneet tähdet mukaan, alamme tekemään elokuvaa, Neame sanoo.

– Julianin käsikirjoitus hurmaa, luo jännitteitä ja viihdyttää. Olemme hyvissä käsissä, kun ohjaajana on Brian Percival. Saamme valkokankaalle kaiken sen, mitä tällaiselta elokuvalta voi toivoa, tuottaja vakuuttaa.

Downton Abbey kertoo Crawleyn aatelissuvun elämästä. Maggie Smith totesi Graham Nortonin keskusteluohjelmassa muutama vuosi sitten, ettei hän usko enää palaavansa rooliinsa Violet Crawleyna, Granthamin leskikreivittärenä.

– Minkä ikäinen hän olisi? Kun sarja loppui, hän oli noin 110-vuotias. Ei se voi vain jatkua ja jatkua, se olisi epäuskottavaa, Smith sanoi vuonna 2015.

Toisin kuitenkin kävi, ja alkuperäiset näyttelijät ovat filmatisoinnissa mukana. Juonikuvioista ei ole hiiskuttu, mutta on arveltu, että elokuva jatkuisi suoraan siitä, mihin viimeisen kauden finaalijakso päättyi.

Sarja on painunut historiaan kahmittuaan ennätysmäärän palkintoja. Downton Abbey on kaikkien aikojen eniten ehdokkuuksia saanut ulkomainen televisiosarja Primetime Emmy Awardsien historiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?