Viihde

Idolsista tuttu Julia Rautio julkaisee ensimmäisen sinkkunsa – takana suuri elämänmuutos: ”Tärkeintä on terve itsevarmuus”

Julkaistu:

Idolsissa kolmanneksi sijoittunut Julia Rautio jätti elämänsä Oulussa ja muutti Helsinkiin unelmansa perässä. Nyt hän julkaisee ensimmäisen sinkkunsa.
Nuori nainen vaaleanpunaisissaan heittäytyy rempseästi terassin sohvalle. Julia Rautio, 23, poseeraa tottunein elkein kameralle ja väläyttää intoa pursuavan hymynsä.

Aihetta leveään hymyyn todella riittää, sillä viime syksynä Idolsissa ihastuttanut oululainen julkaisee tänään ensimmäisen singlensä. Kesäisen flirttaileva kappale kantaa nimeä Tiikeri, ja se on Idolsissa kolmanneksi sijoittuneelle Julialle unelmien täyttymys ja pitkän työn tulos.
  • Voit kuunnella kappaleen alla olevalta videolta.


– Kappaleen tekeminen alkoi harmaana ja kylmänä tammikuisena päivänä. Halusin ensimmäisen kappaleeni olevan puhdasta asennepoppia, joka saisi ihmiset hyvälle tuulelle.


Idolsissa Julian vahvat tulkinnat puhuttivat viikosta toiseen. Vaikka voittoa ei tullut, antoi kilpailu Julialle ponnahduslaudan siihen tärkeimpään: oman musiikin tekemiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen ollut kilpailusta alkaen niin onnellinen ja elänyt unelmaani. Tuntuu kuin eläisin sellaisessa vaaleanpunaisessa pilvessä.

Kilpailun jälkeen on tapahtunut paljon. Juliasta on kuoriutunut määrätietoinen nuori artisti, joka tietää mitä haluaa.

– Idols oli minulle intensiivinen kasvuprosessi, joka antoi hyvät eväät oman musiikin tekemiseen. En ole katunut osallistumistani hetkeäkään.


Pian Idolsin jälkeen Warner Music nappasi Julian talliinsa. Kun levytyssopimuksessa olivat nimet alla, pakkasi Julia laukkunsa, jätti entisen elämänsä pohjoisessa ja muutti Helsinkiin.

Ouluun jäi ystävien ja perheen lisäksi myös lemmikkiporo Turjake, jonka ansiosta Julia sai jo Idolsissa lempinimen ”poromuija”.

– Turjake voi mainiosti ja siitä pidetään hyvää huolta. Siellä se kirmaa Oulussa poroystäviensä kanssa.

Ihmisiä rakastava puhelias Julia on nauttinut kuitenkin täysin uudesta elämänvaiheestaan.

– Muutto oli luonteva ratkaisu ja olen sopeutunut Helsinkiin todella hyvin. Olen nyt oikeassa paikassa oikeaan aikaan.


Oma-aloitteinen nuori nainen ei halua vain laulaa, vaan myös itse tehdä musiikkia. Pitkät studiopäivät ensisinkun kirjoittajan Aleksanteri Hakaniemen ja tuottaja Rafael Elivuon kanssa ovat olleet antoisia. Julia kertoo osallistuvansa kappaleidensa tekemiseen niin paljon kuin mahdollista.

– Itseasiassa olen kirjoittanut viimeisimmät kappaleet kokonaan itse. Tuntuu ihanalta, että tekstit tulevat minusta. Haluan olla artisti, jonka musiikissa on vahvoja tunteita ja suuria tarinoita.

Vahvaa mimmienergiaa säteilevän Julian suloisen olemuksen lisäksi hänestä löytyy ruutia vaikka muille jakaa.

– Olen uurastanut vuosia päästäkseni tähän pisteeseen. Voisi sanoa, että nälkäni on loputon ja janoani ei voi sammuttaa.

Laulukilpailujen kulta-aikaa elettiin 2000-luvun alussa, kun Idolsista ponkaisi musiikkimaailman taivaalle Antti Tuiskun, Anna Abreun ja Pete Parkkosen kaltaisia kiintotähtiä. Julia tiedostaa, että kilpailu musiikkimaailmassa on nykyään kovempaa kuin ennen.

– En lähde kuitenkaan vertailemaan itseäni muihin, vaan haluan erottua olemalla paras mahdollinen versio omasta itsestäni.


Ulkonäkö ja tyyli ovat tärkeitä asioita artistille, ja Julia kuvaileekin tyylinsä olevan ”naisellinen swag”. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei pelkkä tarkkaan harkittu kaunis kuori riitä.

– Tärkeintä on terve itsevarmuus ja hyvä olo. Niitä asioita olen itsekin joutunut kasvattamaan ja rakentamaan elämän varrella.

Ihmiset ovat löytäneet 23-vuotiaan oululaisnaisen jo ennen ensisinkun julkaisua. Julia painaa kätensä hellästi sydämensä päälle kertoessaan kuinka ihmiset lähestyvät häntä kadulla ja sosiaalisessa mediassa.

– Olen käynyt ihmisten kanssa sellaisia keskusteluja, että sydämeni on sulanut monta kertaa. Ei ole mitään parempaa kuin se, että joku saa voimaa minusta ja musiikistani.


Uusia kappaleita syntyy koko ajan, mutta niiden tai ensimmäisen levyn tarkkaa julkaisupäivää ei ole lyöty vielä lukkoon.

– Totta kai haaveilen esimerkiksi festarilavoista, mutta juuri nyt teemme asioita hetki kerrallaan ja musiikin ehdoilla.

Tällä hetkellä Julian vatsassa kutkuttelee jännitys siitä, miten hänen ensisinkkunsa otetaan vastaan.

– Nyt haluan nauttia tähänastisen elämäni kohokohdasta, sinkun julkaisemisesta. Tämä on elämäni suurin kesä, oikea tiikerikesä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt