Viihde

Hovimuusikko Ilkka paljasti ovelan suunnitelmansa – aikoo jossakin vaiheessa tunkeutua festarilavalle: ”Ensin mietin, että aihe on liian inhottava”

Julkaistu:

Oulussa juhlittiin historian ensimmäisiä Suomipop-festivaaleja.
Roope Salminen ja Koirat saivat kunnian avata historian ensimmäiset Suomipop-festivaalit Oulun Kuusisaaressa torstaina iltapäivällä. Yhtye helli oululaisyleisöä esittämällä ennakkoon Joku päivä töitä teen -kappaleensa, vaikka se julkaistaan virallisesti vasta keskiyöllä.

Uusi biisi ottaa kantaa työuupumukseen ja burn outiin. Pepe Willbergin kanssa tehty kappale on uudenlaista, rauhallisempaa Koirat-musiikkia.


Kuusisaaren festariyleisö saa nauttia kolmipäiväisen tapahtuman ensimmäisestä päivästä paahtavassa helteessä. Lämpötila nousi festivaalipaikalla lähelle 30 astetta. Samanlaista säätä on luvassa myös seuraaville päiville.

Tapahtuman juontotehtävissä olevat Radio Suomipopin Sami Kuronen ja hovimuusikko Ilkka Ihamäki ovat varustautuneet helteeseen asianmukaisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täällähän ollaan kuin Etelä-Euroopassa. Täydellinen keli ekoille festarille. Juontajan tehtävä on helppo, kun ihmiset ovat hyvällä päällä ja aurinko paistaa. Työ on hyvän hengen ja fiiliksen ylläpitämistä, Kuronen arvelee.


Hovimuusikko Ihamäki aikoo jossakin vaiheessa tunkeutua lavalle esittämään erityisesti oululaisia koskettavan kappaleensa Kuka kakkaa altaaseen. Se syntyi yhdessä päivässä ajankohtaisesta sarjakakkaaja-aiheesta, kun Raksilan uimahallissa kävi ulostetehtailija sotkemassa altaan kolme kertaa peräkkäin.

– Olen koko ajan sormi pulssilla ajankohtaisista tapahtumista. Ensin mietin, että aihe on liian inhottava, mutta kun sattumoisin kuulin Kaija Koon kappaleen Kuka keksi rakkauden, jonka sanat ja sävel saivat runosuonen sykkimään, niin biisi syntymistä ei voinut estää, Ihamäki kertaa kappaleen syntyhistoriaa.

Hovimuusikko on rustannut kappaleita radiokanavalla jo viisi vuotta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Laulu syntyy kun ei aseta rimaa liian korkealle eikä ole liikaa itsekritiikkiä, hän selvittää työn sujumista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt