Viihde

Ennakkosuosikit saivat valtavat aplodit – tuomaristo kommentoi Tino Ahlgrenin isän tangokuninkuutta

Julkaistu:

Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitaan tänään uusi tangokuningas, kun jännittävä kilpailu huipentuu kuninkuusfinaaliin.
Ennakkosuosikki Tino Ahlgren esiintyi finaalin viimeisenä. Hän sai aplodit yleisöltä jo ennen lavalle astumistaan.

– Pienenä poikana, 6-7-vuotiaana kuullut tämän tangon ensimmäisen kerran. Sitä on harvemmin esitetty, en ole kuullut että kukaan olisi esittänyt sitä sittemmin. Haluan tuoda esille unohdettuja tangoja, Ahlgren kertoo.

Ennakkosuosikkina Ahlgren sai aplodit myös tullessaan lavalle. Rakkaudentäyteinen Kerro jos luoksesi tulla mä saan -kappale sai yleisön puhkeamaan lopuksi valtaisiin aplodeihin.

Tuomariston edustaja Martti Haapamäki vakuutti, että Ahlgrenia arvioidaan omana itsenään. Ahlgrenin isä Sebastian Ahlgren on tangokuningas vuodelta 1993.


– Olet Kaj ihan oikeassa, se ei ole hyödyksi eikä haitaksi. Kyllä me arvioidaan Tinon omaa suoritusta ja suorituksia, Tinona, eikä arvioida hänen isänsä meriittejä. Tino on selkeästi saanut kotoaan tangokasvatuksen. Hän on varmaan siellä kotona elänyt ja kasvanut tangoympäristössä, ja sen kyllä huomaa siitä varmuudesta, joka hänellä on näitä tangoja esittäessään, Haapamäki lausui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siinä on myös omat haasteensa, selkeästi kun itse osaat nämä tangot kannesta kanteen ja nuotista nuottiin hyvin, niin itselleni tulee sellainen tunne, että jäät yksittäisiin nuotteihin ja yksittäisiin asioihin ennemmin kuin tulkintaan. Mutta kyllähän tässä syvällistä tangoa esitettiin, kiitokset siitä, Haapamäki kiitti.


Finaalin neljäntenä esiintynyt Pyry Hautamäki tulkitsi herkän ja romanttisen Tango Desireen.

– Suomalaisen tangon tunnelma tulee kuumasta tanssista, kesästä ja juhlatunnelmasta, Hautamäki kertoi ennen esitystään.

Hautamäki sai aplodit jo ennen lavalle astumistaan, ja yleisö palkitsikin Hautamäen lopuksi raikuvilla aplodeilla ja kannustavilla huudoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomariston edustaja Esa Nieminen ei ollut ehkä aivan niin hullaantunut Hautamäen tulkintaan kuin innoissaan kiljahteleva yleisö.

– Lämminhenkinen, leveä ääni, soi varsinkin matalasta rekisteristä todella mahtavasti. Tangon dramaattiset elementit on sellaisia, että tuollaisella äänellä voisi tehdä vielä enemmän, tulkintaa voisi olla muutakin, kuin vain hiljaa ja kovempaa laulaminen. Ota se vielä haltuun. Harsomaisen ohuen toiveen jättää joidenkin sävelhyppyjen tarkkuus vireessä,mutta hieno oli Desiree, Nieminen sanoi finaalissa.


Mika Mäkkeli asteli Hautamäen jälkeen lavalle finaalin viidentenä esiintyjänä ja tulkitsi upean Muista minua -kappaleen.

Tulkinta kirvoitti niin ikään isot suosionosoitukset yleisöltä. Tuomaristossa istuva Heidi Kyrö kiinnitti huomiota erityisesti kahteen asiaan.

– Rakastettu ihana tango jota olen itsekin laulanut ja opettanut. Se on siksi aika vaativa tango. Kaikki osaa sen ja kaikki tietää miten sen pitäisi mennä. Se alkaa ja loppuu, se on tietyllä tavalla tasapaksu. Sulla oli niitä nyansseja. Harjoituksissa oli vähän tasapaksujakin suorituksia, kenraalissa olit huolestunut, mutta nyt olit oma itsesi. Nautit lavalla olemisesta. Mutta kaksi asiaa: en ole ihan varma sävellajista, Kyrö pohti.

– Tämä tango olisi ehkä tavoittanut sielujen syvyyksiin hitusen matalammalta. Sulla on ehkä enemmän iskelmä-ääni. Lauloit sen nyt niin kuin iskelmä. Ammenna siitä, että nautit lavalla olemisesta. Olet hyvä siellä, osaat laulaa, Kyrö kehaisi kuitenkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt