Tangokuningas valitaan tänään Seinäjoella – nämä 6 laulajaa kamppailevat halutusta tittelistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningas valitaan tänään Seinäjoella – nämä 6 laulajaa kamppailevat halutusta tittelistä

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kisataan torstai-iltana tangokuninkuusfinaali.

Kandidaatit vasemmalta vastapäivään: Petri Kiiski, Tino Ahlgren, Mika Mäkkeli, Pyry Hautamäki, Jarno Kokko ja Marko Haapaniemi.­

12.7.2018 15:36

Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitaan tänään uusi tangokuningas, kun jännittävä kilpailu huipentuu kuninkuusfinaaliin. Mukana kilpailussa on kuusi kokelasta.

Mika Mäkkeli, 38

Mika Mäkkeli uskoo, että hänen valttikorttinsa kilpailussa on olla oma itsensä – eli omien sanojensa mukaan positiivinen ja reilu kaveri. Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana työskentelevän laulajan mukaan, kuninkuus ja nykyiset tehtävät sopivat yhteen oikein hyvin.

Mika Mäkkeli.­

– Onhan se Matti Eskokin aikanaan laulanut, että oon rekkamies, ja eikö tuo keikkaile vieläkin, Mäkkeli sanoo naureskellen.

Jarno Kokko, 37

Espoolainen Jarno Kokko on yksi tangokilpailun koulutetuimmista, sillä taustalta löytyy opintoja muun muassa Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa.

– Uskon, että vahvuuteni tulevat esiintymisestä ja rempseydestä, laulaja kertoo.

Jarno Kokko.­

Ensimmäisen kerran Kokko on nähty kilpailussa neljä vuotta sitten. Kokko kuitenkin kokee, että nyt hänellä on kilpailussa enemmän annettavaa, kun esimerkiksi esiintyminen on rennompaa.

–  Haluan olla yleisölle helposti lähestyttävä ja kertoa tarinoita laulujen kautta.

Petri Kiiski, 38

Huittisista lähtöisin oleva Petri Kiiski haluaa kehittää itseään ja mitata tangomarkkinoilla, mihin miehestä on. Kilpailuja hän on seurannut jo ihan pikkupojasta asti.

Petri Kiiski.­

Autotekniikkaa opettavan Kiisken kiinnostuksenkohteita ovat esimerkiksi tekniikka, musiikki ja historia, erityisesti Suomen historia ja toisen maailmansodan historia.

– Pidetään tango ja tanssikulttuuri siinä kunniassa ja kuosissa, kun se on tänäkin päivänä, ja mielellään nostetaan ja kehitetään.

Marko Haapaniemi, 48

Kemiläinen Marko Haapaniemi on yksi kilpailun konkareista. Keikkakokemusta on kertynyt runsaasti. Kipinä musiikkiin syntyi jo lapsena.

– Sain kummitädiltä kitaran joululahjaksi, ja opettelin sillä aluksi kaikkia televisiosarjojen tunnareita. Sitten jossakin vaiheessa innostuin laulamisesta, kun kuulin Erkki Liikasen Evakkoreki-kappaleen.

Marko Haapaniemi.­

Tango tuli kuvioihin, kun laulaja alkoi bändeineen opetella perinteisiä tanssilajeja.

Laulaja on myös intohimoinen moottoripyöräharrastaja. Kotoa löytyy kaksikin moottoripyörää, joista toinen on 500-kuutioinen Matchless, vuosimallia 52.

Tino Ahlgren, 27

Tino Ahlgren on Tangomarkkinoiden konkari. 27-vuotias laulaja nähtiin kisaamassa tangokuninkuudesta 2010, ja uusi yritys oli edessä jo vuotta myöhemmin. Laulajalupaus ylsi tuolloin suurena yllättäjänä kolmen parhaan joukkoon.

Tino Ahlgren.­

Tango tuntuu tulevan verenperintönä: Tinon isä Sebastian Ahlgren kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 1993.

Tinolla on rutkasti kokemusta esiintymisestä, sillä hän on kierrellyt keikkalavoja jo 11-vuotiaasta.

Pyry Hautamäki, 27

Piikkiöläinen Pyry Hautamäki, 27, on tangokuninkuuskilpailun ensikertalainen.

– Pitkään on ollut sellainen olo, että haluaisin lähteä. Nyt päätin kohdata omat pelkoni, laulaja sanoo.

Pyry Hautamäki.­

Itseään laulajalupaus kuvailee iloiseksi ja rauhalliseksi perusjamppariksi, joka tykkää ihmisistä. Kattomiehenä työskentelevä laulaja odottaa finaalia innokkaana.

– Pitkään aikaa bongasin virheitä mitä tein. Nyt esiintyminen on paljon vapautuneempaa ja kivempaa.

Tangolaulukilpailun voittajat ratkeavat torstaina 12.7. ja lauantaina 14.7. Tangokuningas- ja tangokuningatarfinaalin AlfaTV:llä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?