Viihde

Katarinan, 19, lomamatka sai järkyttävän käänteen: uhmasi varoituksia ja poseerasi haiden kanssa – pian hänet vedettiin pinnan alle

Julkaistu:

hai
Mallina uraa luova Katarina Zarutskie viis veisasi varoituksista ja poseerasi haiden kanssa Bahamalla.
Yhdysvaltalainen malli Katarina Zarutskie, 19, nousi keskiviikkona otsikoihin, kun hänen rento perhelomansa Bahamalla sai järkyttävän käänteen.

People-lehden mukaan Zarutskie lomaili Bahamaan kuuluvilla Exuman saarilla poikaystävänsä ja tämän perheen kanssa nauttien saarten upeista rannoista ja turkooseista vesistä.

Exuman saaret ovat kuuluisia haista, joita näkee jopa aivan niiden rantavedessä. Lukuisat turistit snorklaavat haiden seassa ja räpsivät niistä kuvia. Myös ahkerasti elämäänsä Instagramissa jakava Zarutskie halusi ikuistaa rantavedestä huomaamansa viiksihait lomakuviinsa.
BBC:n mukaan Zarutskie halusi poseerata haiden kanssa vedessä. Hänen poikaystävänsä perhe varoitteli nuorta mallia menemästä haiden sekaan, mutta tämä viis veisasi varoituksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

BBC:n mukaan 19-vuotias Zarutskie meni veteen haiparven keskelle ja kellui kaikessa rauhassa selällään hänen poikaystävänsä isän räpsiessä kuvia. Yhtäkkiä joku repäisi Katarinaa kädestä ja hänet vedettiin veden alle.
Hai oli napannut kiinni Zarutskien kädestä ja piti tätä veden alla useiden sekuntien ajan, kunnes malli sai repäistyä ranteensa irti sen leuoista. Hurja tilanne sai Katarinan toimimaan määrätietoisesti ja vailla pelkoa.

– Siinä vaiheessa vartaloni oli niin täynnä adrenaliinia ja sinun on vain päästävä pois tilanteesta, että pysyin erittäin rauhallisena, hän kertoo BBC:lle.

– Uskon, että jos joku olisi huutanut ja huitonut ympäriinsä, olisi se muuttanut tilannetta.
Zarutskie pääsi pois vedestä, mutta sai ranteeseensa pahoja ruhjeita hain hampaista. Hän sai rytäkän seurauksena käteensä tikkejä ja antibioottikuurin. Zarutskie kertoo BBC:lle olevansa kiitollinen, ettei hänelle käynyt pahemmin.

Koko pelottava tilanne tallentui kuviin. Voit katsoa ne BBC:n sivuilta täältä.

Pelottavalla onnettomuudella oli Zarutskielle myös yllättäviä seurauksia. Hänen sometiliensä seuraajamäärät räjähtivät, ja hänelle tulvi ikäviä kommentteja. Zarutskien Instagram-tili on nyt yksityinen.

– Olen todellakin vastaanottanut paljon tylyjä ja törkeitä kommentteja ihmisiltä, jotka sanovat aivan naurettavia asioita.
Monen mielestä Zarutskie oli niin koukussa sosiaaliseen mediaan, että tämä uhrasi jopa henkensä saadakseen täydellisen kuvan. Moni ihmetteli, eikö nainen tajunnut, että hait ovat vaarallisia.

Zarutskie kuitenkin kertoo BBC:lle, että hän piti viiksihaita suhteellisen turvallisina aiempien kokemustensa ansiosta.

– Aiemman surffaukseen ja sukeltamiseen perustuvan tietoni perusteella tiedän, että viiksihait ovat yleensä todella turvallisia. Olen nähnyt lukuisia kuvia ihmisistä niiden kanssa Instagramissa, Zarutskie kertoo BBC:lle.

Maimissa opiskelevan Zarutskien mukaan onnettomuus ei jättänyt hänelle traumoja.

– En pelkää merta. Jos jotakin, kunnioitan ja rakastan sitä jopa enemmän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt