Viihde

Tangofinalisti Tino Ahlgren, 27: Taustalla tuomio törkeästä petoksesta – ”Totta”

Julkaistu: , Päivitetty:

Rikos
Tangokuninkuutta tänä viikonloppuna tavoitteleva Tino Ahlgren, 27, on tuomittu hovioikeudessa törkeästä petoksesta sakkoihin ja ehdolliseen vankeuteen. Tuomio on vuodelta 2013.
Tangomarkkinoiden finalisti Tino Ahlgren, 27, ei ole asialla ensimmäistä kertaa. Turkulainen nähtiin kisaamassa tangokuninkuudesta 2010, ja uusi yritys oli edessä jo vuotta myöhemmin. Laulajalupaus ylsi tuolloin suurena yllättäjänä kolmen parhaan joukkoon. Tango tuntuu tulevan verenperintönä: Tinon isä Sebastian Ahlgren kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 1993.

Jos Ilta-Sanomien lukijoita on uskominen, nähdään laulaja myös tänä vuonna kolmen kärjessä.

Nuoresta iästään huolimatta Ahlgrenille on kertynyt rutkasti kokemusta esiintymisestä, sillä hän on kierrellyt keikkalavoja jo 11-vuotiaasta. Uralle on mahtunut useita koettelemuksia, jotka ovat koulineet nuoresta miehestä aikuisen.

Vuonna 2011 julkisuuteen nousi laulajatähden raju velkakierre. Parikymppiseltä laulajalta oli jäänyt rästiin pikavippejä sekä puhelinlaskuja noin 2 000 euron edestä. Perintä- ja oikeudenkäyntikulujen kanssa kokonaissumma nousi yli 3 000 euroon. Asiasta kertoi tuolloin ensin Iltalehti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli sitä pikavippien kulta-aikaa, sellaista nuoruuden tyhmyyttä, Ahlgren kertoo.

– Niitä on hoidettu nyt mahdollisuuksien mukaan. Kaikillahan on velkaa, mutta niistä on opittu matkan varrella.

 

Se oli sitä pikavippien kulta-aikaa, sellaista nuoruuden tyhmyyttä.

Suuri osa rahoista kului tuolloin Ahlgrenin mukaan rahapeleihin ja vedonlyöntiin. Kun asia nousi julkisuuteen ensimmäinen kerran, ymmärsi Ahlgren pelaamisen olevan hänelle ongelma, joka on kohdattava ja voitettava.

Nyt iso osa veloista on hänen mukaansa maksettu jo pois, ja vedonlyönnille on tullut stoppi. Hän kehottaa myös muita saman ongelman kanssa painivia lopettamaan pelaamisen, sillä siitä ei seuraa mitään hyvää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se meinasi viedä minut mukanaan, mutta nyt olen tässä ja pelaaminen on onneksi saatu kuriin. Pitää osata elää se elämä vähän enemmän oikein, Ahlgren pohtii.

Muutama vuosi myöhemmin Ahlgren joutui uudelleen kovan paikan eteen, kun hänet tuomittiin hovioikeudessa törkeästä petoksesta maaliskuussa 2013. Hovi määräsi miehelle ehdollista vankeutta ja sakkoja.

– Totta, petostuomio tuli. Nyt se on kärsitty ja siitä on opittu.

– Ei se ihmisenä minua muuttanut, mutta masensi se tietenkin jonkun aikaa, että tällainen maailma voi olla.

 

Totta, petostuomio tuli. Nyt se on kärsitty ja siitä on opittu.

Tapahtunut opetti laulajalupausta katsomaan asioita monelta eri kantilta. Ahlgren kertoo tapahtuneen olleen hänelle raskas paikka, josta hän on hiljalleen taistelijaluonteensa avulla selviytynyt. Tämä on kuitenkin vaatinut aikansa ja monta kipeää hetkeä, ja tehnyt miehestä aiempaa varovaisemman.

– Siitä on monta vuotta aikaa, ja sanotaan, että pojasta on tällä välillä tullut mies. Sama pilke on silmäkulmassa kuin silloin nuorena, mutta kasvattanut se on paljon.

Lue lisää aamun Ilta-Sanomista.