Viihde

Katso iloiset kuvat Seinäjoelta! Perinteinen paraati käynnisti Tangomarkkinat: ”Täällä vaihdetaan hikeä eikä vain halauksia”

Katso iloiset kuvat Seinäjoelta! Perinteinen paraati käynnisti Tangomarkkinat: ”Täällä vaihdetaan hikeä eikä vain halauksia”

Julkaistu:

Seinäjoen tangomarkkinat
Tangomarkkinoiden avajaisparaatissa nähtiin näyttäviä asuja, useampi tangokuninkaallinen ja tuhatpäinen joukko tangon ystäviä.
Jokavuotiset Seinäjoen Tangomarkkinat saatiin komeasti käyntiin keskiviikkona, kun perinteinen tangoparaati kulki läpi Seinäjoen keskustan.

Avajaisia oli kerääntynyt paikalle seuraamaan sankka joukko tangon ystäviä. Ohuen pilviverhon takaa pilkotteli kuumasti porottava aurinko hellien tangokansaa.


Olipa paraatia tullut kuvaamaan myös ranskalainen tuotantoyhtiö, joka purkitti materiaalia osaksi paikallista matkailuohjelmaa Faut pas rêver.

Paraatia luotsasi vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen, joka ei malttanut olla murjaisematta loistavasta kelistä.


–  Eihän täällä tarvitse koskaan sateenvarjoja, niin kuin ei tarvitse nytkään, Hallikainen iloitsee.


Paraati marssi iloisesti pitkin Seinäjoen katua, ja hymyilevät ihmiset antoivat valtavia aplodeja vuoroin esiintyville artisteille. Lavalla nähtiin muun muassa tangokuninkaalliset Teijo Lindström, Aino Niemi, Jukka Hallikainen, Kyösti Mäkimattila ja Heidi Pakarinen.


Esitysten aikana saatiin seurata myös upeita tanssinumeroita, kun värikkäät juhlamekot kaartuivat kauniisti tangon tahtiin.

Paraatin kärkeä pitivät hallitsevat kuninkaalliset Aino Niemi ja Teijo Lindström.


– On tämä vähän erilaista viime vuoteen verrattuna, tunnustaa Aino Niemi.

– Nyt minunkin mieleeni on laskeutunut rauha. Takana on hieno vuosi, joka päättyy hienoon tapahtumaan.


Viime vuonna samaan aikaan nuori laulaja muistaa kävelleensä paraatissa mielessään iso kysymysmerkki, mitä viikon aikana vielä tulisikaan tapahtumaan.

– Siitä viikosta ei ole paljon muistikuvia, Niemi tunnustaa hymyillen.


Kilpailijoille hän antaa yhden vinkin: muistakaa, että kun kiireiset viikot ovat ohitse, kannattaa palata kiinni tavalliseen arkeen. On myös tärkeää muistaa pitää itsestään ja läheisistään huolta.

– Ilman hyvää tukiverkkoa vuodesta on vaikea selviytyä, Niemi muistuttaa.

Päällään hallitsevalla kuningattarella on näyttävä punainen housupuku ja siihen täydellisesti sointuvat korvakorut. Tangokaunotar tunnustaa, että vuoden aikana on joutunut ostamaan paljon uusia vaatteita, sillä erilaiset edustustilaisuudet ovat iso osa työtä. Tärkeintä on hänen mukaansa kuitenkin se, että omissa nahoissa tuntuu hyvältä.


– Ainakin on oppinut shoppailemaan, Niemi sanoo naurahtaen.

Seurueessa on runsaasti mukana myös muuta kuninkaallista väriä. Niemen vanavedessä kulki vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen upeassa sinisessä mekossaan.


Tangoviikko on yksi hänen vuoden kohokohdistaan. Pakarisen mukaan on hieno hetki, kun kesällä iso tangoperhe kokoontuu yhteen.


– Tangoviikko on aina täynnä onnea ja odotusta, ja äärimmäisen hyvän olon muistoja. On tämä ihanaa ja fantastista, Pakarinen iloitsee.


– Ja kun aurinko tuli esiin, niin nyt on vielä parempi. Täällä vaihdetaan hikeä eikä vain halauksia, Pakarinen naurahtaa.

Kruunua havittelevia kilpailijoita kokenut laulaja neuvoo olemaan aito ja oma itsensä, ja ennen kaikkea tunne pitää olla tulkinnassa mukana.


Tangoparaati päättyi Tangokadulle, jossa ilta jatkui lavatangon SM-kilpailuilla ja lukuisilla lauluesityksillä.

Pakarisen illan tärkein tehtävä olikin vasta edessä paraatin jälkeen, sillä hän tuomaroi lavatangon SM-kilpailuja. Tuomarina hän lupasi olla rehellinen ja tarkkailla tiiviisti, miten parin liikkeet soljuvat yhteen.


Pakarisen viesti tangokansalle on iloinen: tangorakkautta kaikille!


– Se on iso käsite, joka kertoo koko sen tunteen, kun olemme kerääntyneet tänne yhdessä laulaen ja tanssien: tämä kaikki on tangorakkautta. Sitä toivon kaikille!


Tangokadulla paljastettiin myös yleisön suosikit. Äänestyksen perusteella yleisö kruunaisi uusiksi tangokuninkaallisiksi Tino Ahlgrenin ja Nina Åkermanin.


Tangolaulukilpailun voittajat ratkeavat torstaina 12.7. ja lauantaina 14.7. Tangokuningas- ja tangokuningatarfinaalin televisio AlfaTV.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt